מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם צריך סטטיסטיקה?שמוליק17/07/2016
שלום יאיר.
אני סטודנט לפסיכולוגיה.
אצלי באופן מפתיע, הקורסים בסטטיסטיקה הם דווקא הקורסים הקלים עבורי. יש לי תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב בהצטיינות יתרה, והחלטתי ללמוד פסיכולוגיה בגלל כל מיני התמודדויות שהיו לי, שגרמו לי להתעניין בתחום.
אני משוכנע שחייבים לדעת סטטיסטיקה כדי להיות חוקרים טובים (וזו המטרה של האוניברסיטאות; להוציא חוקרים טובים), אך כדי להיות מטפל טוב - מדובר באמצעי ולא במטרה, ובסופו של דבר, בפרקטיקה, אין בכך צורך, שהרי הטיפול הוא פרטני.
אני מעוניין לשמוע את דעתך בתור פסיכולוג קליני מנוסה.
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך סטטיסטיקה? - תגובה
יאיר לוי18/07/2016היי שמוליק,
איזה שינוי מסלול מעניין אתה מתאר כאן, מקווה שאתה מוצא גם את התחום הזה מרתק ומאתגר.
אני יכול לומר שההנחנה הבסיסית שלך נכונה, אבל עם הסתייגות מסוימת. כדי להיות פסיכולוג, אשר מטפל באופן מיטיב, אמפתי ומכיל במטופליו בחדר, באחד על אחד, אינך חייב לשלוט ברזי הניתוחים הסטטיסיטיים למיניהם. המעשה הטיפולי יכול בהחלט לעמוד בפני עצמו.
יחד עם זאת, בעיניי, כדי להיות מטפל טוב, כדאי להרחיב קצת את היריעה. כדאי להכיר את מה שנעשה מחוץ לחדר, בשדה המחקרי, במקומות שונים, עם שיטות טיפול שונות. כמה שאלות לדוגמא בהקשר הזה - כיצד נדע איזו שיטת טיפול יעילה ומתי, באיזה מקרה? מה עובד בטיפול? מה יהיה יעיל עבור איזו אוכלוסיה? אילו גורמי סיכון יש לדברים מסוימים? אילו גורמים מחסנים? מה ההשפעה של טיפול על איזורים שונים במוח ועוד כהנה וכהנה שאלות טיפוליות-מחקריות חשובות רבות.
קיים היום שדה מחקרי עצום, אשר רק מוסיף להתפתח, בתחום הפסיכיאטריה, מדעי המוח, פסיכו-ביולוגיה, פסיכותרפיה ועוד. החל מחקר של הגישות הפסיכואנליטיות הקלאסיות ועד למחקרים של שיטות טיפול בנות זמננו (מיינדפולנס, למשל) וכדאי להכיר זאת. כדי להבין טוב יותר את מה שמתרחש במחקר, כאן בדיוק בא לעזרתך הידע הססטיסטי שרכשת.
כך שאפשר לומר שאני ממליץ לך ולכל פסיכולוג עתידי לדעת, להכיר ולשלב בין שני הבסיסים האלה, עליהם עומד עולם הטיפול. הבסיס שאמון על המעשה הטיפולי, לדעת מה לעשות באחד על אחד בחדר, וזה שבקיא בנעשה מבחינה מחקרית. אלו לא שני צדדים שסותרים אחד את השני, או מוציאים אחד את השני, אלא להיפך - הם רק מפרים, מזינים ומקדמים האחד את השני. אנו רוצים לדעת כיצד נוכל לטפל טוב יותר באנשים שמגיעים אלינו, אנו רוצים לקדם את הידע הזה.
כך, גם במחקר וגם בטיפול המטרה היא טובת המטופל, לדעת עוד כיצד ניתן לעזור לו בסופו של דבר. כל אחד פשוט ניגש לזה מכיוון שונה.
אגב, כמובן שיש גם פסיכולוגים המשלבים זאת בעבודתם, כאשר הם גם מטפלים בקליניקה, וגם משלבים זאת עם עבודה מחקרית.
הרבה הצלחה בהמשך הלימודים, שמוליק,
דרך לא פשוטה, אך מרתקת לפניך.
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)