גל דיכאוני וחוסר רצון לחיות-לא מאוזנת ולא מעוניינת ליטול כדורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גל דיכאוני וחוסר רצון לחיות-לא מאוזנת ולא מעוניינת ליטול כדורים
    ביפולרית
    10/05/2016

שלום, אני בחורה בת 24 שנמצאת בעיצומו של משבר בעקבות פיטורין מעבודה שממש רציתי. אני גרה אצל ההורים והם אנשי דת מאד אדוקים(אבא רב), אני עצמי אינני דתייה מגיל מאד צעיר (13) על אף שנכפה עליי ללמוד במוסדות חינוך דתיים .
    במהלך שלוש השנים האחרונים ניסיתי ללא הרף לחשוב על פתרונות יציאה מהבית וכבר היו לא מעט פעמים שזה ממש עמד על הפרק לפני ביצוע, אך כל פעם משהו אחר השתבש, הדבר גרם לי למפחי נפש גדולים מאד, היות ואני ממש שונאת לגור בבית ההורים מאז ומתמיד.
    מעבר לכך, בארבע השנים האחרונות אני פשוט עסוקה בלקפוץ ממשבר למשבר ולא מצליחה לחיות את חיי כמו שאני רוצה. הייתי סטודנטית ועזבתי לאחר שנה, אני לא מצליחה לעמוד בעומס הנפשי שאתגרי החיים מביאים איתם ולכן תמיד בורחת וכתוצאה מכך מגיעה לדיכאון.
    אחרי פרישה מהלימודים אובחנתי כלוקה בהפרעה בי פולרית, תחילה לקחתי את הבשורה בצורה נורא קשה, אך לאחר מכן עברתי לשלב ההכחשה. מאוחר יותר הגל הדיכאוני עבר והמשכתי בחיי כשלכאורה על פניו היה נראה שהכל "הסתדר". אינני מטופלת בתרופות וגם לא הייתי מטופלת אצל פסיכולוג. לאחרונה בעקבות גל הדיכאון האחרון שפקד אותי התחלתי ללכת לשיחות אצל פסיכולוגית, אך לצערי אני לא מרגישה שזה מועיל. אני מרגישה חוסק חשק לחיות, הייתי נותנת הכל על מנת לסיים את חיי בצורה בטוחה ויעילה, בלי פשלות. מעולם לא ניסיתי להתאבד, אבל אני פשוט בכנות לא מעוניינת בחיים האלה, אני לא חושבת שאי פעם אהיה כשאר האדם, לא חושבת שאי פעם אהיה מאושרת. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, לא זוכרת מי אני ומה אני ולא רואה כיוון. מאז תחילת הגל הדכאוני האחרון (לפני כחודש) אני סובלת מבולמוסי אכילה זוועתיים במיוחד שמסתכמים באלפי קלוריות, כבר עליתי חמש קילו בפרק זמן נורא קצר וזה מקשה עליי נורא.(יש לציין שירדתי בעבר 20 קילו ומבחורה שמנמנה הפכתי לרזה לגמרי) אני לא מצליחה להתמודד עם הדבר הזה, אפילו שאני קוראת המון ברשת זה תמיד תוקף אותי ומפיל אותי שוב ושוב.
    בחודש האחרון לא עבדתי, אך מחר אני מתחילה לעבוד בתור קופאית ואני חוששת שלא אצליח להתמיד בעבודה עקב מצבי. יש לציין שאני בחורה עם פוטנציאל גדול, אני מודעת וחושבת שאני אינטליגנטית ובמבט מבחוץ על עצמי נחמץ לי הלב על הפספוס שהפכתי להיות.
    אני לא בקשר עם ההורים שלי ואין בנינו חילופי דברים ואני היחידה שגרה בבית.
    בעקבות הגל האחרון ניתקתי קשרים עם חברות.
    אני לא יודעת למי ולאן לפנות לעזרה, אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי או את מה שעובר עליי, אני במצוקה נוראית ואיומה. יש לציין שאני לא מעוניינת לקחת תרופות פסיכיאטריות, האם ידוע לכם על טיפול טבעי להפרעה? (בעבר לקחתי רמוטיב כל פעם שהייתי בדיכאון)

אנא עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גל דיכאוני וחוסר רצון לחיות-לא מאוזנת ולא מעוניינת ליטול כדורים - תגובה

יאיר לוי
    13/05/2016

שלום,

את בחורה צעירה, בת 24, ואני שומע מדבריים שבעצם השנים האחרונות היו תקופה אחת קשה מאד. איך אמרת? "הייתי עסוקה מלקפוץ ממשבר למשבר".
    את חווה קשיים כמעט בכל תחום בחיים - בבית, במשפחה, בפן החברתי, בלימודים, בעבודה...כתבת גם שאת מרגישה חוסר חשק לחיות. אני שומע הרבה ייאוש, עצב ובדידות בדברים שכתבת, שמלווים בהרבה פסימיות וחוסר תקווה. כמה קשים החיים שתארת, אני מרגיש שהמצוקה שלך היא קשה ביותר.
    אינני מכיר טיפול טבעי שעוזר למצוקה הנפשית האיומה והנוראה שאת חווה כעת.
    אני כן יכול להמליץ לך על טיפול פסיכולוגי (ציינת שהתחלת, ואני מקווה שאת ממשיכה בו על אף כל הקשיים והפסימיות - האם דיברת על כך עם הפסיכולוגית שלך?).
    כתבת שאינך מעוניינת בתרופות פסיכיאטריות. אינני יודע מה הסיבה לכך, אך אני יכול לפחות להמלךיץ לך לדוק, לראות, לבחון אותם. יש היום מגוון רחב של תרופות, ולפעמים לוקח זמן למצוא את התרופה ואת המינון שיתאימו בדיוק בשבילך. בעיניי, זה חלק לא פחות חשוב מהטיפול בך.
    מעבר לכך, במידה ואת מרגישה שאת רוצה לפגוע בעצמך, אפילו כשרק מתחילות לעלות אצלך מחשבות כאלו, אני ממליץ לפנות מיד לפסיכולוגית שלך, לרופא משפחה, פסיכיאטר, ואם יש צורך אפילו לפנות במיידי למיון (כל חדר מיון פועל 24 שעות, 7 ימים בשבוע). כל אחד מהגורמים האלו יוכל לסייע לך במצבים הקשים האלו.
    החיים שלך יקרים.
    את יקרה.
    שמרי על עצמך,
    ותני לעצמך זמן לטיפול, את ראויה לכך.

יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה והאמפתיה

ביפולרית
    13/05/2016

הפסיכולוגית יודעת, אמרתי לה שאם היה בידי כדור שבוודאות היה הורג אותי, לא הייתי מהססת והיא השיבה בתגובה אמפתית כלשהי.
    היא ממליצה על טיפול אבל אני מתנגדת בשל התופעות הלא רצויות שעשוית להיות וגם חוששת מתלות למקרה שארצה להפסיק וחוץ מזה תמיד הייתה לי ראייה פסימית ומדכאת זה חלק מהאופי שלי, איך כדור יכול לעזור פה? האם זה משהו שישנה לי את האופי? זה נשמע לי מאד לא הגיוני שפתאום אהפוך לאדם אופטימי ומורעל על החיים, זו פשוט לא אני ומעולם לא הייתי כזו.
    אני ממשיכה ללכת לטיפול רק בגלל שאני ככ סובלת וסובלת בבית ולא מוצאת מזור לפצעיי ולא יכולה לשוחח עם אף אחד על זה, אבל אני יודעת שזה לא יועיל ואני יודעת שאני פשוט פצצת זמן מתקתקת ויום אחד אעשה את המעשה.
    אני מאד בודדה ומרחיקה מעליי כל מי שמנסה להתקרב, על אף שכלפי חוץ אני חייכנית וחברמנית אבל רק מי שמכיר אותי באמת מכיר גם את הצד הנוסף.
    אני מרגישה כמו שני ישויות והאופי שלי כל כך מורכב ומתוסבך שאני לא יודעת מי אני וזה מתסכל, אני גם לא מצליחה ליצור קשרים רומנטיים מאז שנפרדתי מהבנזוג שהיה לי לפני שנתיים(הוא היה הקשר הכי ארוך שלי-4 שנים אבל הייתי מאד לא יציבה בקשר), אלא רק קשרים זמניים, למרות שלרוב מעוניינים להמשיך אני נסוגה בשלל תירוצים.
    אני בחורה שנראית טוב, למרות שכרגע אני לא מרגישה ככה בכלל, אבל אני מקבלת המון פידבקים מהסביבה וזה כל כך מתסבך אותי ואפילו מרגיז אותי כשמחמיאים לי או מתרשמים ממני, אני מרגישה שיש חוסר הלימה בין מה שהסביבה רואה ממני לבין מה שבאמת מתחולל אצלי.
    ברור לי שאני עוטה על עצמי את מסכת החייכנית, אבל זה מאד מעייף אותי. רק בבית אני מרשה לעצמי להוריד אותה וגם בגלל שבבית באמת רע לי באופן יוצא דופן.
    בקיצור אני פשוט לא יודעת איך לא להיות בודדה יותר(אפילו חשבתי לאמץ כלב, למרות שההורים שלי כנראה יתנגדו), איך לא לפחד לתת לאנשים להתקרב אליי. אני גם לא יודעת להעמיד פנים בפני אנשים שמכירים אותי ולכן אני מתרחקת מכולם

לא יכולה לשאת יותר את הסבל הנוראי הזה, אני מרגישה שיש לי פצע פתוח שפשוט לא מפסיק לדמם, עד שמתישהו זה כבר יסתיים כי לא אוכל יותר לשאת את זה

אולי אתה יודע אם קיימת קבוצת תמיכה לאנשים שנמצאים במצב דומה לשלי?
    אני מרגישה לא בנוח לדבר על זה עם אנשים שלא עוברים את אותם הדברים ומאידך נורא קשה לשאת את כל זה לבד ושיחה של פעם בשבוע לא מספיקה עבורי.
    אפילו חשבתי ללכת לאשפוז יום אבל אני נורא חוששת גם מזה וכמו כן אני חייבת להרוויח כסף כי לקחתי הלוואות שעליי להחזיר.
    האם כדאי לפנות לרווחה לקבל עזרה מעובדת סוציאלית?
    האם כדאי לי להגיש נכות בביטוח לאומי? יש לזה השלכות רעות לעתיד? ניתן לקבל קצבה גם אם אני אצליח לעבוד עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו