מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי סוג טיפול פסיכולוגי-דיכאון קליניורה21/07/2016
אספר על מצבי. אני בת 25, כרגע סיימתי תואר. אני מרגישה בזמן האחרון חסרת תועלת בעולם, שאין משמעות לקיומי, ושמיציתי את החיים שלי. אין לי שאיפות או רצונות להתקדם הלאה, למצוא עבודה או תחום שאני אוהבת כי אני מרגישה שאין לי כישורים לכלום ואני לא טובה בכלום. אני בנוסף חושבת שאני נראית לא טוב, מכוערת ולא יוצלחת על אף שבפועל זה בדיוק ההפך, ושחבריי מתרחקים ממני עוד ועוד ולא רוצים בחברתי. אני מרגישה שאין לי מקום מפלט של אושר לברוח אליו או מקום שנוח לי להיות בו, אני אבודה בתוך המחשבות שלי ונחנקת. שום קשר עם גברים לא מצליח לי ואני לא מופתעת למה, איך אפשר שלא לברוח מאדם שלא אוהב את עצמו? אבל כשהם מפסיקים את הקשר איתי אני משליכה הכל על עצמי-הם בורחים ממני, אני לא מספיק טובה, אני לא מספיק יפה, אני אפסית ולא מיוחדת בשום צורה, אין בי שום דבר טוב.
יכול להיות שאני קשה עם עצמי, אבל אני רואה את זה כראייה ריאלית, למה שאשקר לעצמי על מי אני ומה אני? אני מאמינה למחשבות השליליות שלי ומפנימה אותן.
אני אובדת עצות, לא יודעת למי לפנות וכדורים אנטי דכאוניים לא עושים לי טוב.
אשמח להכוון או עצה טובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי סוג טיפול פסיכולוגי-דיכאון קליני - תגובה
יאיר לוי22/07/2016היי ורה,
נשמע מצב קשה מאד. כפי שאת מעידה, את בחורה צעירה בת 25, עם הרבה ייאוש ופסימיות לגבי כמעט כל תחום בחייך - חברים, זוגיות, עתיד מקצועי...ועוד.
כמה קשה לחיות ככה, להרגיש שאין בך שום דבר טוב, שאת חסרת תועלת, שאין משמעות לקיומך, שאין משמעות ל...כלום בעצם.
אני שומע שאת במצוקה מאד גדולה, ורה, ונדמה לי גם שאת "סוחבת" את כל זה לבדך.
זה ודאי משא מאד כבד, ואני יכול רק לתאר לעצמי כמה קשה להסתובב כל הזמן עם התחושות האלו.
מכיוון שכך, ורה, אני יכול להמליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי, זה יכול מאד להועיל לך, טיפול שהיה עבורך בלבד.
אני חושב שכדאי מאד שיהיה לך את המקום הבטוח והשלו, שם תוכלי לחלוק ולשתף בתחושות הקשות האלו שלך. שם גם תוכלי יחד עם הפסיכולוג/ית לחשוב על איך אפשר להתמודד עם המציאות הזו בצורה שתהיה יותר טובה עבורך, ולבדוק כיצד את תולכי להרגיש יותר בנוח עם עצמך.
אני מקווה שתתני לעצמך צ'אנס ורה, ושתטפלי בעצמך.
את ראויה לכך.
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורה שלום
אנונימית31/08/2016אני ממש עכשיו קוראת את התגובה שלך ואני מרגישה בול אבל בול כמוך כל מה שאמרת יש לי אותו דבר , והמצחיק הוא שרציתי לפרסם פה בדיוק מה שכתבת , אחד על אחד ואת לא לבד , תמיד שאני בדיכאון אני חושבת כך , את בטוח מדהימה ! ויש לך הרבה תועלת בעולם הזה אני מבטיחה לך , גם לי רק חייבות שתינו לקום על הרגליים ולהגיד די , יש לי הרבה לתת ליקום , ויהיה מי שיאהב אותנו אל תוותרי על האושר שלך ! החיים יפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)