מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד וחרדה בגלל מצבו של אביחני05/10/2016
שנה טובה וחג שמח.
בכמה ימים האחרונים מצבו של אבא שלי לא כל כך טוב והוא עובר מספר בדיקות בבית חולים. בגלל זה אני מרגישה כאב נפשי ופיזי בגוף שמתבטא בדפיקות לב חרדה בגלל שאני פוחדת שיקרה חס וחלילה משהו לאבא שלי. אבא שלי כבר לא צעיר אבל אשמח מאוד עם תוכל לענות לי תשובה מהירה ואשמח לעזרתך איך להתמודד עם ההרגשה הזאת איך להסיח את דעתי באותו רגע שהדפיקות לב והחרדה מתחילות? אני מאוד אודה לך עם תענה לי.שנה טובה וגמר חתימה טובה לך ולכל חברי הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לך עם תוכל לתת לי מענה
חני06/10/2016במהרה תודה רבה וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לך עם תוכל לתת לי מענה - תגובה
יאיר לוי08/10/2016שלום לך,
זה באמת לא פשוט ללוות את אביך בתקופות כאלו, ואני מקווה שבסופו של דבר הכל יסתיים במהרה ובטוב.
את מתארת משהו שנשמע כ"גלים" של חרדה, שבאה והולכת. מה יכול להסיח את דעתך? ישנם כל מיני דברים - רגילי נשימה, דמיון מודרך ועוד. קצת קשה לי לייעץ לך על משהו ספציפי, מאחר ואיננו מכירים, כך שאין לי יכולת לדעת מה מהדברים האלו יעזור לך, למה את יותר מתחברת.
אני יכול לחשוב על 2 אפשרויות פעולה, אולי אפילו שלוש -
1. באינטרנט ישנו שפע של מידע בנושא זה. את יכולה לחפש תחת "טכניקות הרפיה" למשל, ויעלו לך אפשרויות רבות. ניתן כמובן גם לבצע חיפושים דומים. כך תוכלי לקרוא, ולנסות ולתרגל דברים שאת מרגישה שאת מתחברת אליהם.
2. אם אביך מתאשפז/מאושפז לצורך הבדיקות, שאלי את הצוות במחלקה האם קיים פסיכולוג רפואי בבית החולים. אם כן, הוא בהחלט יוכל לייעץ לך בנושא זה ולתת לך כלים נוספים שיסייעו לך.
3. האופציה השלישית, היא לפנות לטיפול פרטי. את יכולה לפנות לפסיכולוג רפואי, או פסיכולוג שמטפל בשיטת CBT. ברשותם ידע נרחב לגבי טכניקות הרגעה ודרכי טיפול נוספות בחרדה מהסוג שתארת.
שתהיה לכם שנה טובה,
שנה של בריאות,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)