מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוששת שיש לי מאניה דיפרסיה. איך אדע?אני30/12/2016
היי אני בת 22 ומעדיפה לא להזדהות עם שמי.
רוצה לשתף כי אני כבר ממש מבולבלת ולא מצליחה להבין אפילו את עצמי.
סתם כדי לפרוק
אני חוששת שאני סובלת במחלה "מאניה דיפרסיה"
לאחרונה נתקלתי ביותר יותר תסמנים לזה. תאמת שזה תקופה של שנים,
אבל לא הייתי באמת מודעת שקיימת מחלה כזו עד שזה נשמע בתודעה עד לא מזמן..
אני לא בטוחה אם כן או לא אני אפילו די מכחישה לזה כי אני מאמינה שזה תקופות, למרות שהתקופה אצלי מתמשכת מזה שנים
קראתי על זה המון באינרטנט וניסתי לשמוע מבנות שחולות בזה והגעתי למסקנה שכל התסמנים מצבעים גם עליי ורק עם הזמן זה מתגבר אצלי, ושוב מתכחשת לזה.
הנטיות האובדניות הפתאום שמחה מחשבות על המוות שלי התאבדיות אני גם משתדלת להשאיר אחריי הרבה סמנים לאחרי המוות, פשוט חושבת הרבה על המוות שלי ולפני כמה שנים אפילו ניסתי לבצע את אחת התוכניות שלי למוות
אני יכולה לבכות ולהיות בדיכאון ופתאום לחייך כאילו כלום וכל זה קורה שאני הרוב עם עצמי לבד אני פתאום חושבת מחשבות ומתחילה לבכות וצוחקת על עצמי שאני בוכה כמו מטומטמת
פתאום יש לי מרץ פתאום אני רק רוצה להכנס למיטה ולא לצאת
זה גם משפיע לי על השינה שלי, ישנה בלחץ שלוש שעות ביום במשך שבועות ולפתע יום אחד ישנה כל היום בלי לקום מהמיטה,
שלא נדבר ועל ההרגלי האכילה שלי שמשתנים במצבים קריטים
אני גם מאוד תוקפנית ומתרגזת משטויות גם שאני לא מתכוונת ופוגעת בהמון אנשים ואז מרגישה אשמה כל כך שבא לי פשוט לשנוא את עצמי שאני לא מצליחה להשתלט על עצמי לעזאזל.
אני מדברת נורא מהר שלפעמים לא מבינים אותי אז מעדיפה פשוט לכתוב, זו אחת הסיבות שאני שונאת לדבר גם בפלאפון
פשוט פעם ממש מזמן לא הייתי כזו, הייתי מדברת רגוע לחלוטין ולא בולעת את המילים
יש לי דחף מיני גבוה מאוד, כל הזמן חושבת על סקס. או שזה בעצם בסדר וטבעי?
אחרי 22 שנים שלא עישנתי פתאום יש לי דחף לנסות לעשן ולברוח לשתייה, שם יותר קל ובטוח ואני שונאת בכלל עישון אני לא מעשנת סגריות ביום יום, רק ג'ויינטים ומתנסה בכל מיני דברים שמגיעים אלי..
אבל חצי מהעולם מעשן ושותה, אז אני לא לוקחת את זה כאופצייה למחלה
אני יודעת שזה לא דכאון, כי אני לא בדכאון, אומנם עוברת תקופה לא קלה כמו כולם אני לא שונה מאף אחד
אני להפך בחורה די חייכנית ואהובה, ואם אפשר לומר גם בחורה די יפייפה (לפחות כך אומרים) למרות שאני לא רואה את עצמי ככה אני רק מחפשת איך לתקן את הפגמים שלי ויש לי הרבה
הקטע שאני לא בטוחה ומתביישת לפנות לעזרה זה נראה לי ממש טיפשי,
הרי כל מה שכתבתי קורה לכולנו. אז כולנו בעצם חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאלתך
דרור31/12/2016יתכן מאד שכן. השאלה היא פרקי הזמן שאת חווה את ההיי, ולאחר מכן את הדאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
אני31/12/2016אני לא חושבת, זה סתם חברה הכניסה לי את זה לראש. הרי כל מה שנכתב קורה לכולנו לא?
והכל תלוי זה יכול להיות שבוע אני בדאון ואפילו שבועיים ואז פתאום יומיים בהיי ושוב חוזרת לדאון
זה יכול להיות גם מעורבב יחד להיות בהיי ודאון ביחד
זה טבעי וזה קורה לכולם זה הופך אותנו לחולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי זה לא בהכרח תלוי איך מתנהלים החיים שלך.
דרור31/12/2016חברות, לימודים, עבודה וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שנייה את לא.
דרור31/12/2016מניה די פרסיה היא תנודות לאורך זמן רב יותר בכל אחד מהמצבים.
מה שקורה לך לדעתי האישית והבלתי מקצועית, זה תנודות במצבי רוח זה הכל ואכן זה קורה לכולנו. זתזבי להיות כמה שיותר שמחה. בהצלחה.ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה-דיפרסיה?
יאיר לוי31/12/2016שלום לך,
את מפרטת כל מיני התנהגויות ותחושות שלך בצורה טובה, ואכן זה יכול לבלבל, האם מה שאת מרגישה זה בדר הנורמה, זה קורה לכולם, או שיש כאן איזשהו משהו חריג, שייחודי לך.
למרות התיאור המפורט שלך, כל תשובה "וירטואלית" שאתן כאן לגבי מצבך תהיה בלתי מקצועית בעליל.
נשמע שיש צורך באבחון מדויק של מצבך. אני ממליץ לך לקבוע פגישה עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש (פסיכולוג/ית או פסיכיאטר/ית) לצורך אבחון מדויק. אבחון שכזה יוכל לסייע גם בחשיבה לגבי טיפול עתידי, במידה ותרגישי צורך בכך.
בברכה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעייה היא עצם הסבל. ממש לא משנה מה בדיוק האיבחון
שמוליק08/01/2017שלום רב.
התשובה של יאיר נכונה וטובה.
הייתי מוסיף, שזה ממש לא משנה מה בדיוק יש לך. אם את מרגישה סבל - זו סיבה מספקת כדי לפנות לאיש מקצוע, וזה ממש לא משנה מה בדיוק יהיה האיבחון. העיקר הוא לטפל ולהפחית את הסבל.
ד"ר יונתן דוידאור (מפורום פסיכיאטריה) אמר פעם שבארה"ב אנשים הולכים לטיפולים פסיכולוגיים אפילו אם אין להם כלום, אלא רק כדי לשפר את איכות החיים, כך שבוודאי שאם ישנה תחושה של סבל - זה מוצדק לגמרי ללכת לטיפול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)