שאלה שחשובה לי לגבי הבאת ילדים לעולם.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה שחשובה לי לגבי הבאת ילדים לעולם.
    יפית
    06/09/2016

שלום רב.
    יש משהו שמטריד אותי מאוד כבר הרבה זמן ורציתי לשאול פה ולקוות למענה שיעזור.
    אני בת 39 נשואה עם ילד בן כמעט שנתיים.
    הדרך שלי לחתונה וילד היתה דרך ארוכה, תמיד הייתי קרייריסטית ולא רציתי לוותר על זה בעבור גידול ילדים. באתי גם ממשפחה מפורקת, תמיד דאגתי לעצמי ולאחרים ולא רציתי לאבד את העצמאות שלי. גם ההריון שלי היה מאוד מאוד קשה.
    ועדיין....אני מתלבטת קשות אם להביא עוד ילד לעולם. מצד אחד, זה הדבר האחרון שאני רוצה. כי גם עם ילד אחד לא קל לי. כמובן, שמחה על קיומו ונותנת לו הכל מהכל. ועדיין, הרעיון של לא להביא לו אח/אחות עושה לי ייסורי מצפון קשים. בעיקר כי אני גדלתי לבד ולא רוצה שגם הוא יהיה לבד.
    אם הייתי צעירה יותר, אז הייתי מחכה. אבל אני כבר לא צעירה ולא רוצה לחכות עם ההחלטה הזו. החשש הגדול ביותר שלי הוא להתחרט, על כל החלטה שאעשה.
    אם אביא עוד ילד, אז על הקריירה שלי שעוד יותר תפגע ועל אובדן של עוד עצמאות וחופש בחיי. ואם לא אביא עוד ילד, אז להגיע לגיל שזה כבר לא יהיה בידיים שלי ואז כבר לא יהיה אפשר והילד שלי יהיה ילד יחיד.
    מאוד אשמח לכל דעה שהיא שתעזור לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שחשובה לי לגבי הבאת ילדים לעולם. - תגובה

יאיר לוי
    09/09/2016

שלום יפית,

אכן זה מצב מסובך, דילמה קשה מאד.
    אני מניח שקרו כל מיני אירועים לאורך חייך, שהביאו אותך כרגע לנקודה בה את נמצאת היום. בדרך שאת מתארת את זה, נראה שלכל החלטה שתעשי, יהיו את היתרונות והחסרונות שלה. אין החלטה "מושלמת". כל בחירה שתעשי, כל דרך שתבחרי - משמעות הדבר היא "אי בחירה" בדרך השניה. להביא ילד נוסף לעומת שמירה על מידת העצמאות ועל הקריירה. כלומר, זה או זה או זה.
    אני יכול לחשוב על כמה אפשרויות להתמודד עם המצב הסבוך הזה. האחת, לנסות בכל זאת וכן לחשוב על איזושהי "דרך אמצע" שכזו (למשל, איך להביא ילד נוסף, באופן שניתן יהיה לשלב איתו את הקריירה. או כיצד לשלב עם הילד השני את השמירה על תחושת החופש והעצמאות שלך).
    אפשרות נוספת היא לשבת עם עצמך, להתבונן פנימה ולנסות לגבש איזו החלטה, להגיע לאיזושהי מסקנה, לכאן או לכאן, בידיעה שאלו הן נסיבות החיים שלך כרגע, ועם זה את צריכה להתמודד. איך כתבת? "אם הייתי צעירה יותר, אז הייתי מחכה. אבל אני כבר לא צעירה ולא רוצה לחכות עם ההחלטה הזו". כלומר, אני מזמין אותך לבדוק עם עצמך, איזו החלטה הכי טובה את יכולה לקבל בתנאים האלו, בנסיבות האלו (כאמור, אין דבר כזה החלטה "מושלמת" ואין גם "תנאים מושלמים"). לאחר מכן, נסי לראות אם את יכולה להיות כמה שיותר שלמה עם החלטתך.
    בכל מקרה, מאחר ואני שומע ממך שהצורך בהחלטה שכזו גם מלווה ברגשות מאד לא פשוטים (ביניהם - אשמה, חרטה, פוטנציאל לפגיעה), את יכולה גם להיעזר בטיפול פסיכולוגי דינמי, שם תוכלי להתמודד עם הדילמה המאד משמעותית הזו בסיוע של הפסיכולוג/ית.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו