מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התאהבות אובססיביתחני25/04/2016
חג שמח לכם נטע ויאיר.לפני כמה שנים היה לי רומן קצרצר עם בחור לא יהודי שהתאהבתי בו והקשר עלה על סרטון.הוא נפגע בתאונת דרכים וקיבלתי משבר כזה בעקבות זה.אחרי טיפולים נפשיים שכחתי ממנו לכמה שנים הוא יצא בנס וכיום הוא נשוי.בשבוע האחרון פתאום נזכרתי בו והרגשתי שאני מתאהבת בו שוב.אני כל הזמן מסתכלת על התמונות שהיו לנו ביחד אבל כמו שאני כותבת הקשר לא היה בריא ולמרות זאת הייתי מאוהבת בו.אני לא מפסיקה לחשוב עליו בשבוע האחרון ולא מפסיקה להסתכל בתמונות שלו.אני רוצה לשכוח ממנו.יכול להיות שזה קורה לי כי אין לי בן זוג כרגע.אשמח לעזרה בלי כרגע ללכת לטיפול אלא עזרה מעשית איך אני יכולה להוציא אותו מהראש אני ממש אודה לכם עם תייעצו לי מה לעשות אני מאחלת לכם חג שמח ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבות אובססיבית - תגובה
יאיר לוי05/05/2016היי חני,
מתנצל על העיכוב בתשובה.
את מתארת מצב בו כל הזמן יש לך מחשבות על הבחור לשעבר, ולמרות שחלפו להם כבר כמה שנים מאז הייתם בקשר, ושהקשר לא היה בריא עבורך, ושנפרדתם בעקבות משבר מסוים, ושהיום הוא נשוי - למרות כל זה, את עדיין עסוקה במחשבות לגביו. איך תיארת את זה? "התאהבות אובססיבית". את שואלת בעצם איך את יכולה לשכוח אותו, להוציא אותו לגמרי מהראש. זה נשמע לי כמו משימה קשה. למה? זה דומה לעניין שאם אני אומר לך למשל, לא לחשוב על פיל ורוד - בסופו של דבר תחשבי כל הזמן רק על פיל ורוד. קשה לנו לשלוט במחשבות שלנו. האם התאהבות חדשה תוכל להשכיח אותו? אינני יודע, יתכן שכן ויתכן שלא.
יותר מזה, אני שומע מבין השורות, שעל אף שתיארת שהיה לכם רומן קצר, היה משהו בבחור הזה ובקשר שהיה לכם - שאיכשהו היה משמעותי עבורך בצורה כזו או אחרת, הוא תפס מקום בחייך, והנה - גם היום הוא מאד נוכח בחיים שלך.
אם אינך מעוניינת בטיפול, אני יכול להמליץ לך לנסות ולהתבונן פנימה, ולבדוק עם עצמך מה היה שם בעצם בבחור הזה, ובקשר הזה, שעל אף שנמשך זמן קצר מאד, יוצא שגם היום בחלוף השנים, את מתקשה להיפרד ממנו, מתקשה להשתחרר ממנו.
מקווה שתדעי קשרים טובים יותר בעתיד,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה שלך נתנה גם לי כיוון
ברטה05/05/2016לגבי קשר שהייתי בו. גבר שכל כך איתגר אותי להיפתח ולכן אני לא מצליחה להפסיק לחשוב עליו גם לאחר שניתק איתי קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)