מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרובת משפחה בדכאון עקב שטף דם במוח.מיכל18/09/2016
לכבוד מר יאיר לוי פסיכולוג קליני שלום רב,
קרובת משפחתי עברה ארוע מוחי קשה לפני כחצי שנה.
היא מאוד בדכאון ובעלה, בקושי יוצא מהבית, מאז הארוע. הסיבה לכך היא שמאוד מפחדת כאשר הוא הולך, אפילו לזמן קצר.
אני מנסה לעבוד איתה על ריפוי בדיבור וכו'.
היא מאוד בדכאון, מאוד עצובה.
אינני יודעת , אם היא לוקחת משהו בשביל זה.
היא הרבה פעמים כועסת וצועקת עלי כאשר אני באה אליה.
זה לא אכפת לי, על עצמי, זה יותר מצער, בשבילה שהיא כל כך במצב רוח לא טוב.
האם יש לך עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרובת משפחה בדכאון עקב שטף דם במוח. - תגובה
יאיר לוי19/09/2016היי מיכל,
נשמע מקרה מאד קשה, ועוד יותר מזה - מצער. אכן, אלו אירועים שמשפיעים לרוב לא רק על האדם שנפגע, אלא על כל סביבתו ובני משפחתו.
איני יודע מה מצבה הפיזי, אבל נשמע שהיא נפגעה בצורה חמורה. ומדברייך נשמע שמאז האירוע, גם היא לא יוצאת הרבה מהבית.
במקרה חמור שכזה, בתור התחלה, הייתי ממליץ לבדוק את האפשרות של להזמין את אנשי המקצוע אליכם הביתה, לפחות לביקור אחד, אם לא שניים, של התרשמות, איבחון וטיפול מקיף. לרוב, יש אפשרות לעשות זאת דרך קופת החולים (יש לבדוק זאת כמובן מול הקופה שלכם באופן ספציפי). לעיתים ניתן להזמין את רופא המשפחה של הקופה, עובד/ת סוציאלי/ת של הקופה, שיבדקו בדיוק מה מצבה, על מנת שהיא תקבל מענה טוב ואפקטיבי. כמו כן, הם יוכלו לראות האם היא זקוק לדברים נוספים - מרפאה בעיסוק? פיזיותרפיה? וכן הלאה.
בשלבים מתקדמים יותר, במידה ויש צורך, ניתן להזמין גם פסיכיאטר הביתה, לצורך אבחון וטיפול (שוב, כדאי לברר מה זכאותכם בקופה בעניין זה).
כמו כן, הייתי ממליץ לבדוק אפשרות לטיפול על ידי פסיכולוג שיקומי, הם המומחים לטיפול במקרים שכאלה. יש גם כאלה שיכולים להגיע לבית המטופל, וכדאי לברר גם לגבי אפשרות זו.
מאחל החלמה מהירה לאישה,
ושולח כוחות לכולכם,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)