מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום מר פלד ותודה מראש על תגובתךעומרי12/09/2018
לאחר שקראתי את תגובותיך לפונים בשאלות החלטתי לשאול לדעתך בעניין זה:
אני בן 60, רווק, בריא וללא כל מחלות רקע, וחש סיפוק מלא מחיי בעבר ונהנה מכל רגע בחיי גם כיום.
לפני מספר שבועות התחלתי לסבול מתופעה של רעד ורטט בחזה ודופק מואץ, בנוסף לתחושת "גוש" בגרון, והייתי בטוח שמדובר בבעיה פיזיולוגית.
לפני מספר ימים, ובזמן שהתופעה הייתה בשיאה, החלטתי לבצע סדרת בדיקות רפואיות רלוונטיות, (חשבתי שמדובר בבעיה בקצב לב, יתר פעילות בלוטת התריס או השד יודע
מה), ומסתבר שמבחינה פיזיולוגית הכל תקין.
מאותו הרגע שבו הבנתי שלא מדובר בבעיה פיזיולוגית היה לי ברור שמדובר בסימפטומים הנובעים מלחץ/סטרס/חרדתיות, אלא שבזמן ההתקפים לא חשתי כל שינוי קוגנטיבי וכד', זולת התחושה הפיזית המאוד לא נוחה והמציקה.
מה שמעניין, זה, שמיד לאחר שהבנתי שמדובר בסימפטום נפשי, (ועברו מאז הבדיקות מספר ימים), הסימפטומים חדלו מלהופיע ולהציק, ואם לפעמים אני חש בתחילת הסימפטומים, אז אני מחייך לעצמי ומוכן לקבל את התחושה בהשלמה מלאה, ואז אפילו תחילת הסימפטומים פוסקת ונעלמת לגמרי, כך שמאז הבדיקות לא חזרו התופעות המדוברות.
הגעתי להחלטה שלא להיאבק בתחושות האלו כי התחושות הללו הן חלק ממני, נובעות מנפשי, ושעליי לכבדן ולקבלן, כי הסימפטומים הם אני, פשוט אני.
ומאז איני חווה אותם עוד, זולת לפעמים סימנים של תחילת הסימפטומים, אך הפוסקים מיד כאשר אני לא חושש מכך ושמחליט לחוש ולחוות אותם בהשלמה.
מה דעת אדוני על דבריי וחשיבתי זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות במסווה
טובי פלד13/09/2018שלום עומרי
מסכים לגמרי עם הפרוש שלך.אלה היו סימפטמים של חרדה
ברגע שקבלת אותם הם פחתו.הסיבה שהם הופיעו בהתחלה היא כנראה ירידה בהורמונים הזכריים. הגוף הסתגל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד מר פלד, שמע קטע.
עומרי13/09/2018בזכות דבריך, עכשיו אני נזכר שבמשך השבועות האחרונים חשתי בירידה חדה ביצר המיני, ושבימים האחרונים, שבהם אני לא חווה את הסימפטומים האלו, היצר והתשוקה התגברו.
אז עכשיו, ובזכותך, הבנתי את הקשר שלא הבנתי לפני כן.
אז תודה גדולה, וכבוד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)