מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה היפוכונדריה אודה לחוות דעת תודהמור01/07/2016
שלום בת 28 . בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מעקצוצים בכל הגוף במהלך כל היום כמעט . בדיקה ניורולוגית הייתה תקינה לחלוטין. האם תופעה כזאת יכולה להיות פסיכוסומטית ולהיגרם מלחץ נפשי? אני טיפוס מאד לחוץ וחרד על גופי. אני רוצה לגשת לטיפול. איזה סוג טיפול יתאים לי תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה היפוכונדריה אודה לחוות דעת תודה - תגובה
יאיר לוי07/07/2016היי מיטל,
בפשטות - כן. התופעה שאת מתארת יכולה להתפתח כתוצאה מלחץ נפשי, בפרט כשאת מציינת שהבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה. מעניין לשמוע האם מתלוות לזה תחושות נוספות? נימולים, סחרחורות, לחץ בחזה, גירודים, קושי לנשום? האם עשית בדיקות דם נוספות והן גם יצאו תקינות?
אנו בהחלט מכירים בקשר בין הגוף לנפש. יתכן והעקצוצים שאת מרגישה נובעים מחרדה, או מדברים נוספים שבהחלט כדאי לבדוק. אני יכול להמליץ לך על לפנות לטיפול פסיכולוגי, טיפול דינמי או CBT. אופציה נוספת - לפנות לפסיכולוג רפואי לצורך טיפול ממוקד ונקודתי בסימפטום עצמו. תוכלי למצוא מידע רב על האפשרויות השונות שציינתי בחיפוש פשוט באינטרנט.
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)