האם מדובר בתחושות התמכרות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם מדובר בתחושות התמכרות?
    יאיר
    16/07/2018

שלום רב.
    אני בן 36 סובל מהפרעת חרדה ומטופל בתרופות
    בנוסף שותה שנים רבות משקה קולה וזה גורם לי להרגיש טוב יותר ומשוחרר למשך כמה שעות. בשנים האחרונות אני מוצא את עצמי שותה חצי ליטר בצהריים ועוד חצי ליטר בערב כל יום. השילוב של התרופות עם הקולה עושה לי ממש טוב.
    אני חש כאילו ממש סוג של התמכרות למשקה.
    בשל השמנה עודפת וכבד שומני, הורדתי בהדרגה כמות של קולה עד שלפני חודשיים הפסקתי לחלוטין - ומאז יש לי הרגשה של עלייה בחרדה,דיכדוך ואף התקפי חרדה המגיעים בגלים.
    בתחילה סברתי שמדובר בתסמיני גמילה אך לאחר 6 שבועות אני מרגיש ממש בחסר של הקולה כגורם משחרר ומיטיב חרדה ומתח. האם מדובר לדעתך רק במחשבה טורדנית? המשך של תסמיני גמילה ממושכים המגיעים בגלים? או הקולה מכילה חומר שעבורי הוא כמו תרופה מרגיעה ולכן כדאי לחזור לשתות כדי להרגיש טוב? אשמח לשמוע את עצת מומחה הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לקולה

טובי פלד
    21/07/2018

חסר לך החומר הפעיל של הקולה.תנסה למצוא לו תחליף לא מזיק.קולה בלי ססוכר.וגם טיפול פסיכולוגי.בהצלחבהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו