פחדים מהתנהגות אלימה של אחר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים מהתנהגות אלימה של אחר
    נסים
    01/07/2017

האם ניתן להסיק מתגובת אדם לארוע לגבי אופיו האמיתי?
    לדוגמא: אם אדם מקבל הודעה על פטירתה של אימו ומגיב באלימות לסביבה, האם ניתן להסיק שהאדם אלים מטבעו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

יאיר לוי
    02/07/2017

היי ניסים,
    קשה להסיק זאת על סמך דוגמא פרטית אחת ומאד ספציפית. במקרה דנן, כדאי שנזכיר גם את דברי רבא במסכת בבא בתרא שאמר - "אין אדם נתפס בעת צערו".
    בברכה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

נסים
    02/07/2017

שלום יאיר
    אני מסכים ומקבל את האמירה "אין אדם נתפס בעת צערו" , אבל החיים בנויים על השוואות בין דברים.
    אני לדוגמא עברתי די הרבה שכול ואני לא זוכר את עצמי נוטה לאלימות במצבים דומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה: פחדים מהתנהגות אלימה של אחר

יאיר לוי
    02/07/2017

היי נסים, נכון, כנראה שאתה מגיב באופן מסוים לאירועים שכאלו, והאדם ההוא באופן אחר...בכל מקרה, קשה לדעתי להסיק מכך על משהו. אם אתה רואה שהוא מתנהג באופן דומה באירועים נוספים, דומים ושאינם דומים, אז אולי ניתן יהיה לומר משהו כוללני יותר על דפוס התנהגות, למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו