מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות בקשר לטיפול פסיכולוגי- איזה סוג טיפול יכול להתאיםנופר26/07/2016
שלום, אני בת 44, נשואה עם שלש בנות קטנות, לאחרונה כניראה בעקבות "משבר גיל ה-40" אני חווה הצפה של רגשות העולים בי לגבי עצמי ומקומי בחיים.
תמיד הין לי בעיות ויחסים מורכבים עם ההורים ומשפחתי הגרעינית, אך בחיי הבוגרים אני מרגישה המון חסכים וחוסר ביטחון מתמשך שמונע ממני להתקדם ולהיות האדם שאני רוצה להיות. הרבה זמן מרגישה ששמחת החיים שלי התמעטה והמשיכה שלי לבנזוג שלי גם ירדה מאד.
אני מאד מעוניינת לפנות לטיפול פסיכולוגי, אך אין לי את האמצעים לממן טיפול דינאמי ארוך טווח, לכן חשבתי לפנות לטיפול CBT.
האם לדעתך טיפול כזה היכול לעזור לי למרות כל המשקעים שאני סוחבת בתוכי?
אשמח לשמוע את המלצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בקשר לטיפול פסיכולוגי- איזה סוג טיפול יכול להתאים - תגובה
יאיר לוי30/07/2016היי נופר,
כמה מילים על טיפול CBT - זהו טיפול קוגנטיבי-התנהגותי, לרוב זהו טיפול קצר טווח, מובנה מאד וממוקד מטרה, הוא מתמקד במחשבות ובהתנהגויות שאינן יעילות עבורנו. בטיפול אנו לומדים לפתח מחשבות והתנהגויות אלטרנטיביות, שיהיו עדיפות יותר מבחינתנו.
לאור "המשקעים הרגשיים" שציינת שאת סוחבת בתוכך, אני מודה כי אינני רואה כיצד טיפול שכזה יוכל לתת מענה לצורך הספציפי שלך.
נראה לי לפי תיאורך, שדווקא טיפול דינמי מתאים הרבה יותר לטיפול בתכנים שמעסיקים אותך (משבר גיל ה-40, יחסים משפחתיים מורכבים, המון חסכים, חוסר ביטחון שמונע ממך להיות מי שאת, משיכה לבנזוג שירדה ועוד).
אני מבין שיש כאן גם שיקול כלכלי. הוא לגיטימי וחשוב לכשעצמו, אך לדעתי הוא לא יכול להוות גורם מכריע בבחירה של אופי הטיפול (כמו לדוגמא, אם אני סובל מדלקת ריאות, וזקוק לאנטיביוטיקה ולא רק לאקמול, אז השיקול הכלכלי הוא פחות רלבנטי). יותר רלבנטי כאן הוא הצרכים שלך, למה את זקוקה ומהו סוג הטיפול שיוכל לתת לך את המענה הטוב ביותר. כאמור, במקרה שלך, אני יכול להמליץ לך על טיפול דינמי, שנראה לי מתאים ביותר עבור המצב הרגשי שתארת.
ולגבי השיקול הכלכלי? לא שכחתי אותו. היום קיימות מספיק דרכים לקבלת טיפול פסיכולוגי (גם דינמי) במחיר מסובסד יותר.
1. ניתן לפנות לקופת החולים שלך (דרך פניה לרופא המשפחה) לצורך קבלת טיפול בקופה עצמה (אז זה ללא עלות כלל, אולם תנאי מקדים לכך הוא קבלת אבחנה פסיכיאטרית).
2. ישנם גם מטפלים פרילנסרים של הקופה, שניתן לפנות אליהם עצמאית (ואז זה בעלות מסובסדת בהתאם לביטוח שיש לך. גם כאן, זה כפוף לקבלת אבחנה פסיכיאטרית).
3. ניתן לבקש מרופא המשפחה הפניה + התחייבות למרפאות הציבוריות של בריאות הנפש של משרד הבריאות (במקרה זה, הטיפול יסובסד על ידי הקופה, אם כי - וזה חשוב לזכור - הקופה לא תמיד מוכנה ורוצה לממן זאת ואכן לתת את ההתחייבות לכך).
4. אם יש לך ביטוח בריאות פרטי, ניתן לבדוק מה הפרוצדורה לקבלת החזר או מימון חלקי של טיפול פסיכולוגי על ידי הביטוח.
5. ניתן גם לפנות לעמותות, תחנות ציבוריות או למכוני טיפול שונים באיזור מגורייך, להתעניין אצלם בעלות הטיפול. לעיתים גופים אלו גם מעניקים טיפול בעלות מסובסדת.
6. אפשר תמיד ליצור גם קשר ישירות עם פסיכולוג/ית פרטי באיזור הקרוב אלייך, ולהתעניין אצלם בעלות הטיפול. ישנם לא מעט פסיכולוגים שערים לשיקול הכלכלי, ומוכנים לעיתים לבוא לקראת המטופל במחיר.
כך שיש לך נופר כמה דרכים כדי להשיג את הטיפול שאת זקוקה לו. מקווה שלפחות אחת מהן תצלח עבורך.
המון בהצלחה,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, תשובתך מאד עזרה לי
נופר31/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, תשובתך מאד עזרה לי - תגובה
יאיר לוי31/07/2016בשמחה, אין על מה. מוזמנת לפנות בכל שאלה שמתעוררת בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)