מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ בנוגע להתבלטות טורדניתיאיר22/06/2019
שלום ד"ר פלד. אני בן 37 חילוני.
בעל רקע של הפרעת חרדה ומטופל תרופתית ע"י פסיכיאטר שנים והייתי מיוצב.
תמיד היה לי רצון לחיבור לשורשים היהודים ואף ללכת חבוש בכיפה סרוגה דרך כיפה ומאידך להמשיך להנות מחיי החילוניות ולא לשנות את אורח החיים המשפחתי (כמו להפסיק לנסוע בשבת או להפסיק להדליק טלביזיה/המנעות מבילויים).
מצאתי עצמי מצליח לממש את "חלומי" לפני כשלוש שנים בחבירה לתנועה יהדות ליברלית שהיא מקובלת מאוד בארה"ב אך בארץ הרבה פחות מוכרת ואף נתפסת ע"י חלק נכבד של דתיים בארץ כעיוות של היהדות.
זכיתי ללמוד על משמעות של נושאים רבים ביהדות, תפילה, תרבות,הגות יהודית והעמקת הקשר.לצד זאת,היות ומדובר בתנועה ליברלית זר לי המראה שאישה עולה לתורה או מנחה את התפילה או שהתנועה מעודדת תמיכה במצעדי גאווה שכן אני אדם שמרן באופי הבסיסי שלי.
נוצרה בפרק זמן זה אמבילוונטיות פנימית שמביאה למחשבות מטרידות כל הזמן מחד האם לעזוב את מוסדות התנועה ואז בעצם אני "מאבד הכל" או להמשיך לחיות בין העולמות בחיכוך תמידי בין הערכים הליברלים המוגזמים של התנועה לבין השמרנות האישית שלי כחלק מתכונת אופי שלי,כאדם חרדתי ,שינויים תדירים לא עושים לי טוב וזוהי תנועה שכל הזמן שואפת להתקדם. ייעוץ עם מנהיגי התנועה לא ממש עוזר לשפר את הרגשתי ובעצם אני מרגיש מחוסר זהות, חילוני-דתי...
הפסיכיאטר המטפל לא יודע על הנושא והוא מזהה שאני סובל מטורדנות, חששותיי שאם אספר לו שזה מה שמטריד אותי הוא יגיד לי שזה לא מתאים לאדם כמוני ועליי לוותר על העניין ומצב שני אני מרגיש צורך כל הזמן בחיזוקים חיצונים כדי להישאר במסגרת זו. האם פסיכולוג יכול לעזור לדעתך בנושא? ואיזה סוג של טיפול? דינמי? CBT? אודה מאוד להכוונתך בנושא כיון שהטורדנות גורמת לפגיעה אנושה בתפקוד בעבודה ובבית ועייפות עצומה של הגוף והנפש גם יחד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טורדנות ואמונה
טובי פלד22/06/2019שלום יאיר
הטורדנות חזקה יותר מן האמונה והיא זו שמפריעה לך .לדעתי כדאי שתלך לפסיכולוג/ית שיטפלו בטורדנות. טיפול תרופתי לא מספיק.
וכדאי טיפול התנהגותי.
הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)