מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה מאד קשה בקשר שהוא לא נורמטיבישרונה08/04/2017
היי
בת 44
הכרתי בחור מתוק ומקסים שצעיר ממני ב17 שנים.
במקום להנות ולחשוב חיובי שסוף סוף בא לי בחור שאשמח להביא איתו ילד והקשר סה"כ בריא ונעים, יש לי הרבה עצבות שבטח הוא ינטוש אם לא אצליח ללדת ובסוף יתחתן עם אישה צעירה.
אני נכנסת למצב ריגשי קשה אך ורק בגלל הגילאים והחשש מהמשפחה שלו וכו'.
איך חושבים חיובי בהקשר הזה וזורמים? האם להמשיך את הקשר עם הרגש והחרדות האילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה מאד קשה בקשר שהוא לא נורמטיבי
יאיר לוי08/04/2017היי שרונה,
נדמה לי שכבר בכותרת תארתמאד יפה את החוויה שלך - "חרדת נטישה מאד קשה בקשר לא נורמטיבי". את שואלת שאלות מאד חשובות בנוגע האם להמשיך את הקשר הזוגי הנוכחי. מאחר ואיננו מכירים כמובן, אז קשה לענות על שאלות אלו באופן ספציפי. אני יכול להמליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי דינמי בדיוק בשביל זה - על מנת לברר לעצמך את השאלות הללו לעומקן, ולבדוק יחד עם הפסיכולוג/ית מה את יכולה לעשות כדי שאת תרגישי טוב יותר עם עצמך בקשר הזוגי הזה בפרט ובחייך בכלל.
בברכה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מזהה משהוא שקשור להרגשה
שרונה09/04/2017היי
אתה מזהה משהוא שקשור להרגשה כלפי עצמי שאינו קשור בהכרח לקשר זוגי זה?
יתכן והפחד והחשש הוא כי ההערכה עצמית שלי נמוכה כבר לפני שבכלל הכרתי אותו (בולימיה בעבר וכל המסביב..) ושההצלחה בקשר זה לא קשורה בכלל להפרש גילאים אלה לעצמי והחוסר ביטחון שלי?
הייתי כבר בטיפול בגלל הבולימיה וממש לא בא לי על זה כרגע..אשמח שתתיחס לאפשרות הצלחה בקשר זה, אם זה קשור אלי ולתסבוכים שלי או לרקע הגילאים שהסברתי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יאיר לוי09/04/2017היי,
קשה לי לומר הרבה, מאחר ואין ביננו היכרות כזו או אחרת, בוודאי שלא אוכל לנבא הצלחה עתידית של קשר זה, אבל כן אני שומע שאת מגיעה לקשר הזה עם כל ההיסטוריה האישית שלך ועם החוויות (טובות יותר או פחות) שצברת עד כה בחייך. מהסיבה הזו, מה שחשוב גם זה הצורה שבה את חווה את הדברים. לדג' - אם הפרש הגילאים לכשעצמו לא מפריע לך, וזה לא אישיו מבחינתך - אז יופי. אני לא יודע מה הציפיות שלך מהקשר הזה, התקוות והמשאלות שלך ממנו, איך היו מבחינתך קשרים קודמים ועוד. אילו בדיוק השאלות שניתן לברר לעומק במסגרת של טיפול דינמי. (ועוד הערה - את בהחלט יכולה אגב להגדיר לעצמך ולפסיכולוג/ית שזה הדבר שהיית רוצה להתמקד בו בטיפול הפעם, הקשר הזוגי הנוכחי, ולא למשל בבולימיה של העבר)
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)