האם יש לי אובססיה כפיתית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם יש לי אובססיה כפיתית?
    sisi
    29/07/2017

שלום רב
    ישבתי בבית קפה שלפתע המלצר השפריץ מיים מתוך בקבוק מיים לעבר חתולה.הרגשתי באוויר שפגע בי המים.התעצבנתי ואני חייבת להחזיר.אז שפכחתי לידו מים על הרצפה .כדי להחזיר לו כמו שהוא לא נזהר גם אני לא נזהרת .הרגשתי חובה לעשות את זה אפילו שזה לא נעים .גם במחשבה לאחר מעשה .יש לי אובססיה מה דעתך בבקשה? חוץ מטיפול באובססיה .תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי אובססיה כפיתית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לסיסי

sisi answr
    30/07/2017

זה נשמע טבעי לחלוטין, אנשים לא מסוגלים להפריד בין עצמם למתרחש סביבם ונוטים ל"חוש" בעצמם את מצוקת השני (כל עוד הם לגיטימים...), וככל שהם יותר מעורבים (שומעים, רואים, חשים) יותר קשה להם להפריד בין ה"אני" ל"אחר". מצד שני חוסר האיפוק שלך קיצוני מידי, אבל זו לא אובססיה, פעם הבאה נסי לדבר בהגיון עם אנשים, ובכלל עבדי על עצמך שליטה עצמית איפוק , לא להיות אימפולסיבית. אנשים מרגישים שהם טועים וחשים בחוסר נעימות, דברי איתם הם יכחישו אמנם אבל לא יתעמתו איתך על פי רוב, ויחשבו על מה שהם שעשו. כל זה כאמור שלשפוך מים על חתול אינו מעשה פשע קיצוני....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי אובססיה כפיתית?

יאיר לוי
    30/07/2017

שלום לך,
    קשה לקבוע אבחנה על סמך אירוע אחד בלבד, כידוע "סנונית אחת אינה מבשרת את בוא האביב".
    אם את מרגישה שזה קורה לך מספר פעמים, בסיטואציות שונות, בכל מיני מצבים שונים זה מזה, ושזה פוגע בשגרת יומך או מטריד אותך הרבה, אפשר לבדוק זאת בפגישת אבחון והיכרות עם פסיכולוג, פסיכיאטר ולפעמים גם עם רופא משפחה בקופה.
    בברכה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך האם יש לי אובססיה כפיתית

sisi
    30/07/2017

ראשית שבוע טוב לך ותודה על התשובה המפורטת שלך באמת תודה .רק מה אני קצת שיקרתי .המלצר עמד מולי והשפריץ מיים על החתול באוויר בזמן שאני ישבתי ברכב עם חלון פתוח. בית הקפה השולחנות היו בחוץ וממש מול החניה .ישבתי שלפתע הרגשתי טיפות מים עלי.אני רואה את המלצר משפריץ באוויר על החתול שהיה ליד רכב לידי.אני היתי במערבולת מחשבתי כי יש לי או סי די .הפרעה כפיתית.אבל זה לא אומר שכל אחד צריך לעשות מה שבא לו בלי להתחשב אולי המים יגיעו אלי.הוא פעמים התקרב לרכב שבו ישבתי מטר מולי והתיז מיים ממיכל קטן .של ספרים. זה לא מרגיז ? אותי זה הרגיז .אנא תגיד מה דעתך וסליחה על השקר פשוט התבישתי בעצמי תודה וסליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך האם יש לי אובססיה כפיתית

יאיר לוי
    07/08/2017

נשמע שפשוט התרגזת מההתנהגות של המלצר. מעבר לזה, אני לא מרגיש שאני יכול להוסיף משהו כרגע. וזה בסדר לגבי זה שתיארת באופן קצת שונה את הדברים...:)
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו