מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ לגבי טיפול פסיכולוגיאנונימית01/05/2017
שלום,
אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר תקופה ממושכת, בכללי מרוצה מהמטפלת שלי ומתוצאות הטיפול, אך יש לי בעיה שאינני מוצאת לה פתרון זמן רב:
המטפלת שלי (פסיכולוגית קלינית מומחית) אינה מגלה נכונות לבקשתי לשיחת טלפון אחת לשבוע: לא באופן קבוע, גם לא מידי פעם ובכלל, אציין שלא כל הזמן זה היה כך.
אני מעריכה אותה וקיבלתי את ההחלטה שלה למרות שהיא לא נתנה פתח אפילו לדיון - וזה תסכל אותי. אבל אני מעריכה אותה ואת הטיפול שלה ומגיעה.
לאחרונה היא מעלה שוב ושוב את העובדה שהיא כן מאפשרת למטופלים שיחה טלפונית לאחר שהם "עובדים בפגישה" כלומר מדברים, ברור לי שהיא רוצה "לדובב" אותי יותר.
אני מבחינתי לא מוכנה למניפולציות שלה. מבחינתי מדובר במניפולציה אפילו לא מתוחכמת: "אם תעבדי בטיפול ותספרי אני אדבר איתך". לטענתה אין כל חוק שמחייב אותה להסכים לשיחה עם המטופלים.
אני מאוד מתקשה להמשיך את המפגשים כשהיא לא מוכנה לאפשר לי שיחה בין המפגשים, כשבעבר היא כן עשתה זאת, היא אף יזמה שיחות במספר פעמים בין היתר כשאיחרה, כשהייתי חולה היא יזמה שיחה טלפונית ולחסוך לי את ההגעה, ופתאום היא משנה את דעותיה מפגישה לפגישה.
התייעצתי עם פסיכולוגים קליניים-
הם מגלים סולידריות גם כשהם לא מסכימים בהכרח, כולם הפנו אותי לדבר על זה בפגישה אבל אנחנו כבר מעל חצי שנה מדברות ומתווכחות!! ולא מצליחות להגיע להסכמות שיחזיקו
אציין שפניתי למספר קולגות שמכירים אותה (בידיעתה המלאה)
אחד מהם עזר לי בעבר כשהיא רצתה לפרוש מהפגישות איתי,
כל מיני בקשות שלה שחלקן לא נענו עד היום היו לעיתים רק כדי לבדוק מוטיבציה ותו לא.
אני לא רוצה להמשיך כך, עצוב לי שאין תקשורת, אבל היא בשלה- מסרבת לאפשר לי אפילו שתי דקות בשבוע לשוחח איתה, כל עוד אני "לא מדברת מספיק".
השאלה שלי היא האם אין כל חובות של מטפל כלפי מטופל? זה הגיוני שהיא משנה את דעתה כל פגישה?
האם אני לא יכולה להתייעץ כאשר יש לי בעיה בזמן הטיפול עם אנשי מקצוע?
אני לא רוצה כרגע לחשוף לא את עצמי ולא אותה, ובוודאי לא לפגוע בשמה הטוב, היא אחת המטפלות הטובות ביותר שהייתי בטיפולן אבל יש בהתנהגותה אטימות מסויימת שטרם נתקלתי בה.
הייתי אצל לא מעט מטפלים בעבר וגם נפגעתי מטיפולים שונים ובחרתי במטפל הכי מקצועי לתפיסתי בטיפול נפשי - פסיכולוג קליני.
כשיש לי בעיה איתה, אני מרגישה שאין לי למי לפנות!
השיחות איתה לא מביאות אותי להרגשה טובה (אם כי יש תוצאות טובות) ואינני רוצה לעזוב.
כיום אני קשורה אליה מאוד
ואוסיף:
אילו ידעתי שלפסיכולוג קליני אין חובה לתת שיחה אפילו מידי פעם אפילו במקרי חירום מספר דקות- יתכן ולא הייתי מתחילה כלל את הטיפול איתה. אני יודעת שזה לא DBT, אבל אף מטפל בעבר לא סירב לבקשה כזו שלי.
מאמנת אישית אמרה לי שהמצב שלי מורכב מידי בשבילה אבל היא הציעה לי קשר מקצועי שוטף במייל שזה יותר ממה שהמטפלת הנוכחית מציעה לי.
ומילא, אם היא הייתה מיידעת אותי בכך מראש, אבל אחרי חודשים היא משנה את דעתה.
לדעתי גם אם "מותר" לה מתוקף החוק זה לא תקין
ברור לי שהיא עושה זאת כי נדמה לה שזה לטובתי הצבת הגבולות הללו אבל אני באמת רוצה לדעת:
האם אין כל חוקים לפסיכולוגים כלפי מטופליהם?
בהרגשה שלי- אין לי כל כתובת להתיעצות.
אני לא מעוניינת להתלונן אלא להעזר בתקשורת איתה. הצעתי לה שנעזר במתווך כלשהו איש מקצוע או לא איש מקצוע והיא לא רצתה. מבחינתה אני יכולה לעזוב או להישאר בתנאים שלה וגם להמשיך לסבול נראה לה בסדר..
אני לעומת זאת ממש לא מתכוונת להמשיך לסבול בוודאי ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בטיפול פסיכולוגי
יאיר לוי01/05/2017היי, נשמע לי כמו סיטואציה סבוכה מאד. איני מכיר מקרוב את הסיטואציה כמובן, אבל ברצוני לסמן כמה נקודות שמשכו את תשומת לבי - שיחת הטלפון הזו, למה הכוונה? האם הכוונה שהיא תתקשר ביוזמתה? ביוזמתך? שיחה קבועה? על פי צורך? והשיחה תהיה על מה? בנושא מסוים? אני מודה שלא הבנתי למה ולמי השיחה הזו חשובה כל כך?
ועוד -"היא מסרבת לאפשר לי אפילו שתי דקות בשבוע לשוחח איתה, כל עוד אני "לא מדברת מספיק"". - מה פירוש לא מדברת מספיק? מה זה נקרא לדבר מספיק? למה היא מתכוונת?
וגם - "אנחנו כבר מעל חצי שנה מדברות ומתווכחות!!" - על מה הויכוח? מה הנימוקים שלה? למה להתווכח חצי שנה? זה נשמע שאיכשהו הטיפול הפך קצת לסוג של זירת קרב, זירת התגוששות סביב אותה שיחת טלפון. למה בעצם?
כאמור, אין לי את התמונה ואת ההקשר המלא של הדברים. ונכון, שאין חוקים כתובים לגבי שיחות טלפון בטיפול פסיכולוגי, וכל פסיכולוג רשאי לקבל החלטות על פי שיקול דעתו המקצועי.
מאחר ואת בטיפול אצלה מזה תקופה, נראה לי שנכון יהיה עבורך לברר איתה את כל הדברים האלה. חשוב גם שהיא תשמע איך את מרגישה ואיך ההחלטה שלה משפיעה עלייך. במידה ותרגישי שהטיפול לא מתקדם לשביעות רצונך, תמיד תוכלי לקבל החלטה לגביו, אבל קודם כל הייתי מנסה לברר איתה את כל הנקודות הללו.
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
אנונימית01/05/2017ראשית תודה על המענה המהיר
שלום יאיר
אנסה להסביר למה כוונתי.
הכוונה לשיחה של מספר דקות (חמש נניח) בהתאם לצורך בנוסף לפגישות הקבועות שלנו (אנחנו נפגשות כיום יותר מפעם אחת בשבוע באופן קבוע).
ברור לי שהיא לא אמורה להיות "לרשותי" בזמנים שאנחנו לא בטיפול, הצעתי גם שאפשר שאסמס לה והיא תחזור אלי תוך מספר שעות עם מועד שתוכל לדבר איתי ממש כמה דקות, העניין הוא פחות תוכן השיחה אלא תשומת הלב. מה שהייתי רוצה זה כמה דקות אחת לשבוע, זה יכול להיות ביום ושעה קבועים או בהתאם ליכולת שלה והיא כעת מתנגדת
היא משתמשת ברצון הזה שלי כדי להניע אותי
היא רוצה שאני אדבר "יותר" הכוונה שיחות לעומק על מה שמטריד אותי לדעתה. אותי מטריד כרגע בעיקר שהיא משתמשת במניפולציות כאלו..
גם במידה והיא לא מעוניינת בשיחה אחת לשבוע של מספר דקות ביקשתי- נניח אחת לתקופה (סתם לדוגמא- אחת לחודש) שתעזור לי עם שיחת טלפון בהתאם לצורך בנוסף לפגישות (ויש לנו יותר מ8 פגישות בחודש).
והיא לא מעוניינת! בעבר (לפני כחדשיים) היא הסכימה, חזרה בה, אמרה שהיא לא עובדת כך ואני קיבלתי זאת אך היא כעת כל הזמן מזכירה לי שהיא כן מוכנה אם אני אדבר. היא מנסה לגרום לי לשוחח "בכוח".. לעצבן אותי להעליב אותי כדי ש"יצא" ממני רגש ונדבר עליו.. כך נראה.
אגב בשאלה שלך נגעת בלב הבעיה: בדיוק כמו שאתה אומר "מה פירוש מספיק?" בשיחות היא רוצה שאספר לה עוד דברים, ויחד עם זאת גם כשדיברתי בזמנו יותר זה לא היה מספיק לה. כך שאין לרצון שלה סוף, אי אפשר לכמת אותו והוא תלוי רק בשיקול דעתה הבלעדי, והיא אומרת את זה כדי לעצבן אותי וכדי שאשתף אותה יותר. מיותר שאומר שזה לא מצליח?
אולי מבחינתה זה מצליח כי אני מתרגזת, ואנחנו מדברות על כך. אבל על חלק מתועלות הטיפול היא כלל אינה יודעת, אנחנו לא מספיקות בכלל להיכנס להרבה נושאים ולי זה חבל.
הוויכוח הוא בדיוק על הנושא הזה.
היו לנו וויכוחים על שעות הפגישה, ועל ימי הפגישה, והיא באה לקראתי בחלק מהזמן ובחלק מהדברים ולפעמים גם לא, וקיבלתי הכל תמיד את כל התנאים שלה אם כי דיברתי על דברים שהפריעו לי. כעת אני מבקשת ממנה רק דבר אחד, רק מספר דקות שיחה בנוסף לפגישה אחת ושנוריד את כל השאר אם היא תרצה אבל היא לא מוכנה לדון על כך בכלל.
חצי שנה (כמעט שבעה חודשים) מאז שעירבתי את הקולגה שעזר לנו בתקשורת ומאז אנחנו עדיין לא מצליחות להגיע להסכמה. כל הזמן וויכוחים וגם כשאני רוצה רק דבר אחד התשובה שלה כיום אחידה: לא, אלא אם כן תדברי.
והיה קשה בפגישות לעיתים עד כדי כך שהייתי יוצאת במהלך פגישה מהקליניקה (היו פגישות שהגעתי לפחות מ-5 דקות), קיצרנו את משך הפגישה ל25 ואני כבר לא עוזבת אבל זה לא מספק אותה.
היא ממש עוקצת אותי בכוונה שהיא כן תיתן לי את השיחות אבל רק אם אני אדבר אבל לעולם היא לא מרוצה תמיד יש לה עוד רצון לדעת דברים ושאשתף אותה בעוד תכנים.
מפריע לי הוא שהיא 'מקניטה' אותי ומשנה את דעותיה מפגישה לפגישה (למשל הסכימה שנדבר לפני כמה מפגשים באופן קבוע אחת לשבוע ושבועיים שלושה אחר כך חזרה בה).
אני בכלל תוהה בשביל מה לדבר איתה ולהגיע איתה להסכמות אם היא לא עומדת בהן.
ואני מיואשת..... כי כולם מפנים אותי אליה
ואני כבר חודשים לא מוצאת איתה פתרונות
וגם לא ידעתי שכך היא תנהג כיום איך יכולתי לדעת שאין לפסיכולוגים כללים? הרי לשם כך פניתי לאיש המקצוע הבכיר ביותר- הפסיכולוג הקליני.
מצד שני נקשרתי אליה מאוד ובנוסף הטיפול גם עוזר לי בחיים כך שאני לא רואה סיבה לעזוב.
אבל אני לא אמשיך כך ומשהו בטוח יקרה
אני לא מאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
יאיר לוי04/05/2017טוב, נשמע שיש לכן הרבה דברים ללבן ביניכן...מקווה שזה יעלה יפה, ושתמצאי שיש לך פרטנרית לשיחה.
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)