ocd - איך ניתן לרפא ומה אפשר לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ocd - איך ניתן לרפא ומה אפשר לעשות?
    אנונימי21
    26/07/2016

הבנתי שלפי פרוייד מחשבה שדחקתי בה בעבר יכולה לגרום לocd במידה שעשיתי התבוננות על העבר ואני חושב שאני יודע איזה מחשבה ואיזה סיטואציה גרמה לי לocd ,מה אני יכול לעשות בשביל לרפאות את ocd ? בעצם אם אני משלים עם הסיטואציה ואני מעלה אותה שוב למודע ונותן פירושים נכונים למחשבה ולא בורח ממנה ? מה עוד אפשר לעשות אם זה לא עוזר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocd - איך ניתן לרפא ומה אפשר לעשות? - תגובה

יאיר לוי
    31/07/2016

שלום לך,

אני רוצה לחזק אותך על הרצון והמוטיבציה לטפל ולעזור לעצמך. אינני יודע בדיוק כיצד אתה פועל ומדוע זה לא עוזר, אבל...כן, לא תמיד אנחנו מצליחים, לא תמיד אנחנו מצליחים לעזור לעצמנו עד הסוף.
    אני יכול להמליץ לך לפנות לטיפול שיוכל לעזור לך. טיפול פסיכולוגי CBT ל-OCD. טיפול CBT הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, ובו עיקר העבודה הוא על המחשבות וההתנהגויות שמפריעות לנו. בטיפול אנחנו לומדים לפתח התנהגויות ומחשבות אחרות, אלטרנטיבייות, שיוכלו לעזור לנו ויהיו יעילות עבורנו יותר. נראה גם שזה הטיפול שמתאים והולך בכיוון של הלך המחשבה שלך.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו