הובחנתי לקבל תקופה זאת כדור זמני בשם ציפרלקס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הובחנתי לקבל תקופה זאת כדור זמני בשם ציפרלקס
    אביר
    15/09/2016

שלום
    הובחנתי לקבל תקופה זאת כדור זמני בשם ציפרלקס ציפרלקסעקב בעייה רפואית חזותית שמפריעה לי
    שאלה האם פעם בעתיד ונגיד והרצה לקבל רישיון לנשק או מועמדות למקום עבודה חדש או ביטוח בריאות זה יכול לשבש לי את הבקשה כי אני מוגדר הפרעות נפשיות?
    מציין שזה לתקפה של 3 חודשים לערך אקח
    תודה לעונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סביר מאוד להניח שלא

שמוליק
    15/09/2016

שלום אביר.

לצורך ההגינות, אציין כבר בהתחלה שאני סטודנט לפסיכולוגיה לתואר ראשון, ולא מעבר לכך.

החשש לכך הוא ממש לא הגיוני, כאשר מדובר בלקיחת ציפרלקס למשך שלושה חודשים, נראה שמדובר במיתוסים חברתיים שאין להם שום בסיס עובדתי.

באופן כללי, סנקציות כאלו אינן סוחפות וגורפות, אלא תלויות במצב הנפשי של כל פרט ופרט, כך שבדרך כלל יש משקל מכריע לחוות דעת של המטפל (פסיכולוג קליני או פסיכיאטר) שמכיר את המטופל ואת מצבו.

מעבר לכך, אם אתה באמת זקוק לתרופה, אז אם אתה לוקח אותה - זה מעיד על אחריות; זה מעיד שאתה מתמודד עם הקשיים כראוי, ולכן אתה אדם אחראי. לא לקחת את התרופה כאשר יש בה צורך - זה חוסר אחריות, וזו לכשעצמה יכולה להיות סיבה לסנקציות כאלה שאתה מתאר. זה מה שמטפל אמור לחשוב עליך.

בקיצור, הייתי מציע לקחת את התרופה שאתה זקוק לה על מנת לשפר את מצבך, בלי שום חשש מפני הסנקציות שאתה מתאר; הרופא המטפל שהמליץ על הטיפול הזה אמור לעמוד לצידך אם יהיו אי אילו בעיות כאלו.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הובחנתי לקבל תקופה זאת כדור זמני בשם ציפרלקס - תגובה

יאיר לוי
    17/09/2016

שלום אביר.

התשובה לשאלתך היא מורכבת. היא מורכבת מכיוון שאין לזה תשובה חד משמעית.
    אם הבנתי אותך, אתה שואל - האם בעקבות נטילת כדורים פסיכיאטרים, עלולה בעתיד להיפסל בקשתך לרישיון לנשק, מועמדותך למקום עבודה או בקשה לביטוח בריאות.
    כיום, בעידן הרפורמה לבריאות הנפש, כל המידע הרפואי שלך, כולל זה הקשור לבריאותך הנפשית, מופיע אצל רופא המשפחה, במחשבי קופת החולים.
    במידה וגורם מסוים (נניח מקום עבודה חדש) יבקש ממך טופס הצהרת בריאות או משהו דומה, הוא רשאי לקבל זאת מהקופה (בכפוף כמובן לחתימה שלך על ויתור סודיות רפואית). כלומר, כיום סביר מאד להניח שגם אינפורמציה על נטילת תרופות כאלה ואחרות יופיע שם. אני כן יכול לומר בודאות שבמידה וישנה גם אבחנה פסיכיאטרית, היא תהיה רשומה בטופס סיכום המידע הרפואי שלך.
    לגבי מה שאותו הגורם יחליט לעשות עם המידע הזה, זו כבר שאלה נפרדת. כל אחד ושיקוליו הוא.

בברכה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו