איך הייתי צריכה להגיב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך הייתי צריכה להגיב
    ניצה
    15/06/2017

היי, רציתי לשאול לגבי מצב שמטריד אותי.

אתמול לקחתי את הבת שלי לגן, וישבו על הספסל שני נשים מבוגרות עם הנכדות שלהן.

אחת הנשים הסתכלה עליי ואמרה ברוסית לאישה השנייה שהנכדה שלה לא אוהבת את הבת שלי.
    היא אמרה את זה פעמיים תוך כדי שהיא מסתכלת עליי.
    אני רוצה לציין שהיא יודעת שאני מבינה רוסית.

לא עניתי לה, למרות שרציתי לומר לה שזה הדדי שגם הבת שלי לא אוהבת את הנכדה שלה.

הבת שלי לא הבינה מה היא אומרת.
    אבל אם היא הייתה מבינה?!

מה הייתי צריכה לעשות במצב כזה? האם פעלתי נכון? שלא עניתי? או שהייתי צרייכה לענות?

הדבר מטריד אותי מאוד, עצם המחשבה שאם הבת שלי הייתה מבינה את זה.

אודה לתשובה.

נ"ב: אני יודעת שהיא אמרה את זה במטרה לפגוע בי.
    וגם אני רוצה לציין שהבת שלי מאוד מקובלת וכולם אוהבים אותה ומתלהבים מימנה, אולי זו הסיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך הייתי צריכה להגיב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין תשובה חד משמעית

שמוליק
    19/06/2017

שלום ניצה.

בתור סטודנט לפסיכולוגיה, על פי מה שלמדתי עד כה, ברור לי שאין תשובה חד משמעית.

רק לפי הגישה ההומניסטית, השאלה האם פעלת נכון או לא, נגזרת מהשאלה האם מה שעשית מתאים לך כפי שאת רואה את עצמך או שלא, ותשובה לשאלה הזו נמצאת רק אצלך.

בוודאי שלפי הגישה ההתנהגותית, אין לכך תשובה חד משמעית. השאלה מה רצית להשיג; והאם השתיקה עזרה כדי להשיג את המטרה הזו.

אם השאלה הזו עדיין מטרידה אותך - מומלץ לברר אותה עם איש מקצוע, ולא נראה לי שהפורום הוא פלטפורמה טובה דייה לכך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הייתי צריכה להגיב

יאיר לוי
    26/06/2017

היי ניצה,
    את מתארת סיטואציה מאד לא נעימה. לא נעים לשמוע את הדברים האלה לגבי הבת שלך. את שואלת איך היית צריכה להגיב? קשה לי לענות על שאלה זו, מאחר ואיננו מכירים. אינני יודע מה טיב יחסייך עם האישה המבוגרת הזו, מדוע את חושבת שהיא אמרה זאת כדי לפגוע בך, מה מידת ההיכרות בין הנכדה שלה לבתך, איך הרגשת כששמעת את דבריה? ועוד ועוד שאלות...נשמע שלפחות כרגע, האירוע עצמו די מאחוריך. נסי לראות לסיטואציות הבאות איך את יכולה להגיב בהתאם להרגשה שלך.
    בברכה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו