מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש לי שאלה על פסיכולוגיה קוגניטיבית.מאור פז.18/08/2018
שלום,
יש לי שאלה על פסיכולוגיה קוגניטיבית כבר זמן מה ואני לא מצליח למצוא את התשובה באינטרנט אז קיוויתי שאולי יש כאן מישהו שיוכל אולי לעזור לי עם השאלה שלי.
נכון שיש את הקוגניציה והקוגניציה היא מגוון כל היכולות של המוח?. אז במסגרת הקוגניציה יש לנו כל מיני יכולות ורבות מהן קשורות לידע שלנו. היכולות הקוגניטיביות של קליטת המידע, היכולות הקוגניטיביות של אחסון המידע, היכולות הקוגניטיביות של שליפת המידע וכדומה'.
השאלה שלי היא כזאת:
האם הידיעה האנושית עצמה, במצבה הסטטי, כאשר לא מתעסקים בידע עצמו בשום צורה או דרך, לא קולטים אותו, מאחסנים אותו או שולפים אותו אלא כאשר הוא פשוט קיים בתוך התודעה מבלי שמתעסקים בו בשום צורה או דרך, האם ההחזקה בו היא יכולת קוגניטיבית?.
או בנוסח פשוט יותר:
האם הידיעה האנושית עצמה היא יכולת קוגניטיבית בפני עצמה?. האם ההתקיימות עצמה של ידע במסגרת של תודעה של ישות אינדבדואלית בעלת תובנה היא יכולת קוגניטיבית?.
אם כן, מה הוא שמה של היכולת הקוגניטיבית הזאת?. האם מישהו יכול להגיד לי באיזה יכולת קוגניטיבית מדובר מתוך רשימת המיומנויות הקוגניטיביות שבתמונה שבעמוד הויקיפדיה של מושג ההכרה? (כי בעמוד הויקיפדיה של המילה "הכרה" יש תמונה של רשימה של כלל המיומנויות הקוגניטיביות וחלוקתן לקבוצות של מיומנויות קוגניטיבית). תחת איזה קבוצה של מיומנויות קוגניטיביות המיומנות הקוגניטיבית הזאת נופלת?.
אהיה אסיר תודה לכל מי שיוכל לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוגניטיבית
טובי פלד18/08/2018שלום מאור פז
השאלה שלך לא ברורה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטובי
מאור פז.20/08/2018טובי, שלום,
ניסיתי לשאול את שאלתי במספר נוסחים שונים לצורך הבהירות אבל נראה שלא הצלחתי ועל כך אני מתנצל. אבל אני מאמין שהצלחתי לחשוב על צורת ניסוח נוספת שאמורה לפשט את שאלתי יותר מאשר מה שהניסוחים הקודמים שבחרתי בהם הצליחו לעשות זאת.
הקוגניציה, בהגדרתה, כידוע לך כמובן, היא מגוון כל היכולות של המוח. והתודעה, כמו גם כל מה שהיא מסוגלת לו, כדבר הנובע מתוך המוח, היא מגוון רחב של חלק מהיכולות הקוגניטיביות וכל מה שהתודעה מסוגלת לעשות פחות או יותר, נחשב ליכולת קוגניטיבית.
השאלה שלי היא בעצם פשוטה יותר מאשר מה שהצלחתי לגרום לה להישמע.
מה שאני שואל זה-זה:
האם יכולתה של התודעה להחזיק בידע היא יכולת קוגניטיבית?.
כלומר..., אנחנו קולטים ידע ואז מאחסנים את הידע הזה בתודעה שלנו ועד למקרה שבו נצטרך לשלוף את הידע הזה, הידע הזה הוא פשוט...שם. מה שאני שואל זה האם היכולת של התודעה להחזיק בידע זה דבר שנחשב ליכולת קוגניטיבית?.
כבר עכשיו אני משער לעצמי ומניח לעצמי שכן אבל עדיין יש כל כך הרבה שאני לא יודע.
גם אם זאת יכולת קוגניטיבית, האם זאת יכולת קוגניטיבית רשמית-מוכרת בעולם הפסיכולוגי-הקוגניטיבי-המדעי?.
מה השם שלה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)