חרדה היפוכונדריה אודה לחוות דעת תודה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה היפוכונדריה אודה לחוות דעת תודה
    מור
    01/07/2016

שלום בת 28 . בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מעקצוצים בכל הגוף במהלך כל היום כמעט . בדיקה ניורולוגית הייתה תקינה לחלוטין. האם תופעה כזאת יכולה להיות פסיכוסומטית ולהיגרם מלחץ נפשי? אני טיפוס מאד לחוץ וחרד על גופי. אני רוצה לגשת לטיפול. איזה סוג טיפול יתאים לי תןדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה היפוכונדריה אודה לחוות דעת תודה - תגובה

יאיר לוי
    07/07/2016

היי מיטל,

בפשטות - כן. התופעה שאת מתארת יכולה להתפתח כתוצאה מלחץ נפשי, בפרט כשאת מציינת שהבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה. מעניין לשמוע האם מתלוות לזה תחושות נוספות? נימולים, סחרחורות, לחץ בחזה, גירודים, קושי לנשום? האם עשית בדיקות דם נוספות והן גם יצאו תקינות?
    אנו בהחלט מכירים בקשר בין הגוף לנפש. יתכן והעקצוצים שאת מרגישה נובעים מחרדה, או מדברים נוספים שבהחלט כדאי לבדוק. אני יכול להמליץ לך על לפנות לטיפול פסיכולוגי, טיפול דינמי או CBT. אופציה נוספת - לפנות לפסיכולוג רפואי לצורך טיפול ממוקד ונקודתי בסימפטום עצמו. תוכלי למצוא מידע רב על האפשרויות השונות שציינתי בחיפוש פשוט באינטרנט.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו