תסביך מחשבתי - כל דבר יש נטיה לחשוב איך אני עושה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסביך מחשבתי - כל דבר יש נטיה לחשוב איך אני עושה...

שלום, יש לי תסביך מחשבתי בראש שאני חיי איתו כמה שנים.

כל דבר שאני עושה יש לי נטיה לשאול איך אני עושה את זה.
    למשל כשאני מתכנת משהו ממש מורכב והולך לי חלק ומהר אני נוטה לחשוב ב low level איך אני עושה את זה.. כאילו כל דבר קטן יש לי נטיה לנסות להבין את עצמי בפרטים של איך אני עובד.. לא יודע ממש איך להסביר.

למשל עוד דוגמה - שאני כותב במקלדת עוברת לי שאלה בראש איך אני יודע ישר איפה כל אות במקלדת נמצאת כלכך מהר...

וזה דפוק לגמרי אבל זה מתריד אותי. יש לי חרדה שמרוב שאני שואל שאלות על כל דבר, אני אוריד את היכולות שלי במכוון ואהפוך את עצמי לפחות יכולתי (יגרום לפגיעה ביכולות/כשרונות שלי)

והחשש באמת התממש לא פעם.. זה גורם לי להיות פחות טוב בכל דבר.

זה גם למה כשאומרים לי "תזרום..." אני לא מבין איך זה בכלל אפשרי. זו פעולה כלכך מורכבת שהנטייה הזאת לא אפשרה לה להתפתח.

התסביך המחשבתי הזה מעיק עלי, ומשגע אותי ממש. אני שונא אותו.. אני רוצה להיפתר מזה ולא לשאול כל הזמן שאלות הזויות על איך אני עושה X וכל זה..

האם התופעה הזאת מוכרת? יש לה שם? יש דרכי התמודדות מוכרים?
    אני נוהג לדבר עם המחשבות ולענות לעצמי "אני קוסם". זה דפוק אבל באמת לא לכל דבר יש לי תשובה.. אני לא יכול באמת להבין איך אני עובד ברמת low level
    אבל זה לא מספק אותי לגמרי.. הייתי רוצה להשלים עם מה שאני(היכולות שלי) מבלי שאצטרך להבין כל דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסביך מחשבתי - כל דבר יש נטיה לחשוב איך אני עושה... - תגובה

נטע אדלר
    02/05/2016

שלום גיל,
    נראה שה"מיינד" שלך עובד שעות נוספות בניסיון לנתח פעולות פשוטות יומיומיות. אין לנו ממש שליטה על המיינד שלנו. מחשבות מכל הסוגים מגיחות אליו, מחשבות משמעותיות יותר או פחות. המוקד לטיפול צריך להיות באופן ההתייחסות למחשבות. טיפול רלוונטי לקושי שהצגת יהיה טיפול קוגניטיבי התנהגותי - CBT, בו תקבל כלים להתמודדות עם המחשבות הטורדניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו