באיזה מנגנון הגנה מדובר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• באיזה מנגנון הגנה מדובר?
    תמי
    20/02/2018

כשאישה, שנים לאחר אובדן הריון אומרת שהיא "כבר לא שם", אבל זה נשמע יותר כמו שכנוע עצמי, כי לפי כל מיני משפטים שאומרת מבינים שיש שם רגשות כואבים שכנראה קשה לה להתמודד אתם. לדוגמה, היא התנדבה לארח בביתה לאיזשהו ערב מיוחד נשים שחוו אובדן ואמרה: קחו את הבית שלי ואני מחוץ לתמונה.. כמו כן, משמיעה משפטים כמו: "לפעמים אני חשה שאולי אין לי רגש בגלל שאני לא חווה את האובדן 24 שעות כמו שאני רואה נשים אחרות" (שמספרות בפורום התמיכה לנשים שחוו לידת , שאגב עדיין לא התנתקה ממנו..) "יש את השיגרה ואת לא יכולה לשכב במיטה כל היום ולבכות." כמו כן עדיין מעסיק אותה להמשיך להנציח את התינוקת (למרות שכבר הנציחה בדרכים שונות) וכו'..האם זה נקרא "הדחקה", או מנגנון אחר? אודה לכם מאד על המענה וההסבר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    באיזה מנגנון הגנה מדובר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנגנון הגנה

טובי פלד
    22/02/2018

שלום תמי
    מגנון הגנה הוא מושג שהמציא פרויד כדי להסביר את הדרך בה האדם מתמודד עם דחפים תוקפניים ומיניים. אחד מהם הוא הדחקה ,שזה הימנעות מזכירה של אירועים כואבים או קשים.אני לא אוב אותו כי הוא נשמע כמו ההאשמה,"את מדחיקה " בדוגמרו שאת נותנת וגם מהשכל הישר אין תועלת לזכור אירועים קשים מהעבר כי התוצאה תהיה דיכאון וחוסר תפקוד.עדיף לשכוח או להימנע ולסלק את הזיכרונות הכואבים.
    הימנעות זו היא מנגנון טבעי ובריא וכולנו משתמשים בו ..לי נראה שהקבוצה שאת מדברת עליה משמרת את הכאב , אני חושב שה אורח חיים פחות בריא. אין תועלת ואין טעם לזכור אירוע כואב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו