הילד המקסים שלי עובר סיוט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד המקסים שלי עובר סיוט
    אילנה
    11/06/2008

בני בן13 וחצי לומד בחטיבה תלמיד מצטיין וילד רציני מוקף חברים . בחודש האחרון הוא נכנס לפחדים וחרדות שמפריעים לשלוותו ולשמחת החיים שלו הוא נכנס למחשבות שאולי הוא הומו ולחרדה "ששיתקה אותו" ומשם המשיכו מחשבות סטייתיות על ילדים קטנים,או מחשבה שהוא דוקר את אביו בזמן שינה. הוא לחוץ מאד ואנו כהורים עוד יותר ,הוא ממשיך לתפקד חברתית ולימודית אבל אין יום שלא עוברות לו מחשבות טורדניות ומפחידות שגורמות לו להיות מכונס בעצמו ומבוהל
    מעצמו.הוא פוחד להיות לבד ,מתקשה להרדם בלילה .(לציין כי היחסים בינינו ההורים מצויינים ופתוחים וכן היחסים שלנו עם בננו אוהבים וחמים) קבענו תור לפסיכולוגית.מה זה אומר ? איך צריך להתייחס למקרה כזה? בעלי ואני דואגים מאד ומוטרדים .האם זה דבר שכיח אצל בני נוער? האם ניתן לפתור בעיה כזו? ממתינים לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד המקסים שלי עובר סיוט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טוב לברר

סיגל לוי
    12/06/2008

שלום אילנה
    גיל ההתבגרות הוא גיל שעסוקים בהמון מחשבות
    השאלה המרכזית היא מהו המינון, כמה זה מציק ומפריע
    את אומרת שזה סיוט עבורו, לכן טוב שפניתם לטיפול, לבירור מקצועי יותר, האם זה בטווח הרגיל.
    זה יכול להרגיע אותו, לשחרר אותו, לאפשר לו לפרוק ללא דאגה ישירה מצדכם
    מקווה שהכל יסתדר
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אילנה

NLPlady
    14/06/2008

טיפלתי לא מזמן בנער - אם כי יותר גדול שגם לו היו מחשבות כאלה (הוא היה בן 17 ואני לא מטפלת בנערים קטנים יותר ואני גם לא סקסולוגית) תתפלאי לדעת שנערים רבים חושבים שיש להם נטייה הומוסקסואלית - ולעתים לא בדיוק יודעים אפילו מה זה (ולדעת זה לא רק לדעת אינפורמטיבית אלא גם הבנה). כשיש לחץ חברתי למצא חברה או להראות כישורים חברתיים זכריים והנער עדיין לא מוכן הוא יכול לפתח הערצה או פחד או שנאה דווקא לנער או נערים אחרים שכן מצליחים. כמו כן התברר לי בעת הטיפול כי הנער שבו טיפלתי קיבל לכך חיזוקים שליליים מכמה מקומות: 1. הוא צפה בסרט פורנו של הומוסקסואלים והתרגש מכך 2. התוצאה היתה שהוא הסיק מכך השלכה למיניותו 3. כמו כן הוא התקשר למקום המפרסם טלפון עבור אנשים במצוקה כשלמעשה בצד השני יושב אדם מכת הסיינטולוגיה. הפושע שענה לטלפון אמר לו שצפיה שכזו היא "הוכחה" לכך שהוא הומוסקסואל. 4. אולי בנך סיפר משהו שחבר קרוב שהוא מחשיב מאד - ואולי ממנו שמע שאי אלו תופעות שהוא תיאר הן אישור להיותו הומו. מי יודע? כמובן שאלו רק השערות ואף אחד מהדברים שכתבתי אינם קשורים בבנך. מאד כדאי שלא להזניח מאחר ומצב כזה גוזל הרבה אנרגיה מהנער ומביא אתו בעיות בתחומים נוספים. מעניין מה הן הסיבות וההוכחות שבנך מביא לכך שהוא חושב שהוא הומוסקסואל. יועצת בית הספר - אם היא מיומנת - מטפלת באין ספור מקרים שכאלה ורצוי להתיעץ אתה. לרב הילדים יתנגדו לרעיון מאחר ויש לכך סטיגמה, אולי רצוי להתיעץ אתה קודם מבלי לשתף את הנער. את אמא שלו וזכותך וחובתך לבדוק כל דבר לטובת הילד שלך. בכל קופת חולים יש פסיכולוג נוער- רצוי אולי להתיעץ גם עם אחד כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו