קרובת משפחה בדכאון עקב שטף דם במוח.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קרובת משפחה בדכאון עקב שטף דם במוח.
    מיכל
    18/09/2016

לכבוד מר יאיר לוי פסיכולוג קליני שלום רב,
    קרובת משפחתי עברה ארוע מוחי קשה לפני כחצי שנה.
    היא מאוד בדכאון ובעלה, בקושי יוצא מהבית, מאז הארוע. הסיבה לכך היא שמאוד מפחדת כאשר הוא הולך, אפילו לזמן קצר.
    אני מנסה לעבוד איתה על ריפוי בדיבור וכו'.
    היא מאוד בדכאון, מאוד עצובה.
    אינני יודעת , אם היא לוקחת משהו בשביל זה.
    היא הרבה פעמים כועסת וצועקת עלי כאשר אני באה אליה.
    זה לא אכפת לי, על עצמי, זה יותר מצער, בשבילה שהיא כל כך במצב רוח לא טוב.
    האם יש לך עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרובת משפחה בדכאון עקב שטף דם במוח. - תגובה

יאיר לוי
    19/09/2016

היי מיכל,

נשמע מקרה מאד קשה, ועוד יותר מזה - מצער. אכן, אלו אירועים שמשפיעים לרוב לא רק על האדם שנפגע, אלא על כל סביבתו ובני משפחתו.
    איני יודע מה מצבה הפיזי, אבל נשמע שהיא נפגעה בצורה חמורה. ומדברייך נשמע שמאז האירוע, גם היא לא יוצאת הרבה מהבית.
    במקרה חמור שכזה, בתור התחלה, הייתי ממליץ לבדוק את האפשרות של להזמין את אנשי המקצוע אליכם הביתה, לפחות לביקור אחד, אם לא שניים, של התרשמות, איבחון וטיפול מקיף. לרוב, יש אפשרות לעשות זאת דרך קופת החולים (יש לבדוק זאת כמובן מול הקופה שלכם באופן ספציפי). לעיתים ניתן להזמין את רופא המשפחה של הקופה, עובד/ת סוציאלי/ת של הקופה, שיבדקו בדיוק מה מצבה, על מנת שהיא תקבל מענה טוב ואפקטיבי. כמו כן, הם יוכלו לראות האם היא זקוק לדברים נוספים - מרפאה בעיסוק? פיזיותרפיה? וכן הלאה.
    בשלבים מתקדמים יותר, במידה ויש צורך, ניתן להזמין גם פסיכיאטר הביתה, לצורך אבחון וטיפול (שוב, כדאי לברר מה זכאותכם בקופה בעניין זה).
    כמו כן, הייתי ממליץ לבדוק אפשרות לטיפול על ידי פסיכולוג שיקומי, הם המומחים לטיפול במקרים שכאלה. יש גם כאלה שיכולים להגיע לבית המטופל, וכדאי לברר גם לגבי אפשרות זו.

מאחל החלמה מהירה לאישה,
    ושולח כוחות לכולכם,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו