מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ, חרדה, "התקף בכי"רמי07/03/2017
שלום,
כותב עבור אשתי וברשותה (ועבורי):
בת 22, רקע של חרדה כללית וחרדת פרידה, טופלה בעבר בציפרלקס בגלל חרדה ומצב רוח ירוד.
מתפקדת, אינטלגנטית ומאוד רגישה.
בשנה האחרונה במהלך ריבים חוטפת מעין התקף חרדה:
מתחיל בכי בלתי נשלט המלווה בנשימות מהירות מאוד ולא נשלטות, היא הולכת ומסתגרת במקלחת החשוכה ובוכה בקולי קולות. נשמעת סובלת מאוד, וגם כשאני מגיע להרגיע נראה שהיא סובלת גם פיזית - ממש נוגעת בעצמה כאילו שמאוד כואב לה הבטן והנשימה. לא מצליחה לדבר ולהרגע.
לוקח לי לרוב 5-10 דקות להרגיע אותה.
היא לא יודעת להסביר למה זה קורה, רק שהיא מאוד נפגעת מהריב וכנראה זה העניין. חשוב לציין שמדובר על ריבים מתונים ונורמליים בין בני זוג, ללא צעקות וללא פגיעות והעלבות אלו או אחרות.
היא כרגע לא רוצה לחזור לא לפסיכיאטר ולא לטיפול, ואנחנו (בעיקר אני מכיוון שזה מלחיץ אותי) רוצים לדעת - מה זה יכול להיות? האם התקף חרדה? האם נשמע כמו משהו אחר, והאם אחת מהאפשרויות צריכה להדאיג אותנו או שדורשת בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ, חרדה, "התקף בכי"
יאיר לוי09/03/2017היי רמי,
על פי התיאור שלך, זה נשמע כמו תגובה שיכולה להיות יוצאת דופן בתגובה לריב שגרתי, כפי שציינת. יתכן ומדובר בהתקף חרדה, אך קשה לי להעריך ולאבחן מדויק באופן שכזה. אני שומע שזה מלחיץ אותך, אינני יודע מה אשתך חושבת ומרגישה לגבי התגובות האלו שלה, האם זה מפריע לה בכלל. אני מבין שהיא לא רוצה לחזור לפסיכיאטר ולא לטיפול. אז אפשרות אחת היא באמת להתייעץ עם איש מקצוע (פסיכולוג, פסיכיאטר), אבל יש גם אפשרות פשוט לגשת לרופא משפחה (היא לבדה או שניכם יחד), להתייעץ איתו לגבי זה, ולשמוע מה הוא מציע. יתכן ואפשרות זו תתקבל יותר אצל אשתך.
בברכה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)