מה עושים??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים??
    תקוה
    13/06/2007

אז כפי שכתבתי לכם, אני חולתפיברומילאגיה, ויש לי ילד אחד בן 4.
    אני עובדת 8 שעות ולפני חצי שנה הורדתי ל-5 שעות ביום.
    בצהריים אנו נפגשים כל המשפחה לארוחת צהריים. אח"כ אני נשאבת למיטה עד חמש אחה"צ, ופה מתחילה הבעיה.
    בעלי אמור לשמור על הילד. אך בשבילו זה עול כבד מאד.
    הילד משחק והוא יושב באינטרנט, כשהילד שר בקול הוא צריך להשתיק אותו כי אמא ישנה והרעש מפריע לה. הילד מתוסכל ועצבני ואבא שלו לא יכול לוותר על המחשב.
    לאחרונה הילד שלי החל גם לנוח בצהריים, הוא קם עצבני ומתוסכל וכועס על כולם. והולך לישון מאוחר מאד, בין 9 ל- 11. וגלגל חוזר, בצהריים הוא עייף הולך לישון בצהריים. הולך לישון מאוחר בלילה וקם בבקר עייף וחוזר חליליה.
    בזמן שאני ובני ישנים בעלי כמובן באינטרנט. לי מאד מפריע הרעש אבל אין מה לדבר, הוא חייב את המחשב, כך גם בערב הוא הולך לישון מאוחר כי כל היום הוא במחשב.
    היום שלנו מטורלל לגמרי וכלם עצבניים כי אף אחד לא מקבל את מה שהוא צריך מהשני.
    מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד דבר...

תקוה
    13/06/2007

הרופא אמר לי ללכת כל ערב 45 דק' הליכה איטית, הייתי בטוחה שבעלי ישמח על ההזדמנות וילך איתי,
    אבל בשבילי זה סתם להסחב ולהגרר, ומה כל יום הוא חייב ללכת איתי? ואם הוא לא יוכל?!

איך מסבירים לבעל שאשה חייבת עידוד ותמיכה גם אם זה לא נראה לו, במיוחד במצבי, שאם לא רוצה שאחלה יותר חייב לתמוך בי ולהבין אותי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבים לשוחח ולקבוע גבולות...

רונן דוד
    16/06/2007

מה שאת מתארת זו אנרכיה גמורה בחיי המשפחה,
    אני חושב שאתם צריכים להעמיד גבולות לכל הנושאים בבית, כי בית ללא גבולות הוא אנרכיה. ילדים חייבים מסגרת וגם אם בתחילת הדרך זה יילך קשה, הפירות שתשאו בסוף המסע ישתלמו לכם וכולם יצאו מורווחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר?

תקוה
    17/06/2007

תודה על התשובה.
    למה הכוונה לשים גבולות? אפשר קצת פירוט בבקשה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת מדיניות...

רונן דוד
    17/06/2007

אולי המינוח המתאים יותר הוא קביעת מדיניות,

כמו שאמורים (למשל) בממשלה לקבוע מדיניות,
    כך גם בתא המשפחתי של כל אחד ואחת מאיתנו.

עלינו לשבת, לדבר ולהחליט על מדיניות אחידה בכל מה שקשור באחזקת הבית וגידול הילדים, כולל כל מה שקשור בכלכלת המשפחה. צריך להחליט על מדיניות ולפעול על פיה.
    אם אין מדיניות, זו אנרכיה וכל אחד עושה מה שבראש שלו,
    כל אחד מבין את הדברים אחרת ואיש הישר בעיניו יעשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תקוה
    17/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית היקרה

לינדה
    19/06/2007

יש לי שאלה אלעייך
    מה את עושה בשביל בעלך?
    את מצפה מנו להמון דברים
    את יודעת מה הוא מצפה ממך ? האם הוא מקבל מה שהוא מצפה?
    או בגלל שאת חולה את מסכנה ורק לך מגיע הכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינדה יקירתי,

תקוה
    20/06/2007

קל מאד להגיד ....
    אני חושבת שלבשל כל יום לכבוד הבעל מה שהוא אוהב, זה הרבה,
    חוץ מלנקות ולסדר את הבית שזה א' ב' בשבילו ואין לי כוחות לזה, אני מתאמצת מאד כדי שיהיה לו נקי ומסודר, בגדים מגוהצים ונקיים.
    אני יוןדעת שזה נשמע אווילי, אבל עם כוחות כמו שלי אנשים לא מסתכלים על ניקיון וסדר....
    חוץ מזה בשביל לעשות למען השני צריך גם לקבל פידבק ועידוד,
    כך שזה לא תמיד חכמה לדחוף את האף לכל מקום שנראה לך שאת מבינה...
    (סליחה עם אני תוקפת)

ומעבר לכל אני תומכת ומעודדת גם במקום של הכי נראה לךי כי אני יודעת שזה חשוב לו... ועוד ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן...

לינדה
    20/06/2007

מרחמת על בעלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב..

לינדה
    20/06/2007

את מזכירה לי מישהי שהייתי גרה איתה במעונות והיתה מפונקת בטירוף באמצע היום היתה מכבה את החדר היחיד ששלוש בנות גרו בה ואין .....חייבים להתחשב בה כי היא מסכנה בדיכאון ואומללה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי, לינדה לינדה..

תקוה
    20/06/2007

אני לא יודעת אם את נשואה או לא, אבל אני לא מקנאת בך...
    את כנראה מאד משכילה אבל לא מתאימה לתחום של יעוץ!
    תסכימי איתי שלשבת כל היום מצאת החמה ועד צאת הנשמה מול מסך טלויזיה ומחשב זה לא דבר שאפשר ליחיות איתו,

אל תדון את חברך את שתגיע למקומו!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת...

אסתר
    20/06/2007

באמת לא היתי צריכה להתנהג ככה לא יודעת מה קרה לי באותו רגע,צודקת בהחלט סלחי לי!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית!

סיון
    20/06/2007

ובכן, זה די מסובך, והאמת היתלבתתי האם ליעץ לך. ראשית כל הייתי רוצה לדעת למה בעלך יושב כל היום מול המחחשב, כלומר הוא אינו הולך לעבוד?(אם תוכלי לענות לי, זה יכול לעזור)
    ושנית, אני מציעה לך דבר כללי מאוד כמו שכבר אמרו פה בערך, תבחני את המצב. אל תתיעשי. אני יודעת שזה קשה מאוד מאוד. אדם לא צריך להיתיעש.
    כמו כן אני מציעה לך לדבר איתו. תדברו אחד עם השניה. תנסו לבין איפו הבעיה פה או הטעות שנפלה. תנסולסדר את העינינים. את יודעת לדבר ולהגיד את שבלב לא קל, אך בהחלט חשוב מאוד.
    זה עלול לגרום לשני הצדדים להבין אחד את השני טוב יותר(כמוון ברוב המקרים.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינני מכירה אותך סיוון אבל...

תקוה
    21/06/2007

בעלי עובד עם ילדים כבני 14-16 שנפלטו ממסגרות חינוכיות ויש להם בעיות עם ההורים...
    וחצי מהיום יש לו זמן "פנוי"!
    הבעיה היא שאני מרגישה שאני נותנת ונותנת כל הזמן, וכשאני מבקשת משהו- אם לשמור על הילד או לצאת יחד, אין לזה זמן או חשק ועצבים.
    אני יודעת, קשה מאד להעמיד אדם במקום. מעבר מחיים חופשיים לחיים משותפים ולנהל בית קשה מאד!
    אבל א"א לסחוט את הכוחות של השני.
    לכן אני מחפשת עצה איך לעשות זאת בחכמה כי דיבורים לא כ"כ הועילו עד כה. בעלי הוא טיפוס רחפן ושוחר חופשיות בלי נטילת עול. ולכן זה קשה.

מקוה שהכל הסתדר מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו