שקרים- האם הם צריכים להיות במערכת יחסים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקרים- האם הם צריכים להיות במערכת יחסים?
    דנה
    20/08/2016

שלום. הסיפור שלי הוא כזה: לפני 10 שנים התפרץ אצלי משבר כשהתאהבתי בבחור שלא רצה אותי. עד שלא התחתן נהנה שאני רודפת אחריו. ורק כשהתחתן חסם אותי ולא רצה לדבר איתי יותר. לפני שנה הכרתי מישהו חדש. לבחור החדש היתה חברה איזה תשע שנים. הם עמדו להתחתן אבל היא נהרגה באירוע טרור. גליתי את זה דרך האינטרנט. גיליתי עוד דברים על המשפחה שלו. למרות שהוא בעצמו לא סיפר אף פעם. וטוען שכל חייו היה בדיכאון ולא הצליח לפתח קשר לאורך זמן. השאלה שלי היא עד כמה אפשר לסחוב את זה. האם לדעתכם אפשר להיות במערכת יחסים עם מישהו שלא מספר את האמת על עצמו. האם זה לא פוגע בי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעה אישית

שמוליק
    20/08/2016

שלום דנה.

אכן, בעיקרון, כדאי להתרחק מאנשים שמשקרים. קשר זוגי בנוי על אמון.

אך עם זאת, לדעתי האישית, כדאי לברר איתו את העניין, ולבקש ממנו הסבר על כך לפני שחותכים.

אם את לא מרגישה בנוח לברר זאת - כנראה שזה לא זה...

אחרי שתקבלי ממנו הסבר - אז תוכלי להחליט בצורה נבונה יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים- האם הם צריכים להיות במערכת יחסים? - תגובה

יאיר לוי
    23/08/2016

היי דנה,

את מתארת שתי מערכות יחסים מאד שונות אחת מהשניה, כל אחת עם איזשהו מאפיין מסוים - קשר שבה את רצית מישהו שלא רצה אותך, וקשר עם מישהו שלפי תיאורך, לא שיתף אותך בכל מה שעבר עליו.
    עם כל השוני ביניהם, ויש הרבה שוני, אני מוצא שיש גם דמיון ביניהם - נדמה לי שאלו קשרים שאת מתחילה אותם או נכנסת אליהם מעמדה X, ואילו הצד שני נמצא בעמדה Y, שונה ממך. את נכנסת לקשר מעמדה של רצון להיות בקשר, צורך בזוגיות, בשיתוף הדדי, באינטימיות, ואילו הצד השני נמצא (כל אחד מהסיבה שלו) - בעמדה אחרת לגמרי. העמדה הראשונית שלכם שונה וכך אולי גם הציפיות מהקשר.
    את שואלת גם שאלה חשובה - "האם זה לא פוגע בי?", לפי התיאור שלך, נשמע שקשרים שכאלה אכן יכולים לפגוע בך. אם את מחפשת פתיחות, כנות וקירבה בטוחה, הרי שאם את מרגישה שהצד השני מסתיר כל מיני דברים, זה עלול לפגוע בתחושות האלו בדיוק.
    הייתי רוצה להזמין אותך דנה להפנות את המבט רגע אלייך, אל עצמך, להסתכל פנימה לתוכך, ולבדוק כמה דברים עם עצמך. כמו למשל - מה את מחפשת, מה זה "קשר זוגי" עבורך, מהן הציפיות שלך מקשר וכיצד קורה לך שאת נכנסת לכאלו קשרים, שאת מרגישה שפוגעים בך. אם תרצי, אלו שאלות שאפשר ומומלץ גם לברר במסגרת של טיפול פסיכולוגי דינמי.

בהצלחה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו