מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד לעשות פעולה כזו או אחרת -אודה לתגובהמירי13/04/2016
שלום רב,
יש לי אוסידי, אני מעל גיל 30.
כל החיים סבלתי מאוסידי, ורק בשנתיים אובחנתי בכך.
מה שכן האוסידי אצלי מתחלף, עד לפני שנתיים היהלי אוסידי של אמונות טפלות, ועם עבודה עצמית אצלי להתגבר על כך והשתחחרתי מהאמונות הטפלות.
לאחר מכן התפתח אצלי אוסידי של קבלת אישורים מאחרים, כלומר אי החלטיות לגבי נושא כזה ואחר, וציפייה מאחרים לקבל אישור על דרך פעולה.
התגברתי על זה בכוחות עצמי.
במשך תקופה לא היו לי חרדות וגם האוסידי התמתן והרגשתי יותר טוב.
מה שכן עזר לי להתגבר על האוסידי, זה התרחקות מאנשים שמאמינים באמונות טפלות.
לאחרונה הכרתי מישהי שמאמינה באמונות טפלות, וניסיתי להתרחק מימנה, אך לא עשיתי כך, מכיוון שעבדתי אצלה והייתי צריכה את העבודה.
החרדות שלי שוב פעם חזרו, ויש לי פחד שאם אעזוב את העבודה הזאת יקרה חס וחלילה משהו לא טוב.
אפילו כשאני כותבת את המשפטים האלה, אני מקפידה לא לכתוב מילים שליליות, אני משנה את המילים ליותר "רכות" כדי שמה שאני כותבת לא יתממש.
לא נוהגת להשתמש במילה "חלילה", אך לאחרונה מאז שהכרתי את האישה הזו, שוב פעם חזרתי להשתמש במילה הזו.
האישה הזו אמרה לי "שאם חושבים על מישהו הרבה, קורה למישהו הזה משהו לא טוב" - היא מאמינה בזה.
כשהיא אמרה את זה, הבנתי שיש לה גם תסמינים של אוסידי.
לא ייחסתי לזה חשיבות, אך לאחרונה זה השפיע עליי, והתחלתי לחשוב כמוה.
אני קלה להשפעה, תמיד הייתי ואני מנסה לשנות את זה, שדעות ואמונות של אחרים לא ישפיעו עליי.
אני מרגישה שאני כותבת לך את כל הדברים האלה בכדי "לקבל אישור" שמה שאני חושבת נכון.
סליחה על האורך של הניסוח.
אודה לך על תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לעשות פעולה כזו או אחרת -אודה לתגובה - תגובה
יאיר לוי14/04/2016היי מירי,
נשמע שהחיים עם OCD אף פעם לא היו קלים, וכי בשנתיים האחרונות המצב גם היה קשה. לפי התיאור שלך, נשמע שההתמודדות שלך עם ה-OCD היא "גלית". כלומר, את חווה קושי מסוים => את מצליחה להתגבר בכוחות עצמך ומתחילה להרגיש יותר טוב => אבל אז מתפתח קושי חדש וחרדות חדשות. כל פעם ה-OCD הוא לגבי עניין אחר, מתחלף. בין לבין, נראה כי ישנם גם "גלים" של חרדות, פעם בעוצמה נמוכה, ופעם גבוהה יותר, אך בעצם הם תמיד שם. אני יכול רק לשער כמה קשה לך ככה לחיות כל הזמן.
מאחר ואת מתמודדת תמיד בכוחות עצמך, ומכיוון שנראה שההתמודדות הזו היא רצופה, קושי אחד הולך, וקושי אחר מגיע, הייתי ממליץ לך גם להיעזר בטיפול נפשי, כדי שלא תצטרכי להוסיף ולהתמודד עם כל החרדות והקשיים האלו לגמרי לבדך. נדמה לי שהמשא הזה כבד מאד לשאת אותו לבד.
ברמה אחת, אני מדבר על טיפול תרופתי. ישנם תרופות נגד חרדה, שיכולות לעזור לך על ידי הפחתת רמת החרדה שלך (אפשר להתייעץ לגבי זה גם עם רופא המשפחה שלך). שנית, אני ממליץ לך גם לפנות לטיפול פסיכולוגי. הן טיפול מסוג קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) יכול להועיל לך, והן טיפול בגישה דינמית יותר. את יכולה לקרוא קצת על סוגי הטיפולים השונים, להתייעץ לגבי זה עם פסיכולוגים שונים, ולבסוף לפנות לטיפול שאת מרגישה יוכל להועיל ולשפר את איכות חייך.
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)