עצבנות יתר בתקופה האחרונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצבנות יתר בתקופה האחרונה
    עדן
    25/11/2016

היי,
    אני לא בן אדם עצבני באופן כללי די רגועה. לאחרונה אני חווה תקופה שאני פשוט מתעצבנת בשניה מכל דבר. כל דבר שאמא שלי אומרת לי שלא נראה לי ישר אני תוקפת כנ"ל עם הבן זוג, דברים קטנים שהוא עושה שאני לא אוהבת אני מגיבה בעצבנות מוגזמת וחסרת פרופורציות. אין לי שום בעיה רגשית שאני יכולה לשים עליה את האצבע, החיים שלי טובים יש לי משפחה טובה בן זוג מדהים חברות , התחלתי לימודים לתואר ראשון במקום שאני מאוד מרוצה ממנו, על פני השטח החיים שלי במסלול הנכון והכל תקין, אז למה זה קורה לי בתקופה האחרונה? הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב שהוא פחות קל זה שהבן זוג שלי טס לדרום אמריקה לתקופה של 4 חודשים, אבל זה לא משפיע עלי עד כדי כך אני אפילו לא חושבת על זה ומפרגנת לו ועוזרת לו להתכונן לזה ואני באמת בסדר עם זה. אז מה יכולה להיות הסיבה? זה רק נפשי או שאולי קיימת בעיה רפואית כזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבנות יתר לאחרונה

יאיר לוי
    25/11/2016

היי עדן, את שואלת - מה גורם לך להיות עצבנית יותר בתקופה האחרונה? יתכן שזה משהו נפשי, יתכן שזה יותר עניין רפואי-פיזיולוגי (כדאי במקביל לעשות בדיקות דם מקיפות - ברזל, B12 ועוד), ויתכן בהחלט שמדובר בשילוב של השניים. מעבר לכך, עלו אצלי שאלות רבות כשקראתי את מה שכתבת, ביניהן - האם זה חדש לך? כלומר, האם העובדה שאת עצבנית - חדשה עבורך? נסי להיזכר, האם חווית תקופה דומה בעבר, או שזה משהו שקורה רק לאחרונה? ומדוע דווקא עכשיו? שאלה נוספת שעלתה אצלי - מה בדיוק מעצבן אותך עם אמא ו/או עם החבר? אלו הן כמובן רק חלק מהשאלות שעלו אצלי, ושנשמע שגם מעסיקות אותך, ושניתן יותר לברר בטיפול פסיכולוגי.
    אם את מרגישה שזה נמשך יותר מדי זמן להרגשתך, ואת עצבנית כבר יותר ממה שאת חושבת שצריך, הייתי ממליץ לך לבדוק זאת בשני המישורים, גם בטיפול פסיכולוגי וגם בביקור אצל רופא משפחה לצורך בדייקות רפואיות כאלה ואחרות.
    בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות יתר לאחרונה

עדן
    25/11/2016

היי , קודם כל תודה על התשובה המהירה !
    בקשר לשאלותיך , כמו כל בן אדם שעובר תקופות בחייו לחוצות יותר או פחות חוויתי תקופות כאלה של עצבנות אבל לא הרבה וגם בתקופות אלו ידעתי בדיןק מה עובר עלי ומה מקור הבעיה, עומס בעבודה , משבר עם הבו זוג וכו׳ בדרך כלל אני לא בן אדם עצבני נותנת לדברים לעבור . הפעם אין שום סיבה הכל מסתדר לי יופי והכל תקין סביבי . העצבים על אמא שלי זה כי תמיד היו לנו דעות שונות ובתקופה האחרונה אני פשוט מתעצבנת מיידית וחסרת סבלנות כנ״ל עם החבר דברים קטנים שקורים בין כל בני זוג ויכוחים קטנים במקום שאגיב ואמשיך הלאה כמו תמיד אני ממש מתעצבנת ומגשימה בתגובה ואחכ נרגעת ומבינה כמה מיותר זה היה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו