חומר בתיק הרפואי- האם המטופל יודע על התוכן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חומר בתיק הרפואי- האם המטופל יודע על התוכן?
    תמר
    29/05/2016

שאלה בקשר לתיק מטופל
    הייתי כמה שבועות בטיפול פסיכולוגי ב"שירות הפסיכולוגי" הממוקם במכללה והיא גם מסבסדת אותן. בכל מקרה רציתי לשאול אם יכול להיות שכתובים שם דברים שאני לא יודעת? שאלתי את הפסיכולוגית לגבי רשומות והיא הביאה לי דף שרשום בו תיאור קצר של כל פגישה אבל הבנתי שיש ממש תיק שלי שם! אני לא יודעת מה רשום שם ובעקבות דברים ששמעתי אני מפחדת שזה יכול לפגוע בי למשל אם יבקשו ממני ויתור על סודיות רפואית או בביטוחים או חלילה גירושים וכו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל תשובה על השאלה שהצגתי כאן

תמר
    01/06/2016

במידה ולא ידועה לכם התשובה -גם על כך אשמח לדעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר בתיק הרפואי- האם המטופל יודע על התוכן? - תגובה

יאיר לוי
    02/06/2016

היי טלי,

את בהחלט נוגעת כאן בנקודה מאד רגישה ומורכבת. לפי "חוק זכויות החולה" את זכאית - כמי שהייתה מטופלת במקום - לקבל את המידע שיש אודותייך ברשומות הרפואיות שמצויות במקום.
    לגבי פנייה של גורמים אחרים המבקשים מידע לגבייך - המצב באמת מורכב. ישנם גורמים שונים שיכולים לפנות בבקשה שכזו, אבל - זה מחייב חתימה שלך על טופס של ויתור סודיות. אם לא תחתמי - הם לא יוכלו לקבל מאותו המקום (במקרה שלך - השירות הפסיכולוגי של המכללה) שום מידע אודותייך. אם בעתיד תצטרכי לקבל החלטה בעניין, אז כמובן שההחלטה אם לחתום או לא לחתום על ויתור הסודיות - היא שלך בלבד. חשוב כמובן לזכור ולקחת בחשבון שיתכנו השלכות כאלה ואחרות לכל החלטה בנושא זה שתקבלי בעתיד.
    אם את עסוקה בזה או נדרשת לעניין הזה כבר עכשיו, את יכולה אולי לפנות שוב לשירות הפסיכולוגי במכללה ולשאול אותם או להתייעץ עם מי שטיפל בך לגבי מה עלול לקרות במצב X או Y.

בברכה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר בתיק הרפואי- האם המטופל יודע על התוכן? - תגובה

יאיר לוי
    02/06/2016

היי טלי,

את בהחלט נוגעת כאן בנקודה מאד רגישה ומורכבת. לפי "חוק זכויות החולה" את זכאית - כמי שהייתה מטופלת במקום - לקבל את המידע שיש אודותייך ברשומות הרפואיות שמצויות במקום.
    לגבי פנייה של גורמים אחרים המבקשים מידע לגבייך - המצב באמת מורכב. ישנם גורמים שונים שיכולים לפנות בבקשה שכזו, אבל - זה מחייב חתימה שלך על טופס של ויתור סודיות. אם לא תחתמי - הם לא יוכלו לקבל מאותו המקום (במקרה שלך - השירות הפסיכולוגי של המכללה) שום מידע אודותייך. אם בעתיד תצטרכי לקבל החלטה בעניין, אז כמובן שההחלטה אם לחתום או לא לחתום על ויתור הסודיות - היא שלך בלבד. חשוב כמובן לזכור ולקחת בחשבון שיתכנו השלכות כאלה ואחרות לכל החלטה בנושא זה שתקבלי בעתיד.
    אם את עסוקה בזה או נדרשת לעניין הזה כבר עכשיו, את יכולה אולי לפנות שוב לשירות הפסיכולוגי במכללה ולשאול אותם או להתייעץ עם מי שטיפל בך לגבי מה עלול לקרות במצב X או Y.

בברכה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו