מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוג הטיפול הפסיכולוגיה בהתמכרות פיזיתאדם25/09/2018
שלום רב. אני סובל מהפרעת חרדה כרונית והיא מאוזנת היטב ע"י תרופות. גילי 36 ורגיל מגיל נערות לשתות קולה עוד טרם טופלתי בתרופות זה היה נותן לי אנרגיה כקונטרה לעייפות הגוף מהחרדות.
מינון הקולה שאני שותה כל יום הוא 1 ליטר פרוס על פני היום.
כמה פעמים ניסיתי לבצע הפסקה הדרגתית של המשקה וכל פעם מספר ימים לאחר המגע האחרון עם המשקה אני חווה תסמיני גמילה כמו התגברות בחרדות,חוסר שקט,חוסר הנאה אותם אני מנסה לחצות ולאחר מספר שבועות נשבר וחוזר לשתות קולה ואז מספר ימים לאחר מכן "חוזר לעצמי".
בפעם האחרונה החזקתי תחת סבל רב 12 שבועות ללא המשקה מתוך צפייה שהתופעות תחלופנה לאחר כחודש-חודש וחצי וכאשר ראיתי שלא חלפו נעזרתי בתמיכה פסיכולוגית.
כל זאת לא עזר ונאלצתי לחזור לשתות קולה.
לאחר כמה ימים של שתייה רצופה,חזרתי לעצמי.
האם לפי התיאור שלי יש כאן התמכרות נטו כמו לאלכוהול או סמים? או שמדובר פשוט במצב הדורש איזון פסיכיאטרי מחודש?
אגב הפסיכיאטר המטפל אומר שהוא מעדיף שאחזור לשתות ליטר ביום וארגיש טוב מאשר לנסות שוב ושוב לשחק עם מינוני התרופות או החלפתן שכן,נעשו מאמצים רבים להביא אותי למצב תפקודי טוב. בנוגע לנזקי הקולה אומר הרופא הפסיכיאטר שצריך לצמצם בדברי מזון אחרים משמינים ולעסוק בספורט.
אבקש לדעת:
א.מה דעתך על גישת הפסיכיאטר?
ב.תמיכה פסיכולוגית בגמילה- באיזו שיטה מומלץ לעבוד? CBT? דינאמי? גשטאלט? הפסיכולוגית שטיפלה בי אמרה ש-CBT איננו מתאים לי כי אני אדם מאוד מודע... אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכורים לקולה
טובי פלד26/09/2018שלום אדם
מסכים מאד עם הפסיכיאטר .
לגבי תהליך הגמילה , יש 1000 שיטות טיפול פסיכולוגי כולם יעילות ,תלוי לאיזה בעיה.
יש גם טיפול אבולציוני.
אפשר לשחק עם החומרים שבתוך הקולה.
אפשר להוסיף ספורט . ועוד ועוד
הכי חשוב זה לשמור את החרדות ברמה נמוכה שלא יפריעו לך לעבוד , לאהוב ולהתחבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)