סוג הטיפול הפסיכולוגיה בהתמכרות פיזית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סוג הטיפול הפסיכולוגיה בהתמכרות פיזית
    אדם
    25/09/2018

שלום רב. אני סובל מהפרעת חרדה כרונית והיא מאוזנת היטב ע"י תרופות. גילי 36 ורגיל מגיל נערות לשתות קולה עוד טרם טופלתי בתרופות זה היה נותן לי אנרגיה כקונטרה לעייפות הגוף מהחרדות.
    מינון הקולה שאני שותה כל יום הוא 1 ליטר פרוס על פני היום.
    כמה פעמים ניסיתי לבצע הפסקה הדרגתית של המשקה וכל פעם מספר ימים לאחר המגע האחרון עם המשקה אני חווה תסמיני גמילה כמו התגברות בחרדות,חוסר שקט,חוסר הנאה אותם אני מנסה לחצות ולאחר מספר שבועות נשבר וחוזר לשתות קולה ואז מספר ימים לאחר מכן "חוזר לעצמי".
    בפעם האחרונה החזקתי תחת סבל רב 12 שבועות ללא המשקה מתוך צפייה שהתופעות תחלופנה לאחר כחודש-חודש וחצי וכאשר ראיתי שלא חלפו נעזרתי בתמיכה פסיכולוגית.
    כל זאת לא עזר ונאלצתי לחזור לשתות קולה.
    לאחר כמה ימים של שתייה רצופה,חזרתי לעצמי.
    האם לפי התיאור שלי יש כאן התמכרות נטו כמו לאלכוהול או סמים? או שמדובר פשוט במצב הדורש איזון פסיכיאטרי מחודש?
    אגב הפסיכיאטר המטפל אומר שהוא מעדיף שאחזור לשתות ליטר ביום וארגיש טוב מאשר לנסות שוב ושוב לשחק עם מינוני התרופות או החלפתן שכן,נעשו מאמצים רבים להביא אותי למצב תפקודי טוב. בנוגע לנזקי הקולה אומר הרופא הפסיכיאטר שצריך לצמצם בדברי מזון אחרים משמינים ולעסוק בספורט.
    אבקש לדעת:
    א.מה דעתך על גישת הפסיכיאטר?
    ב.תמיכה פסיכולוגית בגמילה- באיזו שיטה מומלץ לעבוד? CBT? דינאמי? גשטאלט? הפסיכולוגית שטיפלה בי אמרה ש-CBT איננו מתאים לי כי אני אדם מאוד מודע... אשמח לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכורים לקולה

טובי פלד
    26/09/2018

שלום אדם
    מסכים מאד עם הפסיכיאטר .
    לגבי תהליך הגמילה , יש 1000 שיטות טיפול פסיכולוגי כולם יעילות ,תלוי לאיזה בעיה.
    יש גם טיפול אבולציוני.
    אפשר לשחק עם החומרים שבתוך הקולה.
    אפשר להוסיף ספורט . ועוד ועוד
    הכי חשוב זה לשמור את החרדות ברמה נמוכה שלא יפריעו לך לעבוד , לאהוב ולהתחבר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו