מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כשהשתמשתי בסמים. היה לי יותר טוב.מה זה משנה16/11/2016
אני הולכת לדבר על נושא שנורא קשה שלא להתנגד אליו, אבל אשמח לפתיחות ראש.
אני מנסה לשקם את עצמי וככל שהזמן חולף, המסקנה שלי הופכת חדה יותר ויותר- כשהשתמשתי בסמים. היה לי יותר טוב.
זו לא הודעה על שיקום מסמים.
קצת רקע (אנסה להסביר את נקודת המבט שלי כמה שיותר ברור)-
אני בת 34. התחלתי להשתמש בסמים קלים ובאלכוהול בגיל מאוד צעיר.
עם השנים זה הפך לסמים יותר קשים (כאלה שממכרים פיזית)
השימושים שלי נעשו בתוך ביתי, אף פעם לא הסתובבתי ברחובות. הסכנה היחידה שהצבתי את עצמי בפניה היא עצם השימוש עצמו.
ברור לי לחלוטין שסמים זה דבר רע. מעבר לכך- קראתי על זה הרבה כדי להבין היטב מה קורה לגוף במהלך השנים. ובכלל, אני בעצמי התמודדתי עם קשיים פיזיים עקב שימוש.
אבל.
מגיל ילדות אני סובלת מהפרעות נפשיות, אני עייפה נפשית באופן טוטאלי. אין בי יותר יכולת להתמודד. הכל הפך חסר משמעות באופן מושלם.
עברתי הרבה דיכאונות בחיי, זה לא מרגיש כמו דיכאון, זה מרגיש כמו להשלים עם המציאות.
כשהשתמשתי בסמים, החרדה היחידה שלי הייתה שהחומר הולך להגמר.
עכשיו מה יש לי? חרדות תמידיות? פלשבקים? חוסר יכולת לתפקד ובכלל לדבר עם עוד אדם ממול?
אני לא יכולה יותר להרגיש ככה.
התחושה היא שכבר אין לי למי לצעוק, זהו. נגמר.
אני מנסה לשמור על הרציונל, אבל תמיד אני שואלת מחדש: למה בעצם לא לחזור לשימוש בסמים?
האם ההרס הפיזי הוא נוראי יותר מההרס נפשי?
למה המחשבה על הקרובים שלי שומרת אותי רחוקה מסמים, ואם כי הם רואים אותי יום יום מרוסקת נפשית.
יש הבדל בין אדם שמרגיש ריקנות מסמים, או אדם המרגיש ריקנות מהנפש?
אין לי למה לצפות, אני לא מעוניינת בבן זוג. אני לא רוצה ילדים. ולא, אני לא בחורה שיש לה בעיה עם גברים.
העולם מעריך אותי עפ"י החיצוניות שלי, כך שבעוד עשור לא אהיה שווה יותר מדי.
אז למה בעצם לא לחזור לשם? מבחינתי הכל אבוד. למה אני אמורה להתמודד? בשביל מי? לי אין רצון כבר, למה אני עדיין צריכה לסיים את הסיפור באושר ועושר ולהפוך להיות אדם מוצלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא לחזור לזה.
שירה17/11/2016היי לך.
אחרי שסיימתי לקרוא את מה שכתבת הייתי מופתעת לדעת את העובדה שציינת בהתחלה שאת למעשה משתמשת בסמים. את נראית לי בחורה כל כך חכמה אז הסמים עדיין לא הספיקו לקלקל אותך וזה טוב. דבר שני שרציתי לציין זה שכל מה שאת מרגישה שאמרת שאת מרגישה ליתר דיוק יכול גם בן אדם רגיל להרגיש ולכן אולי כדאי שתנסי להבין מאיפה כל המחשבות שלך נובעות אולי מהאופי שלך כבן אדם ואולי מהחוסר ביטחון שצברת במשך השנים. אבל תמיד אפשר להשתנות. זו עבודה קשה אבל זה קורה. יש בך הרבה תבונה וזה אפשר לראות לפי סגנון כתיבתך אז קדימה. ובהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהשתמשתי בסמים היה לי יותר טוב.
יאיר לוי25/11/2016היי,
את יודעת? אני מאמין לך.
אני מאמין לך כשאת אומרת שכשהשתמשת בסמים, הרגשת טוב יותר.
אני מאמין לך, כי נשמע לי שעברת הרבה בחיים, ושהם לא היו קלים בכלל.
כתבת ש"אין בי יותר יכולת להתמודד. הכל הפך חסר משמעות באופן מושלם".
אני מאמין לך שבאמת המציאות שלך מאד קשה, ושאחת הדרכים המועילות שמצאת כדי להתמודד איתה, היא דרך הסמים.
האם זו דרך התמודדות שטובה לך? אין לי ספק שלעיתים כן, היא עזרה לך, ושלעיתים היא אפילו שיפרה את ההרגשה שלך לכמה רגעים.
אלא שהרבה פעמים הסמים (והאלכוהול) לא ממש "פותרים" את הבעיות שבחיים, אלא רק מספקים מעין תחליף מרגיע שכזה, כמו תרופת הרגעה, שעוזרת לשכוח את כל הדברים הקשים שאנו מתמודדים איתם, אלא שההשפעה שלה היא מוגבלת, היא נמשכת רק למשך זמן מסוים, ואז מתפוגגת.
וכשההשפעה של הסמים מתפוגגת, המפגש המחודש עם המציאות הופך עוד יותר קשה.
נדמה לי שקשה מאד לחיות את המציאות עמוסת הקשיים שלך, להכיר בה, ולהישיר אליה מבט - בעיניים פקוחות.
כך שהאם זו דרך התמודדות טובה עם הקשיים שאת חווה בחיים? האם זה באמת נתיב שעושה טוב לנפש הכואבת שלך? אני לא בטוח בכלל...ואולי דרך השאלה שאת מעלה כאן בפורום, את נותנת מקום גם לסימני השאלה שיש גם בך כלפי זה.
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)