בחור עם אדישות וקושי קיצוני בקבלת החלטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחור עם אדישות וקושי קיצוני בקבלת החלטות
    עידן
    11/10/2021

שלום,
    הבן שלי, בן 18, כבר כמה שנים עם התנהלות כללית מאוד פסיבית ולא יוזמת.
    סיים בקושי בגרויות (בעיקר כי הוא חכם, הוא לא למד בכלל), בעיקר בזכות המחנך שלו שלחץ ולחץ ולא ויתר. כעת כשסיים את התיכון, המצב מחריף. הוא לא הלך לאף מיון לקראת הצבא למרות שהביע לא אחת את רצונו בשירות מעניין. דחה את הגיוס בשנה כי זה מה שכולם עושים, אבל לא הלך לבדוק אף ישיבה/מכינה, ובעצם עדיין יושב בבית.
    כל ניסיון לתקשורת אמיתית איתו מתקבל בשתיקה או בתשובות לאקוניות של "לא יודע", "לא משנה לי". עבר בשנה האחרונה טיפול דיאדי איתי ועם גרושתי, אבל בלי התקדמות משמעותית כלשהי, ובלי מסקנות או המלצות. אנחנו מקווים למפגש סיום וסיכום בזמן הקרוב.
    בגדול מרגיש שאין לו רצון, הנעה פנימית, משהו שייקדם אותו. לדוגמא, הוא לא התחיל ללמוד נהיגה - לא כי מתנגד או לא רוצה, אלא פשוט כי לא טרח לעשות כלום בנידון. לא פתח חשבון בנק, למרות שהוצעה לו עזרה ויוזמה מצד ההורים. לא נראה שמדובר רק בביישנות או חשש מעצמאות, כיוון שגם כשההורים מציעים עזרה הוא נמנע.
    לא נראה לי שמדובר בדכאון, לפחות לא באופן מובהק. הבחור כן יודע ליהנות עם המשפחה בבילויים, היה נפגש עם חברים (עכשיו רובם במסגרות אחרות כך שפחות). אבל מעצמו הוא לא יוזם ולא פועל.
    די ברור לי שהוא צריך טיפול כלשהו, אבל השאלה איזה, ואם יש לכם המלצות לאנשי טיפול ספציפיים, אשמח לשמוע (אנחנו גרים באיזור הדרום, ליד קרית גת).
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדישות וחוסר יוזמה תפנה לגבי מטפלים בדרום

טובי פלד
    21/10/2021

שלום עידן
    התיאור של הבן מפורט ומדויק .אין מוטיבציה .
    תפנה אלי באופן אישי לגבי מטפלים באזור הדרום .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לפנות אליך?

עידן
    22/10/2021

אני מבין שאתה מטפל ברמת גן.
    אשמח להמלצות על מטפלים באזורנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו