אבודה ומבולבלת, לא יודעת לאן לפנות בחיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבודה ומבולבלת, לא יודעת לאן לפנות בחיים
    חסרת כיוון
    13/04/2016

כל חיי היו לי גלים של תקופות רעות בהן הייתי לא מרוצה מעצמי, מהתפקוד שלי בחיים, וכתוצאה מכך הייתה לי תחושת מועקה גדולה. כשהטריגר נרגע אני מרגישה שאני חוזרת לעצמי ומרגישה יותר מרוצה. עם זאת תקופה ארוכה לא הרגשתי אושר במלוא מובן המילה, לא יודעת אם זה בגלל ציפיות גבוהות מידי או כי תמיד היה משהו אחר ברקע שמנע ממני להיות שמחה באמת.
    אני נמצאת באמצע שנות ה-20 לחיי, יש לי מקצוע, עזבתי את בית ההורים, יש לי בן זוג, ועדין בכל התחומים האלה יש לי איזשהו חוסר בטחון לגבי העתיד. האם המקצוע שלי מתאים לי, האם אני מתאימה למקצוע, ואם מה שאני עושה כרגע לא מתאים לי, מה כן? עם הבן זוג יש לנו חוסר הסכמה בנוגע למתי ואיך למסד את הקשר ולהביא ילדים לעולם, ולמרות שהגענו לאיזשהי החלטה ביחד אני עדין חוששת שדברים לא יסתדרו.
    ובאופן כללי המצב בארץ (לא רק הבטחוני) ואיך זה מתבטא בכל התשתיות גם כן מתסכל אותי ומשפיע עלי כמעט בכל תחום בחיים.
    בזמנו פניתי לרופא פסיכיאטר שהרגיע אותי שאני לא סובלת מבעיה נפשית אבל יכולה להעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. מפאת חוסר זמן ומוטיבציה לא פניתי לטיפול.
    רציתי לשאול האם הטיפול יכול לעזור ואיך הוא ישנה את המצב? זאת אומרת, מה מטרת הטיפול ומה אני ארגיש אחרת אחרי שאני עוברת אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבודה ומבולבלת, לא יודעת לאן לפנות בחיים - תגובה

יאיר לוי
    17/04/2016

שלום,

אני שומע שמעבר לתקופות הרעות שאת חווה מדי פעם, כבר הרבה זמן בעצם מלווה אותך איזו תחושה של מועקה, חוסר ביטחון, חוסר שקט, ואולי אפילו גם מין תחושת עצבות שנמצאת שם ברקע הרבה זמן. נראה כי יש הרבה דברים שמטרידים אותך ולא נותנים לך מנוח. יחסייך עם בן הזוג, העבודה, המקצוע, העתיד, המצב בארץ...הכל משפיע עלייך. איך כתבת? "תקופה ארוכה לא הרגשתי אושר במלוא מובן המילה...". לכאורה זה גם מצב פרדוקסלי, שהרי את בחורה צעירה, יש לך עבודה, בן זוג, עזבת את בית ההורים, מה צריך יותר מזה? אבל עדיין...עדיין משהו לא "יושב טוב" אצלך, עדיין משהו לא רגוע בפנים ולא נותן מנוח.
    כתבת שהפסיכיאטר הפנה אותך לטיפול קוגנטיבי התנהגותי, CBT. טיפול זה הוא ממוקד, מובנה וקצר מועד. הוא מתמקד במחשבות ובאמונות שלנו, בודק מדוע חלקן לפחות הן לא יעילות או לא ריאליות עבורנו, ומציע חלופות לכך.
    כפי שתארת את הדברים כאן, אני יכול להמליץ לך על טיפול פסיכולוגי דינמי. זהו טיפול מעמיק ורחב יותר, בו תוכלי להכיר את עצמך בצורה טובה יותר, להבין מדוע את מרגישה כך כבר תקופה ארוכה, להתבונן במה שמטריד אותך בחיים במרחב שקט ובטוח, וביחד עם המטפל/ת גם למצוא דרכי התמודדות שיהיו יעילות יותר עבורך.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו