מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדישות טוטלית וחוסר התקדמות- בעיה!שרית13/05/2016
שלום,
אני בת 32 רווקה, ללא ילדים. לפני 13 שנה, עברתי משבר פסיכוטי בצבא ומאז נכנסתי לקטוגוריית: אלו שעברו "משבר נפשי". בעקבות המשבר בצבא התאשפזתי והתחלתי ליטול כדורים. לא הייתי מודעת להשלכות האישפוז ולהשלכות בהסכמה לקבל טיפול תרופתי ולכן כשהבנתי זאת היה כבר מאוחר. אני חיה בהכחשה שיש לי בעיה נפשית וגם לא מרגישה שהטיפול התרופתי עוזר לי אלא דווקא מזיק לי. אני סובלת מתופעות לוואי מעצבנות, בין היתר רמת פרולקטין גבוהה בדם ולכן בעיות באי סדירות הווסת. מלבד זאת, אני מרגישה שהחיים שלי לא זורמים. ובמשך 13 שנה האלו הייתי מפסיקה את הטיפול התרופתי כי הרגשתי שהחיים שלי לא זורמים ושאני חיה בדיכאון שמאלץ אותי להלחם כדי לשרוד ולא לחיות חיים פשוטים בלי הרבה מלחמות. אני חיה בשביל אנשים אחרים ולא בשביל עצמי. מה שמעניין אותי זה לעזור לאחרים אך אני מתקשה לשמור את האנרגיות לעצמי ומאשימה את הטיפול התרופתי בכך. לפני שנה וחצי ניסיתי ללכת גם בכיוון הדתי והתייעצתי עם רב חרדי למרות שאני חילוניה גמורה. הרב לא נתן לי עצות אלא רק הקשיב לי.
אני לא מרגישה שיש התקדמות בחיי. כעת יש לי חבר אך אני לא יודעת כמה זמן זה יחזיק בלי שאדע מה בדיוק אני רוצה מחיי.
יש לי פסיכולוגית פרטית כבר כמה חודשים. לפני זה הייתי שייכת לעמותה אך הרגשתי שהעזרה מהם לא מועילה. בין היתר הייתי מאוד חופשייה בקטע המיני באותה תקופה והיו חריגות שהתבטאו בפגיעה מינית משני אנשי צוות זוטרים של העמותה שאומנם היו רק כוח עזר אך העמותה לא עשתה דבר כדי לטפל בעניין בכובד ראש. גם בגלל שטענתי כי לא פגעו בי. אני מנסה הכול חוץ מלדפוק את הראש בקיר אבל נראה שפשוט הכול תקוע. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדישות טוטלית וחוסר התקדמות- בעיה! - תגובה
יאיר לוי30/05/2016היי שרית,
אני מתנצל על העיכוב בתשובה.
את מתארת תקופה ארוכה של 12 שנים שהייתה עבורך מאד קשה ומורכבת. נשמע שכבר מתקופת הצבא (ואולי גם לפני) ועד היום בעצם, את עברת ועדיין עוברת הרבה חוויות לא פשוטות. בעיקר נשמע שמאז הדברים לא מסתדרים לך כפי שרצית, משהו כאילו "לא עובד", איך כתבת? "אני מרגישה שהחיים שלי לא זורמים...".
בנוסף, את מתארת תחושות של דיכאון, של חוסר כוחות ושל תקיעות. אלו תחושות קשות מאד.
כתבת גם שאת כבר כמה חודשים בטיפול. אני חושב שזה צעד נכון מאד, בעיקר כי היית רוצה שהחיים שלך יראו אחרת. אני יכול להמליץ לך שרית להביא גם לטיפול שלך את כל התחושות שכתבת כאן, את התסכולים והקשיים. אני מאמין שלאט לאט, עבודה משותפת לאורך זמן עם הפסיכולוגית, יכולה לסייע לך בכיוון הזה.
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)