מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יהיה בסוף?כיצד יהיה טובפעם מגניבה05/10/2016
היום בת 29 הסיפור-לפני 4 שנים עברתי משבר עמוק עם עצמי שגרם לי לפרק זוגיות לעזוב את הבית (חזרתי להורי)ואת העבודה-מאז עבדתי בעבודות מזדמנות ללא הכנסה קבועה וגבוהה בכלל.
למזלי בתקופה זו התחלתי תואר 1 דבר שהוציא ממני הרבה אנרגיה.
לפני שנה החלטתי אמנם בפזיזות לעשות שינוי מקיף בחיים שלי-התנסתי בהמון דברים חדשים הכוללת עבודה שהעצימה אותי אבל הרגיש לי שאני נותנת חלק ממה שיש לי באמת להציע ולא משקיעה את האנרגיות שהיו אופייניות למה שהשקעתי בעבר.
במהלך התקופה הקשה די הסתגרתי ובתקופה החדשה נפגשתי והכרתעי אנשים ויצאתי לדייטים מלאים בחוויות חדשות..עד שבדייט אחד הציעו לי לעשן משהו קליל והמחשבות שלי נסחפו למקום אחר-נהייתי ממש חשדנית..התוצאה שהכל נהרס אבל זה לא העניין אלה עברתי בעקבות זה תהליך שערער אותי רגשית - שאלות מוסריות כמו איך עוברות לי מחשבות מסויימות בראש האם זה נורמלי ועוד..
השנה החלטתי לחזור שוב לבית הורי בעקבות חרדות שהשתלטו על חיי ברמה שלא הרגשתי עד עכשיו וכל חרדה חדשה עוררה חיפוש חדש מה שהוסיף למאגר ידע שלי ומה שהדאיג אותי יותר ויותר.
הגעתי למצב שקשה לי לבצע בחינות , הגעתי למיון כי חשבתי שאני עומדת לקבל התקף לב או אירוע מוחי חטפתי התקפי חרדה בעבודה עד שהחלטתי שאני צריכה עזרה של מישהו כי לא הצלחתי לבד.-פניתי לCBT אני מטופלת כבר חודשיים מבחינת החרדה הסכמתי ללכת נגד האינטואיציות שלי ולעורר את החרדה -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פעם מגניבה05/10/2016החלטתי להלחם בחרדה-ולהפתיע אותה :הלכתי לראיונות עבודה והתקבלתי לעבודה שעבורה אני לומדת כבר יותר מ3 שנים.מה שמעלה בי את רמות הלחץ לרמות גבוהות
ומה קרה -ביום צוות קיבלתי את ההתקףף חרדה הכי נורא -רציתי פשוט לברוח או להעלם-נשארתי בסופו של דבר לאחר שכנועים רבים וכשעיני מכוסות בדמעות על פני.
חזרתי אך אחרי אותו יום הרגשתי שזה יותר מדי והלכתי לפסיכיאטר שיבדוק אותי ויעזור לי להרגע.
הביאו לי 2 כדורים לוריבן ורסיטל.
הלוריבן הרגיע אותי ובימים הראשונים השתמשתי בו ואת הרסיטל אני לוקחת חצי כדור יותר מזה עושה אותי מכונסת מדוכאת ומופנמת ככה אני מרגישה .
והדבר המעצבן הוא שלפני חודש לא השתמשתי בזה בכלל .
מצד אחד רוצה להפסיק עם זה אני רוצה לצאת מדי פעם עם חברים ולשתות בירה
מצד שני אני מפחדת פחד אימים לחזור לאותו המצב.
מבחינת הטיפול CBT המטרה היא שהוא יעזור לי מקווה שהוא יעזור אבל לא רציתי כדורים.עדיין יש לי חרדות ואני שומרת את הלוריבן בארנק אבל אני מתלבטת אם עד עכשיו התמודדתי בקושי רב בלי הכדורים האם עכשיו אני לא יכולה??
ומה אני עושה עם כל הלחץ הזה האם זה יעבור ואם כן מתי ? אני מרגישה כל הזמן שאני לא בסדר , איך אני מפחיתה את הביקורת העצמית ? מרגישה שניסיתי כל דבר..
אני עובדת בעבודה שמכבדת אותי ומלחיצה אותי בו זמנית אני יודעת שלולא החרדות והפחדים ההספק שלי יהיה הרבה יותר טוב..
אני לא יודעת מה אני מחפשת למצוא בתגובה אולי לשתף אולי לקבל איזשהי דיעה על התקופות ההזויות..
לפי מה שאמר לי הפסיכולוג יש סוג של אגרופוביה וחרדה חברתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)