היקשרות לבן זוג איך בונים מערכת יחסים טובה וחזקה לאורך זמן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היקשרות לבן זוג איך בונים מערכת יחסים טובה וחזקה לאורך זמן?
    לילי
    22/06/2016

שלום,
    הכרתי מישהו בתקופה האחרונה שאני מאוד אוהבת. אני בשנות השלושים המוקדמות שלי. הבעיה שלי שאני מאוד חרדה שנפרד. אני כל הזמן חושבת שאני לא מספיק טובה בשבילו ושהוא בטח יפרד ממני מתישהו. זה בגלל כל הניסיונות הכושלים שהיו לי עד כה. הוא לעומת זאת חווה מערכת יציבה חזקה ואיתנה בעבר. אני לא יודעת איך אפשר להתמודד עם חוסר הביטחון הזה והתלות שלכאורה פיתחתי בו. אני חושבת לא להתקשר, לא לשלוח הודעות וליזום אבל אני חוששת שמפני שהיה רגיל שאני זו שיוזמת עד כה הוא לא יקבל את זה בצורה טובה.
    מה עושים?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקשרות לבן זוג איך בונים מערכת יחסים טובה וחזקה לאורך זמן? - תגובה

יאיר לוי
    26/06/2016

היי לילי,

אני שמח לשמוע על הקשר החדש, אני גם שומע כמה את חוששת ודואגת לגביו. לכאורה (ורק לכאורה, כמובן) זה נשמע פרדוקסלי - במהלך התקופה שבה את נמצאת בזוגיות עם מישהו שאת מאד אוהבת, בדיוק אז ובו בזמן, זה דווקא מגביר אצלך איזשהו חוסר שקט פנימי, משהו לא רגוע בך מבפנים.
    את כותבת שאת מאד חרדה שתיפרדו, וזאת בגלל כל הניסיונות הכושלים שהיו לך עד כה. ניתן לומר במילים אחרות שאת בעצם מאד חוששת מפני העתיד בגלל חוויות העבר שלך. בין לבין, את מציינת גם שאת חשה חוסר ביטחון וצורך בתלות בחבר החדש. כך שבאופן כללי, נשמע שהחוויה של "להיות בזוגיות" עבורך היא מאד מורכבת ולא פשוטה. מעורבים בה רגשות של אהבה, אבל בד בבד גם של חוסר ביטחון, חרדה ותלות.
    אני יכול להמליץ לך לילי במקרה הזה לפנות לטיפול פסיכולוגי דינמי. בטיפול שכזה יהיה לך את המרחב הבטוח בו תוכלי לברר את החוויה הזוגית שלך לעומקה, מה זה אומר בשבילך "להיות בקשר"? על כל המשמעויות שיש לדבר וההשלכות שיש לזה על חייך. בעזרת הפסיכולוג/ית גם תוכלי לחשוב יחד על דרכי התמודדות שיהיו טובות יותר בשבילך, כדי שאת תרגישי טוב יותר בקשרים שאת יוצרת.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו