מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היקשרות לבן זוג איך בונים מערכת יחסים טובה וחזקה לאורך זמן?לילי22/06/2016
שלום,
הכרתי מישהו בתקופה האחרונה שאני מאוד אוהבת. אני בשנות השלושים המוקדמות שלי. הבעיה שלי שאני מאוד חרדה שנפרד. אני כל הזמן חושבת שאני לא מספיק טובה בשבילו ושהוא בטח יפרד ממני מתישהו. זה בגלל כל הניסיונות הכושלים שהיו לי עד כה. הוא לעומת זאת חווה מערכת יציבה חזקה ואיתנה בעבר. אני לא יודעת איך אפשר להתמודד עם חוסר הביטחון הזה והתלות שלכאורה פיתחתי בו. אני חושבת לא להתקשר, לא לשלוח הודעות וליזום אבל אני חוששת שמפני שהיה רגיל שאני זו שיוזמת עד כה הוא לא יקבל את זה בצורה טובה.
מה עושים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקשרות לבן זוג איך בונים מערכת יחסים טובה וחזקה לאורך זמן? - תגובה
יאיר לוי26/06/2016היי לילי,
אני שמח לשמוע על הקשר החדש, אני גם שומע כמה את חוששת ודואגת לגביו. לכאורה (ורק לכאורה, כמובן) זה נשמע פרדוקסלי - במהלך התקופה שבה את נמצאת בזוגיות עם מישהו שאת מאד אוהבת, בדיוק אז ובו בזמן, זה דווקא מגביר אצלך איזשהו חוסר שקט פנימי, משהו לא רגוע בך מבפנים.
את כותבת שאת מאד חרדה שתיפרדו, וזאת בגלל כל הניסיונות הכושלים שהיו לך עד כה. ניתן לומר במילים אחרות שאת בעצם מאד חוששת מפני העתיד בגלל חוויות העבר שלך. בין לבין, את מציינת גם שאת חשה חוסר ביטחון וצורך בתלות בחבר החדש. כך שבאופן כללי, נשמע שהחוויה של "להיות בזוגיות" עבורך היא מאד מורכבת ולא פשוטה. מעורבים בה רגשות של אהבה, אבל בד בבד גם של חוסר ביטחון, חרדה ותלות.
אני יכול להמליץ לך לילי במקרה הזה לפנות לטיפול פסיכולוגי דינמי. בטיפול שכזה יהיה לך את המרחב הבטוח בו תוכלי לברר את החוויה הזוגית שלך לעומקה, מה זה אומר בשבילך "להיות בקשר"? על כל המשמעויות שיש לדבר וההשלכות שיש לזה על חייך. בעזרת הפסיכולוג/ית גם תוכלי לחשוב יחד על דרכי התמודדות שיהיו טובות יותר בשבילך, כדי שאת תרגישי טוב יותר בקשרים שאת יוצרת.
בהצלחה,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)