אמא מתנהגת בצורה מוזרה, איזה טיפול דרוש כאן ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא מתנהגת בצורה מוזרה, איזה טיפול דרוש כאן ?
    חייל
    16/09/2016

אני לא יודע אם זה הפורום המתאים, אך אנסה בכל זאת.
    קצת רקע - אני חייל בן 20, חוזר הביתה בסופישבוע, אני גר בבית עם הורי, וכעת גם עם אחי ואשתו שגרים אצלנו באופן זמני. אימי בת 56, ידועה בהיותה אדם עצבני, לא מהזמן האחרון, אלא מאז שאני זוכר את עצמי. בכל זאת יש אנשים רגועים יותר, ויש כאלה שפחות, אני ו3 אחיי הגדולים ידענו לסבול את זה.. בזמן האחרון זה כבר עלה כמה שלבים והמצב בבית נהייה בלתי נסבל בגללה. היא צועקת ורבה על כל דבר קטן, מעירה לאבי על דברים שטותיים. מתנהגת בצורה מאוד מוזרה (חסכנות יתר מצד אחד אך בזבוז מטורף מצד שני, כעת אנו עוברים לדירה חדשה, לאחר שרצתה לעשות כן במשך הרבה זמן, ופתאום כשזה קורה לא מביעה בכלל התעניינות במעבר ולא מוכנה לקחת חלק בתהליך ובכל הדברים הנלווים לכך)

לא רק אני מרגיש ככה והנושא הועלה כבר כמה פעמיים על ידי בני המשפחה מצד אחיי ואבי.

לפעמים אני ממש מרגיש שנאה כלפייה, על התנהגותה הלא הולמת, על הטרור והאימה שהיא משליטה. דברים שלכאורה מפריעים לה , לא באמת מפריעים לה , וזה די ברור שהיא מחפשת היכן היא יכולה לפרוק את העצבים שלה , לכעוס לצעוק ולהשליט אימה בבית, הקורבן לכך הוא בעיקר אבי.

יחד עם זאת הדבר מעורר דאגה כלפיה, מעבר לזה שהמצב בלתי נסבל בשבילנו, אני בטוח שהוא לא קל בשבילה.
    אינני יודע מה הביא אותה למצב הזה, השערתי היא שהיא מתעצבנת מדברים שקורים במשפחתה שלה אך לא אפרט כאן..

המצב לא יכול להימשך כך, ואני מאמין שדרושה כאן עזרה. מכיוון שאני יודע שהיא לא תתחיל לטפל בעצמה לבד. מרגיש שעלי לקחת איתה חלק בתהליך, קודם כל להבין באמת מה הבעיה
    ומה הגורמים , ואז לראות כיצד ניתן להתחיל ולטפל.

וזו השאלה שלי כיצד ניתן להתחיל עימה טיפול ? פסיכולוג ? סדנאות כאלה ואחרות ? Nlp או שיטות מהסוג הזה ? מה זה בכלל ? איך עלי להתחיל את התהליך הזה ואיך לרתום אותה איתי ?

אשמח לעזרתכם

תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מתנהגת בצורה מוזרה, איזה טיפול דרוש כאן ? - תגובה

יאיר לוי
    18/09/2016

שלום לך,

אתה מתאר כאן מצב מורכב ומציג שאלה באמת מסובכת שנוגעת בנקודת המוטיבציה לטיפול - מה לעשות כשאני חושב שאדם X זקוק לטיפול, אך הוא בעצמו לא בהכרח מרגיש כך?
    אתה מתאר סיטואציה שכמו שציינת "המצב בלתי נסבל בשבילנו, אני בטוח שהוא לא קל בשבילה". אתה חושב שאמך זקוקה לעזרה ולטיפול, אך גם שהיא לא תתחיל לטפל בעצמה לבד.
    אקדים רק ואומר שכדי לטפל במישהו, צריך לדעת ממה הוא סובל, מה מציק לו, מה מפריע לו בחיים. כלומר, כדאי יהיה לאבחן קודם את מצבה. אבחון יכול להתבצע אצל גורמים מבריאות הנפש (פסיכולוגים, פסיכיאטרים).
    בכל מקרה, התשובה הפשוטה והכואבת ביחס להגעה לטיפול, היא שבאמת, ככל שזה נוגע לאדם בוגר ועצמאי, אין הרבה מה לעשות...ניתן יהיה לדבר עם אמך, לנסות לשכנע, להסביר שאתה רואה את מצוקתה...אבל במידה והיא תתמיד בסירובה - אין משהו נוסף שאתם כאנשים הקרובים לה תוכלו לעשות (כל עוד זה לא מגיע למצבי קיצון, כמו להיות מסוכנת עבור עצמה או אחרים).
    אם אין לאדם מוטיבציה בסיסית להגיע לטיפול, זו סיטואציה באמת מאד קשה, בבחינת "ניתן להביא את הסוס אל השוקת, אך לא ניתן להכריח אותו לשתות".
    יחד עם זאת, ניתן אולי לעשות משהו מהדברים הבאים:
    ניתן לגשת איתה לרופא משפחה. יתכן וזו דמות יותר אמינה ומוכרת עבורה, לשתף אותו בעניין ולשמוע מה יש לו לומר בנושא. (אגב, כיום גם בעידן הרפורמה לבריאות הנפש, רופא המשפחה בקופה הוא הגורם הראשון אליו צריך לפנות לשם קבלת טיפול פסיכולוגי בקופה);
    ניתן להזמין גם פסיכיאטר הביתה, בכפוף לביטוח הרפואי שיש לכם. כדאי לבדוק אופציה זו מול הקופה;
    רעיון נוסף - ניתן גם אולי ליזום מפגש אחד או שניים לצורך ייעוץ של טיפול משפחתי. כלומר, אתה יכול לשתף את הוריך ואת שאר האחים בתחושה שלך, ולהציע טיפול משפחתי לרווחת כולם. כך אולי ה"פוקוס" הטיפולי לא יהיה רק על אמך, לא היא תהיה במוקד תשומת הלב, דבר שיכול לפוגג קצת את החשש מפני טיפול. ומשם לראות כיצד הדברים מתפתחים.

מעבר לכך, במידה ואתה רואה שהדברים לא משתנים, ושאמך עומדת בסירובה, ושהדבר ממשיך לגרום להרבה מתח ומצוקה בבית, הייתי מציע לך גם לשקול טיפול פסיכולוגי פרטני עבורך, שיסייע לך, כבנה של אמך, להתמודד עם המציאות המשפחתית הלא פשוטה הזו.

בברכה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו