אבחון פסיכולוגי והכוונה מקצועית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבחון פסיכולוגי והכוונה מקצועית
    אנונימי
    11/08/2016

שלום וברכה
    בן 28
    לפני כחצי שנה בערך עברתי אבחון פסיכו דיאגנוסטי ולבסוף נאמר לי שהחלק המילולי שלי היה יותר גבוה מהחלק הביצועי
    VIQ - 106
    PIQ - 81
    כמו כן יש סוג של "תקיעות" בבשלות הרגשית ובויסות עצמי

כנראה שהחלק הביצועי נפגם בעקבות משבר שחוויתי בשנים האחרונות
    כמו כן היה לי קושי מסוים להתמודד עם מטלות שמוגבלות בזמן וגם במטלות שהיו מעורבים בהם אספקטים רגשיים

כרגע אני לפני בחירת מקצוע לימודי
    רציתי לדעת האם ניתן לקבל אינדיקציה מסוימת מהאבחון שעשיתי לגבי בחירת מקצוע? ז"א לשים לב לחלקים היותר חזקים שלי ולהתמקד בהם וע"פ לבחור מקצוע מסוים?
    אם כן - לאיזה כיוון כדאי ללכת?

תודה מראש וסופ"ש נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון פסיכולוגי והכוונה מקצועית - תגובה

יאיר לוי
    11/08/2016

היי,

שאלה טובה. אבחון פסיכו-דיאגנוסטי הוא אינו אבחון תעסוקתי. הוא לא נועד לתת תשובה קונקרטית לשאלה "באיזה מקצוע/לימודים עלי לבחור?". יחד עם זאת, ניתן לעיתים להבין ולהסיק ממנו דברים גם לגבי עולם התעסוקה. כדי לענות על שאלתך בצורה טובה, או לפחות לדעת מה הכיוונים האפשריים עבורך, צריך יהיה לבחון ולהסתכל על התמונה המלאה של האבחון. אתה ציינת מספר נקודות ספציפיות שעלו מתוך מבחן הווכסלר. האבחון כולל עוד מטלות ומשימות, וכדאי להסתכל ולשקלל את כולם.
    לכן אני יכול להמליץ לך לפנות לפסיכולוג/ית שערכו לך את האבחון, ולשאול אותם האם הם יכולים לתת לך כמה המלצות או אינדיקציות לגבי בחירת כיוון תעסוקתי.

בברכה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו