האם זה נכון ללכת לשני פסיכולוגים בו זמנית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם זה נכון ללכת לשני פסיכולוגים בו זמנית?
    ע
    06/06/2016

היי, יש לי הפרעות אכילה ועוד כל מני תופעות לא נעימות. התחלתי היום טיפול אצל פסיכולוגית קלינית ואני לא יודעת כמה אפקטיבי הטיפול אצלה יהיה. סתם מתוך תחושה.
    קבעתי למחר פגישה עם פסיכולוגית נוספת.
    האם זה נכון ללכת לטיפול אצל שני פסיכולוגים שונים ולהחליט אחרי 2 פגישות מי יותר מתאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה נכון ללכת לשני פסיכולוגים בו זמנית? - תגובה

יאיר לוי
    07/06/2016

היי,

אם הבנתי אותך, אז נשמע שכבר אחרי פגישה אחת עם פסיכולוגית אחת, קבעת פגישה עם פסיכולוגית שנייה. שאלת האם זה נכון לעשות זאת? אז עוד לפני ה"נכון" וה"לא נכון", חשוב לבדוק למה זה קרה. אני מודה שלא הבנתי בדיוק מדוע בחרת לעשות זאת. האם מתוך תחושת בטן? האם קרה משהו מיוחד, משהו הרה גורל בפגישה הראשונה שבגללו "פסלת" את הפסיכולוגית שלך? שבגללו כבר קבעת פגישה עם פסיכולוגית נוספת? אם נחשוב על דוגמא מעולם קצת שונה אבל עדיין קרוב - זה כמו לקבוע פגישה לרופא מסוים, שיתן לי תרופה X, ואז עוד לפני שניסיתי אותה, מבלי סיבה ברורה ממש, אקבע תור לרופא שני, והוא יתן לי מרשם לתרופה Y. האם זה נכון או לא? אינני יודע, אבל כן זה יוצר בלבול גדול ופוגע ביכולת לקבל טיפול מסוים שאת זקוקה לו - כמו שצריך. אני כן יכול לייעץ לך ולומר שכדאי לתת לדברים זמן. להתחיל טיפול זה לא דבר כל כך קל, לוקח זמן וסבלנות כדי להכיר את הפסיכולוג/ית ולבנות איתם קשר של אמון וביטחון, קשר שבו את תרגישי בנוח להביא את עצמך ואת מה שמעסיק אותך. אז אני כן יכול לייעץ לך לתת לדברים זמן ורק לאחר תקופה לבדוק (עם עצמך ועם הפסיכולוגית שלך) איך את מרגישה בטיפול.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו