מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מתמודדים עם אדם אנוכי שדואג רק לצרכיו ומתעלם מסביבתו באלגנטיותמתעניינת07/06/2016
גדלתי בבית שמאד נותן מעצמו לזולתו ובמיוחד ביננו בתוך המשפחה יש דאגה כנה האחד לשני ואין לנו בעיה להקשות על עצמינו כדי שיהיו לאחים והאחיות שלנו נעים וטוב והיחסים מאד קרובים ודואגים כולל דאגה כספית- מי שיש לו יותר נותן למי שקשה לו יותר .
התחתנתי לפני שנתיים עם בחור שבא מרקע מאד שונה. אצלם היחסים בין האחים טובים כי אין ציפיה ואין עזרה הדדית .ותמיד מוזר לי שהם מתיישבים על דודה שיצאה למלון - לארוחה על חשבונה אבל לא יבואו לדאוג לה ביום שהיא צריכה עזרה ,ילכו לדודה אחרת כי יש שם אטרקציה אחרת - אבל לא כשתצטרך עזרה ושלא לדבר שהחישובים הכספיים בינהם היא על האגורה כולל אחים ואחיות .
אני יודעת שהמסירות במשפחה שלי היא די יוצאת דופן ואני לא מצפה מבעלי שתהיה לו אותה מסירות כמו שלי - לבני משפחתי אבל כן מפריע לי שהוא מקבל מאד בקלות את המסירות והדאגה שלהם( ולא תמיד ניתן להפריד את הדאגה שלהם כלפי ממנו כי כל עזרה שאני מקבלת היא גם עבורו בסופו של דבר גם אם לכתחילה נעשתה בשבילי : כמו עזרה ענקית בזמן שיפוצים או התקנות דברים בבית בכל שעה שיש צורך וכ'ו ) ואילו כשהם צריכים ממנו איזשהי טובה חזרה - זה תמיד רק בתנאים שמתאימים ונכונים לו או בכלל מתחמק .
זה יוצר מתח פנימי כלפיו והוא נעשה פחות ופחות אהוב במשפחה וזה קורע אותי ומפר את השלווה שהייתה לי עם המשפחה האהובה שלי.
אני מנסה לדבר איתו אבל תמיד יש לו צידוקים להתנהגות שלו וזה מפריע לי מאד.
יש פתרון לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתמודדים עם אדם אנוכי שדואג רק לצרכיו ומתעלם מסביבתו באלגנטיות - תגובה
יאיר לוי08/06/2016שלום לך,
לפי התיאור שלך, בהתייחס לתכונה הזו, למדד הזה של "עזרה הדדית", את ובעלך מגיעים מעולמות שונים מאד. כל אחד מכם גדל והתפתח בסביבה אחרת, וזו תרמה לאישיותו כפי שהיא היום. את כותבת שאחת ההשלכות של השוני הזה ביניכם הוא שבעלך הופך לדמות פחות אהודה על בני משפחתך. לפי התיאור שלך, נשמע גם שכאשר את מנסה לשוחח איתו על כך, יש לו הצדקות משלו להתנהגותו.
את שואלת האם יש פיתרון לזה? נראה לי שהשוני ביניכם כרגע הוא בבחינת עובדה מוגמרת. הוא "ככה" ואת "ככה". אני כן שומע זה מאד מפריע לך (אגב, מדברייך עולה שבכלל לא בטוח שזה מפריע לו באותה המידה). אם כך, אולי במילים אחרות את שואלת - מה לעשות כשיש שוני או פער מסוים ביני ובין בעלי? מה לעשות כאשר אנחנו לא רואים דבר או סיטואציה מסוימת עין בעין? נשמע שאת עושה כרגע כמיטב יכולתך - לנסות לדבר, להסביר את עמדתך, להצביע על ההשלכות של העניין, אולי גם לשכנע. יותר מזה - נדמה לי שזה כבר נתון לשיקול דעתו של בעלך, אם הוא ירצה להשתנות, להתגמש, לבוא קצת לקראתך בעניין הזה או לא.
אם את מוצאת שזה קורה גם בתחומים אחרים, כלומר, שיש יותר מנושא מסוים, ממשהו אחד, שבהם אתם לא רואים עין בעין, שישנם פערים גדולים בין העמדות של שניכם, ושהדבר מציק ומפריע לך, הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי פרטני עבורך כדי להבין ולבדוק עם עצמך איך את יכולה להתמודד טוב יותר עם יחסים שכאלו. לחילופין, ניתן גם לשקול טיפול זוגי, כדי לנסות ולברר את העניין עבורכם כזוג.
בברכה,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)