עזרה לאמא בדכאון..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה לאמא בדכאון..
    טלוש
    22/06/2008

אני חדשה לגמרי פה והאמת שמאוד אובדת עצות. אני בת 31, לא נשואה, וחזרתי לגור בבית לפני שנה אחרי שבן זוגה של אמי במשך 23 השנים האחרות, עזב אותה למען בחורה צעירה יותר ואמי שקעה בדכאון. אבי נפטר לפני 28 שנים וכבר אז אמי היתה מאושפזת כשבוע בבי"ח פסיכיאטרי עם דכאון שפרץ אחרי פטירת אבי. לפני שנה, כשבן זוגה עזב אותה, היא אושפזה שוב למשך שבוע עם דכאון חריף ומחשבות אובדניות והתקפי חרדה. אני שמתי לי למטרה להרים אותה על הרגליים מהמצב שבו היא נמצאה אז וזה הרגיש שזה מצליח. אבל..בזמן האחרון חלה התדרדרות במצבה הנפשי. אני ממש מרגישה שזה שידור חוזר (עם אותם הסימפטומים) של השנה שעברה לפני האשפוז ואני לא רוצה להגיע לאשפוז איתה שוב אחרי כל ההתקדמות שעשינו יחד, בשבילה. העניין הוא שאני לא עבדתי ארבעה חודשים והייתי צמודה אליה כל הזמן והמצב הכלכלי לא איפשר את ה "חופש" הזה שלי והתחלתי לעבוד ואז התחילה הנסיגה במצב הנפשי שלה. אני לא מבינה למה כל כך קשה לעזור לה. הייתי בביטוח לאומי על מנת לקבל סל שיקום ואמרו לי שם, אחרי שמילאנו וצילמנו את כל המסמכים הדרושים שאם היא מקבלת פנסיה היא לא זכאית לסל שיקום ושננסה להשיג לה סיעוד לכמה שעות ביום. להשיג סיעוד זה לא המקרה, משום שהיא צעירה מדי (62) ולא זה המצב. לא רצינו קצבה, לא רצינו כסף, רצינו רק שיכירו במצבה כדי שנוכל לעזור לה באמת והיא לא תיפול בין הכסאות כי ההתדרדרות, כשהיא קורית, מהירה ולוקחת אותה למטה. היא הולכת שלוש פעמים בשבוע למועדון אנוש בראשון לציון בערב. דיברתי איתה על דיור מוגן כי אני באמת חושבת שהאפשרות הזאת תעזור לה ממש. היא לא מתפקדת בבית כמעט בכלל ואני מתפקדת כ"חונכת" שלה כבר שנה אבל בזמן האחרון הבנתי שרוב המצב לא בידיים שלי וצריך לפנות לעזרה מקצועית. יש לה פגישה עם פסיכיאטר של קופת החולים כל חודשיים בערך ואלו ממש פגישות קצרצרות בהן הפסיכיאטר נותן לה מרשמים חדשים לכדורים שהיא לוקחת וזה הכל. למרות שכבר שנה אני בתוך כל הסיפור הזה (ויש לי אח שמתנער מכל סוג של עזרה שגר באותו בניין איתנו ולא עוזר כלום אבל מעניין אותי רק איך לעזור לה ומי שלא רוצה לעזור אי אפשר להכריח-ניסיתי לדבר איתו. לא עזר. כלום.) אני לא מבינה...אין שום דבר שאני יכולה לעשות?? אני ממש על סף ייאוש. המסגרת הנוכחית לא מתאימה וההתדרדרות מהירה..אני ממש אשמח לכל סוג של עזרה אם מישהו יכול להאיר את עיניי בנושא...תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאמא בדכאון..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא להתייאש...

רונן דוד
    22/06/2008

ממליץ לך בחום לפנות לעמותת "עוצמה", זוהי עמותה למשפחות של מתמודדים
    הם יכולים לייעץ ולסייע בכל מה שאפשר.

הכי חשוב, לא להתייאש ובו זמנית לא לוותר על חייך,
    אם הפתרון של דיור מוגן הוא הפתרון האחרון אז תשקלי לבצע אותו.

בכל מקרה, תעשי חיפוש בגוגל "עוצמה" ותתיעצי איתם מה לעשות.

בהצלחה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו