מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביזבוז כספים של בעלי אל מול ההוצאות שלימירי10/09/2016
נשואה לגבר כ17 שנה עם 3 ילדים .
ישנה בעיה שחוזרת על עצמה במשך כל השנים ורק מתעצמת עם הזמן.
בעלי מת על עצמו.
אוהב את עצמו לפני הכל אפילו לפני הילדים.
גם את רכושו אוהב לפני הכל המכונית שלו קודש קודשים
חס וחלילה לא יהיה שם פרור או ליכלוך מהילדים ....
הבעיה שלי היא שאני לא כזו וזה מעצבן אותי...
הוא בזבזן ברמות מטורפות על עצמו.
אני לא חוסכת אבל אין לי צורך כמהו לבזבז ...
הוא לכל מקום יקפוץ וירצה לנסוע ולי אין את הפרטנר/ית לנסוע לבד...
הוא לא סוגר אותי בכסף יש לי חופשי הכל פתוח...
וגם לילדים כמה שצריך בלי הגבלה .
אבל אני לא בזבזנית ואני לא יכולה להיות כזו אני עצורה!
אני גם לא חסכנית...( אני למשל מבזבזת חופשי על אוכל בחוץ) בשבילי זו הנה.
בשביל בעלי ללכת לשחק קלפים ולהפסיד 400 ש״ח בשבוע זה מהנה .
אבל לי זה כואב לי להפסיד כסף...
לבעלי לא כואב הוא אומר נהנתי.
כואב לי שסתם קונים דברים בלי מחשבה .
ממש הלב כואב אני אומרת אלך לבזבז גם אני ולא יעשה חשבון לכסף.
אבל זה לא בא מאותו מקום של בעלי אני מבחנתי עם או בלי
עןד בגד פחות בגד יותר טיול פחות טיול מסתדרת .
אני אמא אווזה החלום שלי זה ההצלחה של הילדים אתן את עצמי למענם.
אני חיה את החיים שלי אבל הילדים בסדר עדיפות ראשון אחרי זה אני...
בקיצור מה יכול לעזור לי לשחרר לא לחשוב על הכסף שהוא מספיד מבזבז ....
שוב לא לשכוח גם לי יש בזבוזים בעיקר על אוכל אבל זה כאילו ממלא אותי כי זה חסך ממני עבודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביזבוז כספים של בעלי אל מול ההוצאות שלי - תגובה
יאיר לוי13/09/2016היי מירי,
את כותבת שאת נשואה כבר 17 שנים, ושיש קונפליקט בינך לבין בעלך כל שנים האלו, וזה קונפליקט שרק מתעצם עם הזמן. הביעה היא כפי שאת מציינת היא ש"הוא בזבזן ברמות מטורפות ואני לא כזו...". ותארת באמת איזה השלכות יש לזה על חיי הנישואים שלכם ממש ברמה היומיומית.
את שואלת "מה יכול לעזור לי לשחרר לא לחוב על הכסף שהוא מפסיד ומבזבז...".
זו שאלה מאד חשובה ומשמעותית.
כפי שתארת את זה, זו סוגיה מאד מרכזית בחיים שלכם, שאת חיה אותה יומיום כבר 17 שנים (ואולי אף יותר). נשמע לי שיהיה מאד קשה פתאום יום אחד לא לחשוב על זה יותר, או לא להיות עסוקה בזה יותר. אפילו להיפך, את מציינת שהבעיה הולכת ומתעצמת עם הזמן. קשה יהיה לא לחשוב או להתעלם מזה לגמרי.
מאחר ואנו כמובן לא מכירים, אני יכול לשתף אותך בכמה שאלות שעלו אצלי כשקראתי את מה שכתבת -
האם אי פעם המצב ביניכם היה אחרת? האם דיברתם על הנושא הזה בעבר? האם יש ביניכם הסכמות לגבי זה? האם במסגרת הזוגיות שלכם, יש לכם קונפליקטים בנושאים נוספים?. וגם שאלתי את עצמי מדוע את פונה עכשיו לעזרה? האם משהו השתנה, או קרה משהו מיוחד בהיבט הזה לאחרונה? ועוד ועוד.
את יכולה להתבונן פנימה ולחשוב עם עצמך על הנקודות האלו. מעבר לזה, בגלל שאני שומע שזה משהו שמאד מטריד ומעסיק אותך, אני יכול להמליץ לך גם לטיפול פסיכולוגי דינמי, שם תוכלי לבחון את מערכת היחסים שלכם לעומק, וכן ולחשוב יחד עם הפסיכולוג/ית על דרכי התמודדות טובים יותר עם המציאות הלא פשוטה שלך היום.
בברכה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)