שינוי תפסי התנהגות וחוסר ביטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי תפסי התנהגות וחוסר ביטחון
    אנונימי
    19/05/2008

שלום רב.
    ברצוני לשתף אתכם בבעיה שאני מיתמודד עימה במשך מעל ל 5 שנים בתיקווה לקבל המלצה או יעוץ שיכול להוביל לפתרון שינחיל בי שקט ורוגע פנימי,אני יוסיף ויאמר שלא שפניתי לטיפול או לייעוץ עד היום,תמיד ניסיתי לפתור ולהתמודד עימה בעצמי ותמיד הישתדלתי להשאר אופטימי עד רגע זה למרות שהיו רגעים קשים מאוד ואיומים,הוסיף ואציין שזאת הפעם הראשונה שאני מתאר ומספר על ההרגשה הזאת שחבוייה אצלי במשך כל השנים למרות שאני בטוח שחלק מהקרובים אליי בחיי שמו לב לשינויי שחל עליי במצבי הרוח ובביטחון שלי וברצון שלי לתקשר במקרים מסוימים.
    אז ככה זה החל לפני בערך 6 שנים בהיותי בגיל 21 זה לא היה יום בהיר שהפך ליום שחור וזה לא היה מצב שלא היה ביכולתי למנוע את זה אני מודה ומודע לכך שהיה ביכולתי למנוע את ההתפשטות של הבעייה ולא עשיתי כך,להערכתי מה שטרם ויצר את הבעייה זה עישון מסיבי של מריחואנה בהיותי נער זה החל בגיל 17 ונמשך עד לפני שנה באופן מסיבי,השנים הראשונות היו מהנות וללא שום השפעה רעה,אני אתאר לכם את עצמי כנער בן 17 בתוך קבוצה של בחורים מעל גילי ב3 4 שנים,בחורים שהכבוד החברות הביטחון הכוח והאחווה היא מעל הכל עד היום חלקינו נותרנו במעגל הקבוצה כחברים הכי טובים עם רגשות של אחים כלפי אחד השני ואחרים נופו או עזבו את המעגל עקב השתלשלות של ארועים שקרו באותה תקופה,אני הייתי נער חסון שופע ביטחון גבוה נראה טוב עליז ושמח ללא שום היתיחסות לחיים ברצינות עושה כל מה שבא לי בלי לראות את ההשלכות בהתחלה באמת לא היו השלכות חוץ מזה שהמשפחה לא הייתה מרוצה מצורת מחייתי אבל רגשותיי לא הטרידו אותי לעולם,עד שהגיעה התפנית שאני עצמי לא זוכר מהיכן ומה בדיוק הסיבה שהיא נוצרה.לאחר 4 שנים כפי שציינתי בזמן שהייתי מעשן מריחואנה זאת אומרת בזמן הראש טוב שהייתי אמור לקבל החלו לבוא לי רגשות של חוסר ביטחון,הדיבור לא היה חלקלק באותה מידה,ההתנהגות ותנועות הגוף לא היו כקודם,רגשות שאני נראה בצורה שאני לא רוצה להראות ואחרים רואים זאת וזה היתפתח עם הזמן לעוד ועוד בעיות שנוצרו ונעלמו עקב מלחמה פסיכולוגית חריפה שאני נלחם עם עצמי עד היום,אני יאמר שאת רוב הבעיות החריפות הצלחתי לפתור מתוך חשיבה אופטימית חזקה ומחשבות מנוגדות לרגש הרע,אבל אני יוסיף ויאמר שעל כל בעייה או נקרא לזה מחשבה טורדנית שהעלמתי לאחר תקופה מסויימת הגיעה מחשבה אחרת,כאילו שהמוח שלי הוא מכונה משומנת לייצור מחשבות טורדניות ללא שניתן לשלוט בו,בילדותי עברתי מקרה שטרם בצורה ניכרת למוחי לייצר את המחשבות עללו בקלות על המחשבה הנל ועל התופעות שהיתלוו אליה הצלחתי להיתגבר רק אחרי תקופה ארוכה וכל זה שאני נאבק ביחד ברוב טיפשותי גם על בעיית החוסר ביטחון שגורם לי העישון מריחואנה שלא הייתי מוכן לוותר לו כאילו שהוא אויב שלי שאני לא מוכן להכנע לרגש והתחושה החדשה והלא נעימה שהוא מנסה להטביע בי אם השנים מבנאדם שופע ביטחון עם דיבור חלקלק ואוהב מאוד לתקשר ולהתחבר לאנשים בקלות המשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

אנונימי
    19/05/2008

הפכתי לאדם שביטחונו מעורער מידי פעם והאושר הפנימי שלו נעלם והתפוגג למרות שאני לא יאמר שלא היו רגעים יפים בכל התקופה הזאת אבל החוסר יציבות של הרגעים היפים והרגש הטוב והביטחון שהצלחתי במקרים ובימים או שבועות מסויימים להזריע בתוכי תמיד נעלמו ויצרו דיכאון פנימי וכלפי חוץ תמיד השתדלתי להראות חיובי לצחוק כשיכולתי לצאת להנות להיות בסביבת אנשים חדשים (עם יקיריי וקרוביי לרוב לא הייתה לי בעייה של חוסר נוחות,אבל היו מקרים ותקופות נוראיות שגם איתם הייתה לי בעייה שלבסוף היתגברתי עליה))למרות החוסר נוחות שבהרגשתי תמיד הייתי נאבק ונלחם בזה עד היום,כיום לאחרונה נוצרה אצלי שוב כמובן בעייה חדשה לאחר שהיתגברתי על תחושות לא טובות אחרות של חוסר נוחות,אני קורה לבעייה פחד נשימתי היא באה לי שאני בסביבת יקיריי או אנשים אחרים ללא רחמנות,הרעש של נשימותיי לפעמים גבוה שהוא יכול להעיר דוב משנתו,וברצינות לעיתים אני נושם בכבדות שגורמת למוחי להרגיש לא נוח עם זה ומערערת את בטחוני מיידית וגורמת תחושת חוסר נוחות ולחץ פנימי,זה החל לפני שנה בערך שעשנתי מריחואנה עישון יומי קבוע לא חריג שלא הרגשתי נוח בו תחושה לא מפתיע ולא חדשה אבל קיבלתי בפעם ההיא אירוע מפחיד שחשבתי שאני עומד ליפול וכוחי לא מצליח להתגבר על זה נשימתי נהייתה כבדה עד מצב שאני נושם כאילו שחיתי מישראל ליוון בזמן שרודפת אחריי סירת מחבלים מאחוריי היה איתי חבר קרוב מאוד כמובן שהוא שם לב ותיארתי לו את הרגשתי יצאנו מהרכב הלכתי קצת החבר נלחץ מזה וניסה להרגיע אותי ללא שהיתיחסתי לניסיונתיו רק ניסיתי להבין את התחושה וחיפשתי את הדרך לצאת ממנה אני זוכר שהייתי קרוב מאוד לפנות לאמבולנס אבל לאחר מספר דקות נשימתי חזרה לקצב רגיל ונרגעתי,לאחר מספר ימים האירוע קרה לי שוב ללא שעישנתי בדרכי לעבודה פניתי לבית חולים במצב מביש ומחפיר נתנו לי כדור הרגעה וזה עבר ואמרו לי שזה מלחץ,חוסר נחת וכדומה.אני רוצה לאמר שלהערכתי שפיותי ומחשבתי לא נפגעו בצורה ניכרת אבל תיפקודי פגוע ללא היכר.טוב אז אני אסיים ראשית בתודה למי שהקדיש מזמנו וקרא את הודעתי עד כה ויודה מקרב לב לכל מי שיוכל להמליץ לי כמובן מומחים בנושא פסיכולוגי על טיפול ואפילו על מספר מטפלים שיוכלו לפתור או אפילו להועיל ולשפר את בעייתי אני ישמח,כי כיום אני מבין שאני צריך עזרה מקצועית עלמנת להיפטר מהבעייה לצמיתות ולקבור אותה בקברי קברים שלא קמים משם לתחייה.תודה מקרב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מקצועית

סיגל לוי
    19/05/2008

שלום לך
    תודה על גילוי הלב
    נראה גם שיש לך הרבה כוחות והתגברת בעצמך על המון קשיים בדרך, אך גם המשכת במה שתרם לבעיות (העישון)
    קודם כל, אתה צריך להחליט בעצמך אם אתה מוכן שזה יוביל את החיים שלך
    האם יש לך כוח להפסיק
    האם אתה זקוק לעזרה גם בכך
    אני מציעה לך להתייעץ עם פסיכיאטר, שהוא גם רופא ומכיר את כל מה שקשור לגוף (כמו השפעות של המרחואנה, של קשיי הנשימה שהיו לך) וגם מומחה לנפש
    תשאל אותו על איזה טיפול הוא ממליץ
    זה שאתה רוצה לעזור לעצמך זה כבר סימן חיובי מאד להצלחה בכך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סיגל.

אנונימי
    20/05/2008

תודה על התגובה שלך.בתגובה לדבריך אני כבר הפסקתי לעשן אולי מידי פעם אני מעשן אבל בצורה ממש לא משמעותית אני רוצה לומר לצורך הההבנה אני לא בחור שסובל אני מוערך בכל מקום שאני נמצא והולך אליו הדבר היחיד שממש מפריע לי זה החוסר ביטחון שהשתנה אצלי בצורה ניכרת והוא הגורם העיקרי לכל הבעיות לדעתי,תמיד הרגשתי שאני יהיה מאושר רק אם יחזור אליי הביטחון ואני לא מבקש יותר מזה כלום את כל השאר אני ישיג לבדי ואני יוסיף ויאמר שהביטחון בעיקרו זה לא האומץ אני בחור מאוד אמיץ ומעיז העניין פה הוא הדיבור שישתנה אצלי הכושר לדבר בצורה הנורמלית שהייתי לפני שהבעייה נוצרה,ברגעים שאני בביטחון והדיבור חוזר אליי (זה נשמע מאוד טיפשי כל הדברים שאני אומר אבל זאת האמת סיגל)אני מרגיש מאושר כאילו הגשמתי את חלומי הגדול מכל אבל תמיד זה היה נעלם לאחר זמן מסויים בגלל מחשבה שלילית שעלתה וחירחרה בנפשי והייתי שואל את עצמי איך אני מיתפטר מזה ותמיד הייתי אומר לעצמי מה שהיה היה,החיים ממשיכים גם ככה אז בוא נחייה אותם בצורה טובה וחיובית אבל תמיד הייתה מחשבה שלילית אחרת שהייתה באה או שהדיבור שלא היה בביטחון היה גורם לדיכאון לא דיכאון חזק אבל דיכאון שאני כפי שצינתי בהודעה הקודמת הייתי בחור שתמיד מדבר בביטחון מלא(וכשאני אומר מלא אני ממש מיתכוון לזה)ופתאום עכשיו הדיבור לא יוצא לי בביטחון וברוב הזמן אני ביקורתי לגבי הדברים שאני אומר בוחן אותם וזה מדכא אותי,עכשיו לגבי הטיפול אני כרגע חיי בחוץ לארץ והייתי מעוניין לדעת כמה זמן יכול לערוך טיפול מהשוג שאת ממליצה לי ולגבי הנשימות זה לא הבעייה שאני מבקש לגביה טיפול(כי כפי שציינתי ישנם ימים לפעמים שבועות שהביטחון מיתמלא וחוזר אליי ואין שום בעייה לא נשימות ולא שום דבר אחר), זה רק בביטחון כי אני בביטחון מלא שזה הכל מהראש מגיע ולראש זה מגיע מהחוסר נחת והמחשבות השליליות והחוסר נחת מהחוסר ביטחון כך שאני מעוניין לטפל אך ורק בזה אז האם ישנו טיפול שאני יוכל לעבור אותו בזמן קצר שאני מגיע לחופשות לארץ?כי אין ביכולתי לעזוב לתקופה ארוכה כרגע.ומה המחיר שאני יצטרך לשלם עבור טיפול כזה?תודה סיגל מקווה שאת מצליחה להבין פחות או יותר את הרגשתי ואולי קצת מי אני עלמנת להמליץ לי כראויי :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחו"ל

סיגל לוי
    20/05/2008

אם אתה חי שם, אולי כדאי שתיוועץ שם בפסיכיאטר
    אני לא מכירה טיפול שמחזיר במיידי בטחון.
    הביטחון נבנה כשאתה רואה שהדברים בחייך מסתדרים
    וכשאתה מרגיש נוח עם מי שאתה ועם מה שקורה לך

אולי תברר על טיפול התנהגותי - קוגנטיבי
    כי זה עובד על נושא המחשבות, וזה מה שמטריד אותך

פשוט תתחיל לברר, עד שתמצא בעצמך מה מתאים לך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע מלחיץ

אנונימי
    21/05/2008

פסיכיאטר נשמע רופא שעוזר למטורפים לאלו שאיבדו את שפיותם ואני ממש לא הייתי רוצה לנסות את זה אלא אם זה המפלט והדרך היחידה,את יכולה בבקשה לפרט לי יותר על הדרך של התנהגות קוגנטיבית שאמרת לתאר לי מה עושים שם,ושאלה נוספת אמרת שביטחון נבנה על ידי זה שבנאדם מרגיש נוח עם עצמו ואם מה שהוא עושה ושטוב לו,לזה אני מודע ולפי זה הייתי מנסה להיות מונע כל התקופה הזאת אבל תמיד היה חוזר אליי מיטרד כזה או אחר שאלתי האם ניתן עלידי תקופה שבה אני נותן לעצמי להרגיש טוב ויעסוק במה שגורם לי טוב ויתפנק ויעשה חיים ולמרות שמידי פעם יצוץ לו איזה מטרד שבסופו של דבר אני יתגבר על זה בכוחות עצמי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

סיגל לוי
    22/05/2008

לא דיברתי על טיפול פסיכיאטרי אלא על התייעצות - הוא רופא וגם מטפל בנפש ויכול להתייחס למגוון דברים שאתה סובל מהם שחלקם גופניים וחלקם נפשיים. זה עדין לא אומר שאתה מטורף...
    טיפול קוגנטיבי התנהגותי עוסק במחשבות והאמונות של האדם ובהשפעתם על התנהגותו.
    כדאי שתברר בעצמך עד שתמצא את האדם הנכון...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו