אמא שלי מכורה לקניות בסופר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא שלי מכורה לקניות בסופר
    מאור
    14/10/2016

שלום,
    שמי מאור, אני לא יודע מה לעשות ואיך להתייחס לבעיה החמורה של אמא שלי.
    היא לא מפסיקה לקנות בסופר וזה מגיע למצב שיש לנו מחסן שמלא עד תום, מקרר עמוס ומקפיא סתום. הארונות מלאים במצרכים וכל מיני "מבצעים" למיניהם.
    זה שילוב של התמכרות לקניות בסופר ואגרנות.
    אני זורק המון מצרכים פגי תוקף כי אין סיכוי שנספיק לעמוד בקצב הזה. בסה"כ 3 נפשות בבית.
    ניסיתי בכל הדרכים לדבר עם אמא שלי. אין ספור פעמים היא הבטיחה שהיא לא תקנה יותר דברים מיותרים וזה לא עוזר. כל שישי היא חוזרת מהסופר עם עגלה מלאה בקניות ברמה שאין מקום לקיסם.
    מה אפשר לעשות?? כואב לי הלב על הכסף והאוכל שנזרקים לפח
    תודה רבה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתמקד בעצמך

שמוליק
    26/10/2016

שלום מאור.

לדעתי, צריך להתמקד יותר בשאלה כיצד א-ת-ה יכול להתמודד טוב יותר עם המצב הקיים מאשר לנסות לחשוב כיצד ניתן לשנות את אימא שלך.

אנסה לפרט קצת יותר: לנסות להבין מדוע כואב לך על ההוצאות; האם אתה מממן אותן? האם יש לך צרכים חיוניים שאין עבורם תקציב?
    עד כמה זה מפריע לך? האם היית יוצא לחיים עצמאיים בשל כך?

לדעתי זה צריך להיות הכיוון, כיוון שאני די מסופק האם ישנה איזו זכות מוסרית לשנות את אימא שלך; אם היא רוצה לבזבז כסף - שתבזבז; זו זכותה. אם אתה בגיר, אז היא לא חייבת לפרנס אותך, ואתה צריך להגיד תודה על כך שהיא מאפשרת לך לגור אצלה, ואם לא טוב לך - אז אתה יכול להסתדר בעצמך.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח לעשות זאת בעצמך, אז תוכל לפנות לטיפול על מנת שיעזרו לך להתמודד עם המצב הקיים בצורה טובה יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו