אחותי חזרה בתשובה- לא מסוגלת להתמודד עם זה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחותי חזרה בתשובה- לא מסוגלת להתמודד עם זה
    רווית5555
    14/08/2016

לא מוצאת בי את הכלים להתמודד עם הצער שבחזרה בתשובה ש אחותי. אחותי ואני הכי קרובות בעולם. היא אחותי הקטנה ומאז ומעולם אני שם להגן ולתמוך. היא נשואה עם שני ילדים שמאד קרובים אלי. הגדול בן 3, הולך לגן דתי חבד וזה גומר אותי. כבר בגיל 3 מלמדים שם שגוי זה אוייב ושיש יצר הרע והרב הוא גדול וכל השטיפת מוח הידועה. היום אחותי הודיעה שכבר לא יכולה להסתיר ממני שהולכת עם כיסוי ראש. מה שאומר שסופית לא אוכל להמשיך להדחיק את רוע הגזירה ושהנה זה קורה ומתממש. אני לא רוצה להתרחק ולא רוצה לאבד, אבל הצער שזה גורם לי הוא עמוק וצורב. הפירוש של זה בעיני, של הבור השחור והחשוך הזה אליו נפלה, הוא כה גדול ומשמעותי. ילדים נבונים וחכמים שילמדו רק לשנוא ולרחם על כל מי שלא יחיה בדיוק לפי התבנית שמכוונים אותם אליה. שלא לדבר על עצם הרעיון שמשהו יותר טוב יקרה לה בחיים אם תתפלל או תשים כיסוי ראש- אני לא מצליחה שלא לבוז לרעיון ולא יודעת מאיפה לגייס כוחות לכבד אותה.
    הכל התחיל כשהתחתנה עם בן למשפחה חרדית, שכל היום סובבים אותה ושוטפים לה את המוח.
    אני שבורה והרוסה ולא יודעת להתמודד עם המצב, אשמח לכל עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי חזרה בתשובה- לא מסוגלת להתמודד עם זה - תגובה

יאיר לוי
    15/08/2016

היי רווית,

אני שומע שחל שינוי במציאות המשפחתית , כפי שהכרת ושחווית עד כה, ושזה גורם לך למצוקה רבה.
    לפי התיאור שלך, נראה כי את חווה את החזרה בתשובה של אחותך בצורה קשה מאד בין היתר, את כותבת ש-"זה גומר אותי".... "הצער שזה גורם לי הוא עמוק וצורב..." ועוד ביטויים מאד עוצמתיים.
    אני מבין שיש כעת פער גדול בתפיסת העולם, בחשיבה, בהתנהלות ובאמונה שלך לעומת דרך החיים שבה בחרה אחותך. זו באמת חוויה מאד לא פשוטה, בפרט שתארת שהיא אחותך הקטנה ושאתן תמיד הייתן קרובות כל כך. נדמה כי עכשיו, בעקבות בחירתה, את חווה כי אתן הולכות ומתרחקות, ונשמע שזו באמת חוויה שכואבת לך.
    את כותבת שאת ממש "שבורה והרוסה, ולא יודעת להתמודד עם המצב". במקביל, את גם פונה לכאן בבקשה לעזרה, כך שלמרות הכל, ניש לי הרגשה שלא היית רוצה "לאבד" את אחותך, ושכן היית רוצה שתישארו קרובות ובקשר טוב.
    רווית, מכיוון שאת כותבת על השבר שלך ועל המצוקה שאת שרויה בה, אני יכול להמליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי לשם טיפול או ייעוץ. שם יהיה לך את המרחב הבטוח, בו תוכלי בעזרת הפסיכולוג/ית לנסות ולאחות את השבר שאת חווה. ביחד גם תוכלו לחשוב ולראות כיצד תוכלי להתמודד טוב יותר עם המציאות המשפחתית החדשה שהתהוותה עבורך.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו