עזרה בנוגע לעצמי בבקשה - המשך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בנוגע לעצמי בבקשה - המשך
    י.
    14/07/2017

במחשב התחלתי לקרוא על נושאים בפילוסופיה... כדי לנסות ולמצוא תכלית..
    אבל לפני כמה ימים זה גבר לרמה של שגעון.. אני התחלתי להשתגע.. התחלתי להבין אנשים שמשתגעים ומתאבדים..
    אם שואלים את אותם שאלות פילוסופיות שוב ושוב אז מבינים אותם גם אחרת ביותר חזק.. הלוואי ותוכלו להבין אותי.. לתת לי פתרון לצאת מהמירוץ הזה של השאלות..
    לפני כמה ימים זה קרה.. התחלתי לבכות בלילות.. להחרד מהאמת שאותה גיליתי...שאלתי את עצמי שאלות על קיום.. על מה זה "אני" על סוביקטיביות..ואני פשוט גמור..
    סולפיסיזם.. וכו..
    אני חושב משמע אני קיים.. דקארט אמר.. האם כל מה שאני רואה נמצא רק בתודעה שלי?(לא במוח-בתודעה)
    האם כל האנשים מתים.. כולם תוצר פרי מחשבתי.
    מה קרה במפץ הגדול האם המפץ הגדול הוא סוג של מחשבה, והמחשבה היחידה שקיימת היא שלי..
    אם אני חולם ואני מדבר עם מישהו בחלום אז גם אותו מישהו הוא תוצר פרי מחשבתי..
    לכן אני מתווכח עם עצמי או נחרד מעצמי בחלום. במחשבה שלי..אם אני חושב על כריש או על מכשפה זה בעצם אני..
    לכן יכול להיות שככה זה העולם האמיתי גם מחוץ לחלום?
    כי בעולם הזה אני יודע רק דבר אחד שקיים.. התודעה שלי.. לא המוח לא הידיים לא הרגליים רק התודעה.. גם המוח שלי יכול לא להיות קיים.. ואז מה אני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בנוגע לעצמי

יאיר לוי
    17/07/2017

שלום לך,
    אני שומע שאתה נמצא במצב לא קל, הרבה מחשבות, שאלות ודברים שמטרידים אותך. עם זאת, אשמח אם תוכל להבהיר מהי שאלתך כאן, לפורום זה, במה בדיוק אוכל לעזור לך?
    בברכה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו