רבתי באס אמ אס עם המטפלת שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רבתי באס אמ אס עם המטפלת שלי
    גליה
    23/12/2016

רבתי באס אמ אס עם המטפלת שלי, מאוד נפגעתי מתשובה שלה שכביכול אם אין לי דברים חשובים להביא לפגישה, אל תבואי-היא לא אמרה אל תבואי, אך זה מה שהשתמע מדבריה, שאין לה כוח לשמוע את הדברים הישנים שחוזרים על עצמם, מהי העצה שלך? מה עלי לעשות?

בתודה גליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעה אישית

שמוליק
    27/12/2016

שלום גליה.

למען ההגינות, אני סטודנט לתואר ראשון בפסיכלוגיה, ורק מפני שהתשובה של יאיר מתמהמהת ארבעה ימים, אני רואה לנכון להשיב.

הבסיס לטיפול פסיכולוגי הוא האמון בין המטופל למטפל. מבלי לנסות לחקור לעומק מה בדיוק קרה, האם היה מקום להיעלב באופן אובייקטיבי או שמדובר בספקולציה שלא בהכרח מבוססת - אם נרה לך שבשל כך איבדת את האמון במטפלת שלך - יש מקום לשקול להחליף אותה.

עם זאת, לא צריך להחליף מטפל על כל פגיעה הכי קטנה באמון; מדובר בתחום רגיש שמטבעו עלולים לקרות דברים כאלו מתוך כוונות טובות, ומן הסתם היה לפני כן אמון, שבלעדיו לא היה לטיפול כל ערך.

צריך לשקול את מידת הפגיעה מול האפשרות מבחינתך ליישר את ההדורים.

באופן ענייני, ישנם מקרים שבהם נדרשת תמיכה ריגשית, והיא היא עיקר הטיפול, והדרך להשיג אותה היא ממש על ידי חזרה על דברים כואבים שכבר נאמרו. זה בדיוק תפקידו של המטפל; להיות קשוב למשהו שבן אדם אחר היה יכול לראות בו כ"טחינת שכל", אבל עדיין לא ברור מה בדיוק היה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריב ב-SMS עם המטפלת

יאיר לוי
    05/01/2017

היי גליה,

אני מתאר לעצמי שזו לא תחושה נעימה לריב עם המטפלת שלך. מאחר וזה משהו שקרה ביניכן, בחילופי הדברים ביניכן בSMS, נשמע לי שבמקרה הזה, יהיה כדאי גם לברר את זה ביניכן. אני מציע לך לדבר איתה על זה ולשתף אותה בתחושות שלך, בתחושות המאד חזקות שהתעוררו אצלך כתוצאה מהדברים שהיא אמרה, ואז תוכלי גם לשמוע מה היא אומרת בנושא, ולראות לאן הדברים מתפתחים מכאן.
    בברכה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו