מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך משפרים את ההרגשהליסה10/02/2018
שלום
אני אוהבת סדר וניקיון מאז שאני קטנה ואני היחידה בבית שמנקה ומסדרת כל יום ותמיד חלמתי להיות בבית נקי ומטופח רק שמעולם לא זכיתי להיות בו הסלון שלנו נמצא במקביל לחדר שינה ותמיד אימא משאירה הדלת פתוחה וכל מי שנכנס אליינו ישר מביט בחדר השינה כי זה חשוף ונורא מרגיז אותי למרות שאני נוזפת בה הרבה פעמים שתסגור את הדלת לא מקשיבה ולא איכפת לה היא מעצבת את הבית כפי שהיא רוצה אומרת לי כשתתחתני תעצבי את הבית שלך כפי שאת רוצה ואני עדיין רווקה וגרה עם ההורים כשבאים אליינו אורחים בחגים ואירועים כל כל לא נעים לי לשבת יחד איתם וחדר השינה חשוף השטיח ישן הכורסאות ישנות גם למרות שיש לנו את האפשרות לקנות הרבה דברים חדשים רק שאימא לא רוצה ולא איכפת לה היא נהנית ככה גם אם היא קונה חדש היא לא זורקת את הישן ישר שומרת במחסן יש לה את הדברים שהיא קנתה מלפני 25 שנה היא שומרת דברים בארונות מתחת למיטה בכל חדר יש מחסן וזה מרגיז על הדברים שהיא אוספת אני יכולה להיתמודד עם זה אבל ההרגשה הלא נעימה עם האורחים בסלון איך אפשר לשפר ? כי אני נכנסת להרבה בתים ומתרשמת שהם הרבה יותר יפים משלנו ואני אוהבת לארח ולפנק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אובססיה לסדר
טובי פלד12/02/2018שלום ליסה
את אובססיוית לסדר וזה בזבוז חיים . זה יקשה עליך לחיות בזוגיות טובה ולהיות טובה לילדים שלך.
כדאי שתלכי לטיפול.
פילוסוף ידוע ניכנס לבית שהכל היה בו מצוחצחונקי ללא רבב והוא אמר " איזה חיים מבוזבזים,"C\בהצלחה טוהי פלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה שקיבלתי
ליסה12/02/2018שלום
ממש לא התחברתי לתשובה שקיבלתי ממך אני רואה בניקיון וסדר כחלק מאורח חיים בריא ואני נהנית מזה ומשפר לי את מצב הרוח ולמה שאהיה אימא לא טובה לילדים ללמד אותם לסדר את הבית לאסוף חפצים ולסדר אותם במקום לשטוף ידיים אחרי כל ארוחה לנקות את החדר זו חטא ? כי ככה אני אלמד את הילדים שלי ניקיון אצלי זה כמו פעילות גופנית שורף לי קלוריות ומרענן לי את המוח ונותן לי הרגשה טובה מה שמרגיז אצלי זה שהבית שלי לא מתוכנן כמו שצריך אמרתי לך שהסלון משקיף לחדר שינה וזה מרגיז והסלון לא מעוצב כמו שצריך הכורסאות ישנות השטיח ישן המיקום של הכורסאות לא מתאים וכו...
למה לסבול סלון ישן שזה הלב של הבית אם אפשר לעצב סלון חדש יפה ומטופח בגלל העקשנות והדעות הישנות של ההורים וחדר שינה אפשר לעצב כפינת ישיבה במקום חדר שינה ויש אפשרות כזאת כנראה הייתי צריכה להפנות את השאלה שלי לאדריכל ולא לפסיכולוג ואני גם עושה דברים טובים ומעניינים חוץ מלנקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השקעת זמן בניקוין וסדר
טובי פלד13/02/2018שלום ליסה
בעיני להשקיע בניקיון יותר מ3 % מזמנינו זה ביזבוז זמן .זה לא מוסיף בריאות.יש אנשים שעיצוב הבית פחות חשוב להם .וכשתתחתני ויהיו לך ילדים כדי לחנך אותם בדרכך תצטרכי הכמה מלאה ותיאום מלא עם האבא . כלומר תצטרכי להתאהב בגבר מסודר ונקי כמוך. אם לא החינוך לא יצלח. ודרישות אלה יגבילו אותך. בדרך כלל לא תמיד מי שמקפיד או מקפידה על סדר וניקיון עלול להיות מלא מעצורים בחייו הרגשיים והמיניים .הקפדה על סדר וניקיון מפחיתה את היצרתיות וחדוות החיים.
תעשי לבד את החשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקיון וסדר
ליסה14/02/2018אתה ממש מזלזל בניקיון ולא נותן לו שום ערך ומה עם עקרות בית שנשארות בבית מכינות אוכל מנקות את הבית זה ביזבוז זמן ?
אז לפי ההמלצה שלך אפשר לקום בבוקר לשטוף פנים לאכול ארוחת בוקר להיתלבש ולצאת ישר לעבודה לא צריך לסדר את המיטה ולפנות את הכלים ולחזור הביתה בערב עם מיטה לא מסודרת הכלים ל המטבח עדיין על השולחן ואבק על הריצפה ואם יהיו כמה נפשות במשפחה הבלגן יהיה כפול כמו שיש חוק וסדר בכל מדינה חייב להיות סדר וניקיון בכל בית
ואתה מתרשם ממני כאילו שאני חולת ניקיון שלא מאפשרת לאף אחד ללכלך אני לא ככה אני יכולה לבת שעה בכורסא לפצח גרעינים להנאתי ללכלך את השטיח אבל אחרי זה אני אנקה לא אלך לישון וכל השאריות על השטיח שתדע לך לפי מחקרים שאני קראתי אנשים מסודרים נוטים להיות יותר פיקחים ואינטיליגנטים לא ויש הבדל בין חולת סדר וניקיון לבין ניקיון נורמלי ושיגרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא מקצועית
ליסה15/02/2018התשובה שלך לא מקצועית בכלל ואם אנשים היו מקשיבים לך אף אחד לא היה מנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אובססיה לניקיון
טובי פלד15/02/2018שלום לך ליסה
את אשה צעירה רווקה שגרה עם הוריה ורבה עם אמך ומתווכחת אתה על סדר וניקיון בבית שהוא לא שלך .זה האחד הסימנים של אובססיה . את מקלקלת יחסים עם אמא שלך בגלל סדר וניקיון . זה ביזבוז זמן והשקעת אנרגיה מיותרת וחסרת תועלת. גם אמא שלך חושבת כך.כדאי לשנות את סדר העדיפויות ולהגיע להישגים יותר משמעותיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
ליסה15/02/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)