מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות חברתיות שלא נפתרות ואירוסיןקרן30/04/2016
שלום
רוב החיים אני בהרגשה שאיו לי מספיק חברים
ועם השנים המספר הצטמצם. בררתי יותר. ונמאס לי לשמור על קשר כשאין הדדיות. וגם לא מרגישה שיודעת איך להתחבר ולהכיר.
אני בזוגיות3שנים מאורסים. ואנחנו מאוד שונים. עולמו די מצומצם ולא עמוק. וגם תחומי העניין שלנו שונים. הוא נהדר אכפתי אני חשובה לו. ואנחנו מנסים האחד מתוכן עולמו של האחר.אבל שוב ושוב מפריע לי שבגלל שהמצב כזה זה דורש הרבה מאמץ מצידי להביא אותו לנסות איתי דברים. מה גם שהוא לומד.
והחברים עסוקים בחייהם ומרגיש לי שרוב הזמן אני צריכה להעסיק את עצמי.
אני מתוסכלת. מתבאסת לשמוע ולראות אנשים עם בני זוג שבאותו ראש ועם מעגל חברים מספק.
אני חוששת שמצבי החברתי הדל גרם לי להיות בזוגיות שיש בה תסכול.
בשבתות חברים עסוקים. בן הזוג לא באמת פרטנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות שלא נפתרות ואירוסין - תגובה
יאיר לוי01/05/2016היי קרן,
כשקראתי את דברייך, נדמה היה לי שאת משתפת בקשיים שאת חווה כרגע, בהווה, אבל גם שיש להם שורשים מוקדמים יותר. את ביחסים מזה כשלוש שנים, ואתם אף מאורסים, אך גם את מציינת שאת מתוסכלת מהיחסים הנוכחיים שלך. זו באמת הרגשה לא קלה, ונשמע לי שגם כשאת בתוך הזוגיות הזו, את מרגישה הרבה לבד.
כשתיארת את בן זוגך, אמרת שהוא נהדר, אכפתי ושאת חשובה לו. יחד עם זאת, עלו אצלי השאלות הבאות - רגע, אבל מה עם קרן? מה איתך? את מרוצה ומסופקת מהיחסים האלו? האם את מאושרת בהם? איך את חווה את בן הזוג שלך? מה הוא בשבילך? איך את מרגישה בזוגיות הזו?
אם נחזור לרגע אחורה, את כותבת גם ש"רוב החיים אני בהרגשה שאין לי מספיק חברים, ועם השנים המספר הצטמצם...". כלומר, אם הבנתי אותך נכון, תמיד עניין של יחסים וחברויות היה די מסובך וקשה מבחינתך, וכעת, כשאת בזוגיות, הקושי הזה מוסיף ללוות אותך, אולי ב"לבוש" אחר, אבל הקושי עדיין קיים.
מכיוון שאת חשה מצוקה ותסכול רב, קרן, וקשיים ביחסי חברות בכלל וביחסים זוגיים בפרט, אני יכול להמליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי דינמי. שם יהיה לך את המקום הבטוח שלך לשתף במצוקות ובקשיים שלך, לנסות להתבונן בהם יחד עם המטפל/ת, להבין את עצמך ואת מערכות היחסים בחייך קצת יותר טוב, ולנסות ולחשוב יחד עם המטפל/ת גם על דרכי התמודדות שיהיו יותר יעילות עבורך. בעזרת הטיפול תוכלי לבדוק כיצד את יכולה להרגיש טוב יותר בתוך המציאות הלא פשוטה שאת חווה כעת.
שבוע טוב,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כבר בטיפול
קרן04/05/2016תודה על התשובה
באופן אירוני ביום בו הכרתי את בן זוגי יצא כך שהתחלתי את הטיפול.
הנושאים האלו מדוברים רבות
אבל עדין אין עד הסוף השלמה...
עדיין יש דברים בבן זוגי שמהווים שוני בינינו
תחת התירוץ של תקופת הלימודים.עם ההסתכלות שיש שוני ואני צריכה אפ אני בזוגיות הזו לקבל אותו...וכשלא יהיה סטודנט זה ישתפר במידת מה
ונושא החברויות גם עולה. עם שינוי של להסתכל על האיכות שבקשרים ולא על הכמות. אבל כשאני לבד ומשעמם לי זה לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)